Frankfurt 13 dingen die je kunt doen
Duitsland

13 dingen die zeker de moeite waard zijn als je in Frankfurt bent (deel 2)

Frankfurt, Essma van Little Origin nam je er al even mee naar toe in deel 1. Vandaag deelt ze nog 7 dingen die zeker de moeite waard zijn om te doen als je in haar woonplaats Frankfurt bent.  Lees je mee?

Frankfurt 13 dingen die je kunt doen

7. Shopping Centre My Zeil

In het futuristische shopping centre My Zeil (centrum) zijn talloze winkels te vinden. Naast de bekende supermarkt Rewe en de populaire drogist DM is er ook een Lush, Hollister, Xenos, INtertoys, luxe parfumerie, juweliers, kledingzaken, Adidasstore, Elleez NY, Bench, Saturn, The Sting, Pandora, Crocs, Ecco, Kult, Flying Tiger en noem nog maar op. Niet echt een bezienswaardigheid, maar zeker de moeite waard om te delen.

Frankfurt 13 dingen die je kunt doen

Kinderen en Lego zijn vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gekleurde bouwsteentjes en de oneindige fantasie van kinderen, maken dat het in deze winkel vaak vol staat met (ook grote) kinderen. er mag gespeeld, gebouwd en geëxperimenteerd worden! Voor alle leeftijden blijft Lego toch leuk. Naast de Lego store bevindt zich Elbenwald. Dit is een soort gadget/ accessoires zaakje met onder andere action figuren zoals Lord of the Rings, Star Wars, Harry Potter, Marvel figuren en nog meer van dit soort. Wel altijd erg leuk om even te gaan neuzen!

Frankfurt 13 dingen die je kunt doen

8. Weihnachtsmarkt

De jaarlijkse kerstmarkt is voor groot en klein gezellig om heen te gaan. Crepes eten of andere typische Duitse lekkernijen die bij de tijd van het jaar horen gaan vaak hand in hand met deze kerstmarkt. De enorm grote kerstboom in het midden van het plein en daaromheen liggende kraampjes en draaimolens zullen je doen denken aan een tafereeltje van Anton Pieck.

Frankfurt 13 dingen die je kunt doen

9. Noedels eten.

Een beetje een rare misschien op deze lijst, maar geloof me! Nergens kun je zo lekker en best gezond Aziatisch eten als hier. Wij hebben ons favoriete restaurant en dat is geen grap. Restaurant Suvadee serveert allerlei heerlijke Thaise gerechten waar altijd wel iets op de kaart staat dat je lust. Duitsers noemen “noedels”dus “nudeln”

10. Experiminta

Nog zo’n gaaf museum! Kinderen en volwassenen kunnen hier oneindig experimenteren met de mogelijkheden van techniek. Echt super leuk en een echte aanrader!

11. Openbaar vervoer

In Frankfurt kun je prima reizen met zowel tram, bus en metro. Alles is heel goed bereikbaar en met de metro ongeveer 10 minuten bij elkaar verwijderd. Echt, alsof het zo bedoeld is dat je er steeds 10 minuten over doet. Wij maken meestal gebruik van de metro omdat dit het makkelijkste is. Hauptwache is een groot station wat ook dient als groot overstappunt. Je kunt hier de trein nemen naar bijvoorbeeld de grote luchthaven. Hauptwache is het hart van de stad en daar stap je uit als je wil shoppen of een lekker hapje wil eten. Een dagkaart kost 7 euro en dan reis je de hele dag onbeperkt door heel Frankfurt. Met een groepskaart kun je maar liefst met 5 mensen reizen voor 15 euro. Kinderen tot en met 6 jaar reizen gratis. In Frankfurt kennen ze geen poortjes of hekjes. Je hoort dus altijd een geldig vervoersbewijs bij je te hebben en anders ben je de “SJAAK” als er onverwachts controle is.

Frankfurt 13 dingen die je kunt doen

12. Main Tower

Als je geen hoogtevrees hebt en je wil een heel mooi uitzicht over praktisch heel Frankfurt, dan moet je deze toren bezoeken. Deze 200 meter hoge toren biedt een 360 graden uitzicht over Frankfurt met een heel langzaam ronddraaiend platform.

Frankfurt 13 dingen die je kunt doen

13. Anne Frank

Ik ben erachter gekomen dat Anne Frank binnen Frankfurt in 3 verschillende woningen heeft gewoond. De ene woning staat aan de Marbachweg 307 (Hier is Anne Frank geboren) en de ander was gelegen aan de Ganghoferstrasse 24. De derde woning stond tegenover het gebouw van de kindergarten waar mijn dochter naar toe ging. Ze heeft in dit derde huis 2 jaar gewoond, waarna ze naar Amsterdam gingen. Anne is in Frankfurt geboren en dat maakt deze stad nog meer bijzonder voor mij. Het meest bijzondere is dat ik daar eigenlijk zelf achterkwam toen ik mijn dochter naar de opvang bracht. Echt heel bizar! Dan lijkt het allemaal opeens niet meer zo lang geleden of zo…? Zo blijkt maar hoe verrassend het leven is!

In beide woningen heeft Anne Frank gewoond. Het derde huis stond tegenover het gebouw van waar de kindergarten zich nu bevind. Aan de overkant (!) van de straat dus! Helaas hebben ze dit met de grond gelijk gemaakt en staat er nu een appartementencomplex. Dit stukje geschiedenis ligt erg gevoelig.

Ik vond het erg leuk om gastblogger te zijn hier op de blog van Xenia en zo mijn kennis en ervaringen te delen over een stad die wellicht voor jou ook niet zo bekend is. 

Ben jij wel eens in Frankfurt geweest? Ik ben benieuwd naar je ervaringen en ik lees er graag over in de comments!

Liefs Essma!

Frankfurt 13 dingen die je kunt doen

Essma, heel erg bedankt voor jouw bijdrage over Frankfurt. Essma  heeft zelf ook een hele leuke blog neem zeker eens een kijkje. Ook kun je Essma volgen op social media!

Blog | Facebook | Instagram | 

Heb je het eerste deel over Frankfurt al gelezen?

Ik wil de wereld rond!

Misschien heb je het gemist, maar ik wil de wereld rond. Mijn oproep “gezocht” heeft zoveel leuke reacties opgeleverd dat ik helemaal enthousiast ben. Vorige week ging ik van start mijn mijn blog over de wereld rond heb je die gemist? Zeker de moeite waard om even te lezen – > Ik ga de wereld rond

Vind je het leuk om mij een kaartje te sturen? Hier ga ik namelijk iets mee doen op de blog (me verwijzing als je ook een blog hebt). Laat dit hieronder weten of stuur me even een mailtje op lifebyxenia@gmail.com!

 

Liefs Xenia

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.