Bakken ik vind het heerlijk, het ontbreekt me soms aan de tijd maar vandaag deel ik een super lekkere suikervrije appelcake met bosvruchten met jullie. Wees gewaarschuwd, want hij is te lekker en dus zo op!

Wat heb je nodig voor deze heerlijke suikervrije appelcake?
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram suikervrije appelmoes (ik gebruikte die van HAK puur moes variant) maar zelf appelmoes maken is natuurlijk nog veel lekkerder!)
- 100 kokosolie (boter kan natuurlijk ook)
- 1 grote appel in kleine stukjes of geraspt
- 1 handje vol bosvruchten (ik heb bosvruchten uit de diepvries gebruikt en deze eerst laten ontdooien
- 3 eieren
- 3 theelepels kaneel
- (noten)
- (rozijnen)
- (andere vruchten)
Ik krijg veel de vraag waar je de vormen voor de Airfryer kan kopen. Je komt ze geregeld tegen bij de Lidl , HEMA of kijk even bij bol.com

Bereidingswijze suikervrije appelcake
- Verwarm de oven voor op 180 graden/ bak het in de airfryer op 160 graden (deze hoef je niet voor te verwarmen
- Meng de eieren, kokosolie en het zelfrijzend bakmeel en klop dit tot een luchtig beslag
- meng de appelmoes, de stukjes appel en de bosvruchten erdoor heen en klop alles nog even door elkaar
- bekleed de vorm met bakpapier of vet deze in
- Giet het mengsel in de vorm en bak deze in 50/ 55 minuten gaar in de oven/ 30 minuten in de Airfryer.

Eet smakelijk!
Ik vind het heerlijk om te bakken en vooral een heerlijke uitdaging om gezonde recepten te maken Wie weet vind je onderstaande recepten ook leuk en lekker om te maken. Het zijn vooral recepten uit de Airfryer, maar die je ook zeker in de oven kan maken!