Apfelstrudel met poedersuiker en slagroom

Deze apfelstrudel maak je gemakkelijk zelf!

Als je aan apfelstrudel denkt, dan denk je aan de winter of aan wintersport. In de wintersportgebieden zie je altijd een apfelstrudel op de menukaart staan. Vaak serveren ze deze met vanillesaus of met een bol vanille-ijs. Een apfelstrudel is heerlijk zoet voor tussendoor.

Dit warme appel recept met bladerdeeg uit de oven is heel makkelijk om te maken. Wat ook zo heerlijk is, is dat door de kaneel het hele huis zo lekker ruikt.

>> Lees hier de blog over de leukste vakantieparken voor een wintersport dichtbij huis.

Apfelstrudel met poedersuiker

Dit heb je nodig voor deze apfelstrudel

  • Een rol bladerdeeg
  • 5 appels
  • 90 gram rozijnen
  • 120 gram suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneel (ook met koekkruiden is het heel lekker)
  • Eetlepel zure room
  • los geklopt ei
  • eventueel gehakte nootjes zoals walnoten/ pecannoten
  • Slagroom

>> lees hier 10 keer waarom je echt een keer op wintersport moet

Apfelstrudel met poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden (Airfryer op 165 graden) en schil ondertussen de appels en snijd deze in kleine plakjes of blokjes.

Meng de suiker, de kaneel , rozijnen en de zure room door elkaar en voeg dan dit mengsel bij de appel. Roer alles goed door.

Rol het bladerdeeg uit en verdeel het mengsel in het midden.

Vouw de achterste en voorstel flap van het bladerdeeg er een klein beetje overheen. en vouw dan de zijkanten dicht.

Druk het geheel goed aan. Draai de apfelstrudel om voor een mooier resultaat.

Snij kleine streepjes boven op, onder elkaar voor een mooi effect en zodat de hete lucht eruit kan.

Plaats de strudel in het midden van de oven en bak deze in ongeveer 30 minuten gaar.

Laat de apfelstrudel een beetje afkoelen en bestrooi deze met poedersuiker. Serveer met warme vanillesaus, een bolletje ijs of slagrom

Eet smakelijk!

Apfelstrudel met poedersuiker en slagroom

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.