Ecuador
Ecuador,  Zuid - Amerika

5 redenen om naar Ecuador te gaan!

Vandaag in “ik ga de wereld rondEcuador, een land in Latijns Amerika. Een land waar mensen niet gelijk aan denken, zonde volgens Stephanie. Het is namelijk een land om verliefd op te worden! Stephanie neemt ons in deze blog mee naar Ecuador en verteld waarom ze zo graag in dit land komt.

Mitaddelmundo

Wie is Stephanie?

Ik ben Stephanie, 31 jaar. Ik heb een kindje van 1,5 jaar en woon momenteel samen met mijn kindje en vriend op het Franse platteland. Reizen is één van mijn passies en gelukkig ook van mijn vriend. We hebben samen al heel veel mooie reizen gemaakt in verschillende delen van de wereld. We zijn ook echte backpackers en genieten het meest van zo goedkoop en lokaal mogelijk. Nu we een kindje hebben is onze reislust een beetje veranderd. Het buitenland trekt echter nog steeds, vandaar ook dat we nu een periode in Frankrijk zitten.

teleferico-quito

Ecuador

Mijn favoriete land, met stip op nummer 1, is Ecuador.  In 2006 tijdens mijn studie een half jaar in het buitenland studeren. Ik wilde graag mijn Spaans verbeteren en Zuid Amerika leek me wel wat en dus koos ik voor Ecuador. Ik heb toen zes maanden in Quito, de hoofdstad van Ecuador, gestudeerd. In die tijd ben ik verliefd geworden op de stad en het land. Ik ben er in 2008 nog eens 3 maanden geweest en tot slot nog een maand met mijn vriend in 2011. Elke keer opnieuw was het een onvergetelijke ervaring.  Mensen die naar Zuid Amerika willen denken vaak niet aan Ecuador en dat vind ik jammer.

teleferico-quito

Ecuador, waarom dit land zeker een bezoekje waard is

Ecuador is een land dat veel te bieden heeft, qua cultuur, mensen, muziek en vooral natuur. Het is een relatief klein land, maar zo veelzijdig. Je kunt in een week of drie/vier heel veel verschillende soorten dingen doen en zien. Het heeft jungle, bergen en kust. En voor degene met een ruimer budget, natuurlijk de Galapagos eilanden.

De 5 dingen die je in Ecuador kunt doen of bezoeken:

  • Quito. Een stad die op 2800 meter hoogte in een vallei ligt. Het is druk, chaotisch, maar ook mooi. Een bezoekje aan het historisch centrum kan niet ontbreken. Ook de Teleferico is een aanrader. Deze kabelbaan brengt je op een hoogte van ongeveer 4000 meter, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de stad. Ook ligt hier het startpunt voor een hike naar de Pichincha vulkaan.
  • Otavalo. Een leuk daguitstapje vanuit Quito is de markt in Otavalo. Op deze plek kan je de mooiste en kleurrijkste souvenirs inslaan.
  • Mitad del Mundo. Ecuador ligt, zoals de naam van het land al aangeeft, op de evenaar. Iets boven Quito kun je het officiële monument bezoeken, waar een dikke lijn het noordelijk en zuidelijk halfrond van elkaar scheidt. Deze streep (en bijbehorend monument) is helaas getrokken (en gebouwd) in een jaar waarin nog geen gps voor handen was en ze hebben zich dus verrekend. Niet getreurd, want de echte evenaar ligt een aantal meter verderop. Daar ligt een klein museumpje en dat is de plek waar je eigenlijk echt heen wilt. Behalve veel interessante informatie over het land, kun je er ook op de echte lijn gaan staan en allemaal testjes doen die bewijzen dat dat de evenaar is. Bijvoorbeeld door een ei op een spijker zetten. En je ziet dat het water uit een wasbak op de noordelijke helft anders wegdraait, dan op de zuidelijke helft.
  • Baños. Dit plaatsje, dat naast de actieve vulkaan Tungurahua ligt, is de ideale uitvalbasis voor avontuurlijke activiteiten. Fietsen, raften of bungeejumpen kan daar allemaal in de prachtige omgeving. Bezoek één van de vele watervallen, zoals Paillon del Diablo of dé schommel der schommels bij La Casa del Arbol. Ben je meer van de ontspanning? Dan kun je een bezoekje brengen aan de hotsprings.
  • Puerto Lopez. Een bezoek aan de kust mag natuurlijk ook niet ontbreken. Als je jong bent en van een feestje houdt ga je waarschijnlijk het liefst naar Montañita. Hou je meer van de rust, dan kan je bijvoorbeeld naar het daarnaast gelegen Puerto Lopez. Een echt vissersdorpje, aan de grens van een nationaal park. Vanuit hier kun je bijvoorbeeld een boottripje doen naar Isla de la Plata, waar je onder andere de beroemde blue footed boobies kunt bewonderen.

Deze top 5 is slechts een willekeurige selectie. Er zijn nog zoveel plaatsen die ik niet genoemd heb (denk aan Quilotoa, Cuenca, Vilcabamba, Guayaquil, de noordelijke kust, de jungle) die ook een bezoekje waard zijn. Ik kan er over blijven schrijven, maar dat zal ik jullie niet aandoen. (van mij mag je hoor:))

Stephanie heeft zelf net een super leuke blog online gezet over de jungle van Ecuador

Wishlist

Ik heb nog enorm veel bestemmingen op mijn wishlist staan. Hoe meer ik reis, hoe meer ik nog wil ontdekken. Als ik er één moet noemen zeg ik Noorwegen. Ik zou graag eens het noorderlicht zien en genieten van de rust, ruimte en prachtige natuur daar! Ook zou ik ooit in mijn leven weer eens terug willen naar Ecuador.

Lieve Stephanie, heel erg bedankt voor jouw bijdrage. Zelf ben ik hier nog nooit geweest, maar na het lezen van jouw blog ben ik zeker enthousiast!

Social media kanalen

Stephanie heeft zelf ook een hele leuke blog, is actief op Facebook en Instagram. Het is zeker de moeite waard om al haar avonturen te volgen!

Groetjes Xenia

 

Ecuador

 

Wil je ook een gastblog schrijven? Laat het me weten via lifebyxenia@gmail.com

Super leuk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.