Een hutje op de hei, een plekje in de natuur. Eenvoudiger leven. Weg uit het altijd meer, sneller en moeten. Voor velen een droom en sommige zetten daadwerkelijk de stap!

Stuk voor stuk sloegen zij hun vleugels uit en keken verder dan de verwachtingen van de maatschappij.

Marleen Hartog neemt  je in haar derde boek mee naar verhalen van “paradijsvogels” die het niet alleen bij een droom hielden. In “Anders wonen” vind je unieke verhalen van “paradijsvogels” die hebben gekozen voor een minder gangbare manier van wonen en leven.

Zij lieten zich leiden door de waarden als eenvoud, rust, aandacht, duurzaamheid en levenskwaliteit

Anders wonen – verhalen van paradijsvogels

Als ik naar mezelf kijk ben ik zeker een dromer, een grote dromer. Genoeg dromen om de wereld te ontdekken, een tijdje te wonen in het buitenland of een eigen camping runnen. Vooralsnog blijft het bij dromen, maar wie ooit..

Samen met mijn gezin wil ik de wereld ontdekken, maar dit doen wij  zoals Marleen beschrijft uit een “mainstream- omgeving. Huisje, plantje, hypotheekje. Wij zitten met 3 kinderen boven het gemiddelde van 1,7  en hebben een hele kat in plaats van een halve.

Het boek is heerlijk om te lezen en zelf bij weg te dromen, zoveel bijzondere woonplekken met elk een eigen verhaal.

Een (zelfgebouwde) woonwagen, een schip of op een afgelegen plekje  tussen het groen. Een woon/ of leefgemeenschap of in een Tiny House. Allemaal vertellen ze waarom zij kozen voor deze toch wel alternatieve woonplek.

Als ik in gedachte weg dwaal tijdens dit boek zijn er toch wel een paar verhalen die mij het meeste aanspreken. De woon/ leefgemeenschappen zijn niet zo voor mij weggelegd. Een eigen woonwagen ontwerpen, wonen in een tipitent of yurt, klinken zo op het eerste gezicht heerlijk. Denk ik er langer over na dan gaat het mij benauwen en zeker met een gezin bestaande uit 5. Wel lijken mij dit heerlijke plekken om tijdens de vakantie naar toe te gaan en daar te genieten van de rust en de eenvoud. Dit zeker ook bij mooier weer en niet tijdens de wintermaanden, heel eerlijk ik hou helemaal niet van kou. Dit zou zeker een reden zijn om Nederland achter me te laten.

Mijn favorieten

Het wonen in een  Tiny House verhaal vond ik erg inspirerend en zette me zeker aan het denken, we hebben zoals we denken niet veel nodig voor geluk. Hoe mooi is het als je zelf helemaal zelfvoorzienend kan zijn? Voor mij en mijn gezin zal dit huisje iets te “tiny” zijn want haar afmetingen 6.6 bij 2.55 meter. We zouden elkaar vooral in de weg zitten, maar ze laat wel zien dat je niet groot hoeft om gelukkig te zijn. Ik zou wel eens bij Marjolein op de thee willen en haar Tiny House willen zien en haar inspirerende verhaal buiten te lezen ook eens te horen.

Wonen in een camper zou mij geweldig lijken. Het gevoel van vrijheid, lijkt me heerlijk! Bevalt het niet dan  rij je gewoon weer door naar een volgende bestemming. Deze manier van definitief wonen zal niet  gebeuren maar de wens en de droom om een eigen camper te kopen komt steeds dichterbij. Nog even en ik kan jullie meenemen in mijn gevoel van vrijheid, niet voor altijd maar wel tijdens onze vakanties!

Een boek vol ervaring, inspiratie en lef!

Heerlijk boek!

Ik heb dit boek met heel veel plezier gelezen, het is een heerlijk boek om te lezen en bij weg te dromen. Dat dromen heb ik zeker gedaan!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Je kan dit boek bestellen via Marleen zelf of viaBol.com. Leuk om te weten is dat als je het via Marleen besteld krijg je de bestelling net even anders. En ik kan je zeggen dat dit een feestje is om het zo te mogen ontvangen, net even anders!

Zou jij het durven om “anders te wonen”?

Ook leuk om te lezen

  • Dadoe, Dadoe, Dadoe
  • The Green Kitchen at Home

———————————————————————————————————————————

⊗ Dit artikel bevat een product dat is opgestuurd door een bedrijf voor een review. 

Nog meer interessante artikelen

3 reacties

  1. Wat een bijzonder boek lijkt me dit! Zo’n Tiny house lijkt me ook wel wat…alleen zonder kids! Haha

  2. Wat leuk! Ik heb dit boek van de week zelf gelezen en wilde er ook binnenkort een review over schrijven, haha! Ik vond het heel inspirerend en zie mijzelf ook zoiets doen in de nabije toekomst.

Reacties zijn gesloten.