Als je net zoveel liefde hebt voor fotografie als wij, dan weet je dat je soms gewoon geen keus hebt en dat je foto’s gewoon moet delen met de wereld. Dit betekent niet alleen dat je regelmatig een aantal leuke foto’s post op social media, maar ook dat je ze misschien wel in een echt wilt laten zien of je stuurt een leuke fotokaart.

Het maken van een foto is tegenwoordig zo gemaakt. Deze foto’s maak ik regelmatig met mijn camera, maar vooral met de telefoon. Dit is makkelijk en deze heb je altijd bij je. Zelf maak ik graag een foto van een mooi landschap of stadsfoto. Ook worden er zeker op vakantie foto’s gemaakt van een historisch monument of kerk.

Als je aan mij vraagt wat voor foto ik het liefst maak, dan is mijn antwoord zeker een macro foto. De details die je in dit soort foto’s ziet, vind ik geweldig. Daarnaast maak ik als mama natuurlijk heel veel foto’s en vakantiefoto’s van mijn kinderen. Het zijn foto’s die ik natuurlijk wel wil bewaren, zodat we met veel plezier kunt terugkijken op die mooie herinneringen.

foto collage

Hoe kun je vakantiefoto’s nou terug laten komen in je interieur? Hieronder deel ik 5 tips!


1. Bewaar je vakantiefoto’s aan de muur

De eerste tip is canvas. Dit is een mooie manier om je foto’s te laten opvallen. Je kunt een canvas laten maken van je favoriete vakantiefoto en deze vervolgens ophangen in je woonkamer of slaapkamer. Dit is een echte blikvanger en zorgt voor een sfeervolle touch in je interieur.

Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om verschillende foto’s af te drukken en deze met of zonder lijstje op de muur te hangen of plakken. Dit geeft een speels maar zeker leuk en persoonlijk effect.

Naast een leuke canva of losse foto’s aan de muur zou je ook kunnen kiezen voor een muurcircel. Muurcirkels zijn ook een leuke manier om je vakantiefoto’s te laten zien. Je kunt een aantal mooie muurcirkels laten maken van je favoriete foto’s en deze vervolgens ophangen in je woonkamer of slaapkamer. Dit is een leuke manier om je foto’s te laten zien en tegelijkertijd ook nog eens een mooie aankleding voor je muur te creëren.


2. Maak een fotoboek

Wanneer je aan het einde van je vakantie komt, is het altijd fijn om alle herinneringen op een rijtje te hebben. Een fotoboek is een perfecte manier om dit te doen! Je kunt er niet alleen je foto’s in kwijt, maar ook korte verhalen en anekdotes over je reis.

Een fotoboek is ook een mooie manier om je vakantiefoto’s te bewaren. Je kunt alle foto’s die je gemaakt hebt laten afdrukken en vervolgens inplakken in een fotoboek. Je kunt er ook voor kiezen om digitaal het fotoboek te maken en deze af te drukken.

Geef het fotoboek een mooie plek in je interieur en je kunt er op elk moment fijn in bladeren en je weer helemaal wanen aan die heerlijke vakantie. Het fotoboek is een leuk aandenken en je kunt het boek ook makkelijk laten zien aan je vrienden of familie.


Lees ook: 10 tips voor de mooiste en leukste vakantiefoto’s

3. Gebruik je favoriete foto voor een puzzel

Hou je zelf enorm van puzzelen of ben je op zoek naar een uniek cadeau? Dan is een fotopuzzel een super leuk idee. Je kunt een kiezen voor een leuke familie foto of juist een foto van die persoon zelf. Ook een prachtig uitzicht behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Bij Fotocadeau kun je kiezen voor een puzzel vanaf 120 tot wel 1000 stukjes.


4. Zet je leukste foto’s op een onderzetter

Een foto op een onderzetter zetten is vast niet het eerste waar je aan denkt om je foto’s te bewaren. Maar origineel is het zeker wel. Zet leuke foto’s van een leuk uitje, vakantie of gewoon van jullie zelf op de onderzetters en de herinneringen komen letterlijk en figuurlijk op tafel.

Onderzetters zijn ook een leuke manier om je vakantiefoto’s te laten zien. Je kunt een aantal mooie onderzetters laten maken van je favoriete foto’s en deze vervolgens gebruiken in je woonkamer of keuken. Dit is een leuke manier om je foto’s te laten zien en tegelijkertijd ook nog eens praktisch te zijn.

Wij kozen voor leuke foto’s van Disneyland Parijs en hebben de foto’s met elkaar uitgezocht. Je kunt voor de onderzetter kiezen uit verschillende vormen. Je vindt deze luxe onderzetters en leuke onderzetters bij Fotocadeau en ze zijn snel gemaakt en je hebt ze zo in huis.

Foto's op een onderzetter

5. Maak een kalender van je leukste vakantiefoto’s

Als je net zoveel liefde hebt voor fotografie als wij, dan weet je dat je soms gewoon geen keus hebt en dat je foto’s gewoon moet delen met de wereld. Dit betekent niet alleen dat je regelmatig een aantal leuke foto’s post op social media, maar ook dat je zemisschien wel in een echt fotoboek uitgeeft of bewaart in een leuke fotokaart. Een andere leuke manier om je foto’s te laten zien, is door ze op een kalender te zetten. Dit kan een kalender van het nieuwe jaar zijn, maar ook een verjaardagskalender of een kalender met je favoriete foto’s van het afgelopen jaar

Een kalender is ook een leuke manier om je vakantiefoto’s te bewaren. Je kunt een mooie kalender laten maken van je favoriete foto’s en deze vervolgens ophangen in je woonkamer of keuken. Dit is een leuke manier om je foto’s te laten zien en tegelijkertijd nog eens een praktische manier om je tijd te organiseren.


Tip: Onderzetters met foto bekijken op de website van Fotocadeau

Nog meer interessante artikelen