Van vrijdag 9 december tot zondag 8 januari verandert het historisch centrum van de stad Antwerpen in een feeëriek winterwonderland. Je wandelt hier van de ene betoverende wereld naar de andere: van Wintertopia op de Groenplaats via Symphonia op de Handschoenmarkt en Plaza Historia op De Grote Markt naar Het Bevroren Rijk op Het Steenplein.

Lees ook: Huttopia gaat een stadscamping in Antwerpen openen

Winter in Antwerpen

Op de kerstmarkt vind je leuke kerstgeschenken en geniet je van een hapje en een drankje. En je wordt uiteraard betoverd door de sfeervolle verlichting. Wandel zeker even door de magische Lichtjeslaan op de Suikerrui, ​ wat je ongetwijfeld Instagramwaardige foto’s zal opleveren. Kus je lief onder de maretak in de authentieke Duitse toren of geniet van een romantisch ritje in het reuzenrad.

Laat je muzikaal verrassen aan de voet van de kathedraal. Dit is de plek waar Nello en Patrasche onder een warm dekentje vlakbij de kerststal liggen te slapen.

Waaghalzen kunnen dan weer hun schaatskunsten uittesten op de ijspiste. Je dag sluit je af met een verrassingsoptreden aan het Joe Christmas House of in een van de gezellige winterbars: Bar Den of Den Après.

Lees ook: Dit zijn de 5 leukste kerstmarkten van België!

Wil je nog meer winter in Antwerpen?

Surf dan naar www.winterinantwerpen.be en ontdek het volledige programma. 

Nog meer interessante artikelen