Wales en outdoor activiteiten? Jazeker, Wales leent zich namelijk uitstekend voor avontuur en unieke buitenervaringen. Ben je een echte outdoorfanaat? Dan mag je deze activiteiten in Wales niet missen!


Wales heeft de mooiste wandelgebieden

In Wales tref je drie nationale reisroutes die dwars door het land lopen: The Coastal Way, The Cambrian Way en The North Wales Way. Deze brengen je langs de mooiste hoogtepunten van Wales.

Bovendien beschikt het land over maar liefst drie nationale parken: Brecon Beacons, Pembrokeshire en Snowdonia. Niet alleen zijn deze parken bijzonder geschikt voor een wandeling, ook zijn er in Wales meerdere langeafstand-wandelroutes te vinden. Bewandel bijvoorbeeld de 300 km lange Pembrokeshire Coast Path of volg de Wales Coast Path (1400 km), ’s werelds eerste ononderbroken route langs een nationale kustlijn.


Coasteering, een bijzondere outdoorsport in Wales

In Wales kun je kennismaken met een bijzondere sport, genaamd coasteering. Met een team van adrenalinejunkies baan je je een weg langs de steile kliffen aan de kust. Onderweg kruip je door smalle grotten en spring je van hoge rotsen in de zee. Je kunt deze sport door heel Wales uitoefenen, waaronder in Rhossili Bay in de Gower Peninsula, Pembrokeshire en Anglesey in Noord-Wales. Deze activiteit is ook erg populair bij gezinnen.

Coasteering. Outdoor activiteiten in Wales

Een leuke outdoor activiteit in Wales is wildlife spotten

Is coasteering iets té avontuurlijk voor je? Gelukkig is er genoeg te doen wat iets minder intensief is. In Wales kan je ook uitstekend wildlife spotten. Zo vind je in Anglesey, een eiland gelegen aan de noordkust van Wales. Dit eiland is het thuis voor verschillende zeevogels.

Roofvogels zoals de visarend kun je bij het Dyfi Osprey Centre aan de rand van Snowdonia National Park bewonderen. Nog meer volgens spotten? Bezoek in Pembrokeshire het natuurreservaat van Ramsey Island, waar je onder andere raven, slechtvalken en buizerds treft. Als je geluk hebt, kun je papegaaiduikers zien broeden op de South Stack Cliffs. Verder kun je in Wales het hele jaar door dolfijnen spotten bij Cardigan en worden er tussen augustus en december op stranden en in grotten langs de kust van Wales zeehonden geboren.


Wales leent zich ook heel goed voor een fietsvakantie

Ook voor een prachtige fietsvakantie zit je in Wales goed. De indrukwekkende schoonheid van het landschap geeft je enorm veel mogelijkheden. Van iconische routes in de Brecon Beacons, tot rotsachtige afdalingen bij Snowdon. In Wales vind je honderden kilometers verkeersvrije routes dankzij het National Cycle Network. Veel van de routes zijn verbonden met vakantiegebieden, parken en historische attracties, zodat de fietstocht gecombineerd kan worden met sightseeing.


Wales heeft gewoon de snelste ziplane ter wereld!

In Wales kun je ook terecht voor echt extreem outdoor avontuur. Bij Zip World Velocity in Bethesda, één van de drie locaties in Wales van Zip World, vind je niet zomaar een zipline, maar de langste zipline van Europa en de snelste ter wereld.

Allereerst is er een kleinere zipline om een beetje te wennen. De instructeur maakt je harnas en kabels vast aan de lijn en na een veiligheidscheck is het tijd om te gaan. Vervolgens is het tijd voor de snelste zipline ter wereld. Met een snelheid tot 160 km/u zoef je over de voormalige mijn en het blauwe water. Dit is overigens niet het enige wat Zip World te bieden heeft, neem een kijkje op de website voor een overzicht van de tofste activiteiten

Langste zipline ter wereld. outdoor activiteit in Wales

Fotocredits: OntdekWales.nl