Reisblogs over Amerika

Disney World Orlando Mickey Minnie

Met deze tips haal je het beste uit Disney World Orlando met kinderen!

Als je denkt aan Orlando dan denk je aan Disney. Orlando is speciaal ontworpen om...

Op reis naar Amerika

Als je aan Amerika denkt, denk je misschien aan grote steden als New York of Los Angeles. Maar het land heeft veel meer te bieden. Of je nu houdt van natuur, cultuur of geschiedenis, in Amerika vind je het allemaal. In dit artikel geven we je de beste tips voor een reis door Amerika.

Natuur in Amerika

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de nationale parken van Amerika. Denali National Park in Alaska is een paradijs voor wandelaars en biedt adembenemende uitzichten op de hoge bergtoppen. In Yellowstone National Park kun je onder andere geisers en warmwaterbronnen bewonderen. Andere mooie natuurgebieden in Amerika zijn de Grand Canyon, de Niagara Falls en de Everglades.

Steden in Amerika

Amerika heeft ook veel mooie steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Washington D.C. is de hoofdstad van Amerika en hier vind je onder andere het Witte Huis, het Capitool en het Smithsonian Museum. In New York kun je onder andere het Vrijheidsbeeld en het Empire State Building bekijken. Andere bekende steden in Amerika zijn Boston, Philadelphia, Chicago en San Francisco.

Rijke geschiedenis

Amerika kent ook een rijke geschiedenis en er zijn veel interessante historische bezienswaardigheden te bezoeken. In Plymouth kun je bijvoorbeeld het Plymouth Rock bekijken, een steen die aan de kust ligt en waar de Pilgrims in 1620 aan land kwamen. In Jamestown kun je het oudste permanente Engelse nederzetting bezoeken. In de stad Williamsburg kun je een kijkje nemen in de geschiedenis van de Amerikaanse koloniën.