Vandaag wil ik een recept met jullie delen uit het mooie kookboek: The Green Kitchen at Home. Ik kreeg dit boek om te reviewen en dan moet er natuurlijk ook een recept uit gemaakt worden.

Muffins doen het vaak wel goed bij kinderen. Deze muffins worden zoet gemaakt met appel en honing. De mosterd geeft er een extra smaakje aan.

Appel muffin The Green kitchen at home

Wat heb je nodig om deze muffins te maken?

  • ½ prei
  • ½ stronk broccoli
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 tenen knoflook gepeld en fijn gesneden
  • 1 tl fijngesneden verse tijm of oregano
  • ½ tl zeezout
  • ¼ tl versgemalen zwarte peper
  • 1 appel in blokjes
  • grote hand spinazie, grof gesneden
  • 160 g boekweitmeel
  • 100 g havervlokken
  • 2 el aardappelzetmeel
  • ½ tl zeezout
  • 2 tl bakpoeder
  • pompoenpitten
  • 3 scharreleieren
  • 160 ml ongezoete yoghurt
  • 120 ml extra vierge olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 el grove mosterd
  • 2tl appelazijn
Appel muffin The Green kitchen at home

Bereidingswijze van deze appel muffins met broccoli en spinazie

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC of Airfryer op 160 graden
  • Muffinbakvorm in vetten en eventueel bekleden met bakpapier. Ook kun je siliconen bakvorm gebruiken of papieren vormpjes.
  • Was de prei en snij deze fijn
  • Schil de broccolistronk en snij in kleine blokjes
  • Snij de broccoliroosjes grof
  • Verhit de olie voor de vulling op middelhoog vuur
  • Fruit de prei en broccoliblokjes 5 minuten
  • Doe de roosjes erbij, samen met de knoflook, tijm en zout en peper en bak 5 minuten
  • Voeg de appel en de spinazie toe
  • Bak tot de groentes gaar zijn, de appel zacht en de spinazie is geslonken
  • Roer wel af en toe om aanbranden te voorkomen
  • Haal de pan van het vuur en zet deze even weg
  • Doe alle droge ingrediënten in bijvoorbeeld een foodprocessor en hak op hoge snelheid fijn
  • Doe dit in een grote schaal met een kuiltje in het midden
  • Zet dit even weg
  • Breek de eieren en voeg de rest van de natte ingrediënten toe
  • Mix op hoge snelheid alles door elkaar
  • Schenk de natte ingrediënten in het kuiltje bij de droge ingrediënten
  • Doe ze met een spatel beetje husselen
  • Doe de groentevulling erbij en mix kort anders kunnen de muffins taai worden
  • Verdeel het beslag over de bakvormen
  • strooi de pompoen pitjes erover
  • Bak de muffins in 20 minuten tot ze goudkleurig zijn
  • Laat ze afkoelen

Ook leuk om te lezen

Nog meer interessante artikelen

21 reacties

    1. Dank je! Ja waren lekker hoor, ook als lunch! Ik heb er zelf wel gehakt aan toe gevoegd, je kan je eigen draai eraan geven heerlijk hoor!

  1. Jippie het recept heb vorige week stukje mogen proeven en het was echt lekker !
    Boodschappen gaan doen en gaan maken ????

Reacties zijn gesloten.