Vandaag wil ik een recept met jullie delen uit het mooie kookboek: The Green Kitchen at Home. Ik kreeg dit boek om te reviewen en dan moet er natuurlijk ook een recept uit gemaakt worden.
Muffins doen het vaak wel goed bij kinderen. Deze muffins worden zoet gemaakt met appel en honing. De mosterd geeft er een extra smaakje aan.
Wat heb je nodig om deze muffins te maken?
- ½ prei
- ½ stronk broccoli
- 2 el extra vierge olijfolie
- 2 tenen knoflook gepeld en fijn gesneden
- 1 tl fijngesneden verse tijm of oregano
- ½ tl zeezout
- ¼ tl versgemalen zwarte peper
- 1 appel in blokjes
- grote hand spinazie, grof gesneden
- 160 g boekweitmeel
- 100 g havervlokken
- 2 el aardappelzetmeel
- ½ tl zeezout
- 2 tl bakpoeder
- pompoenpitten
- 3 scharreleieren
- 160 ml ongezoete yoghurt
- 120 ml extra vierge olijfolie
- 1 el honing
- 1 el grove mosterd
- 2tl appelazijn
Bereidingswijze van deze appel muffins met broccoli en spinazie
- Oven voorverwarmen op 200 ºC of Airfryer op 160 graden
- Muffinbakvorm in vetten en eventueel bekleden met bakpapier. Ook kun je siliconen bakvorm gebruiken of papieren vormpjes.
- Was de prei en snij deze fijn
- Schil de broccolistronk en snij in kleine blokjes
- Snij de broccoliroosjes grof
- Verhit de olie voor de vulling op middelhoog vuur
- Fruit de prei en broccoliblokjes 5 minuten
- Doe de roosjes erbij, samen met de knoflook, tijm en zout en peper en bak 5 minuten
- Voeg de appel en de spinazie toe
- Bak tot de groentes gaar zijn, de appel zacht en de spinazie is geslonken
- Roer wel af en toe om aanbranden te voorkomen
- Haal de pan van het vuur en zet deze even weg
- Doe alle droge ingrediënten in bijvoorbeeld een foodprocessor en hak op hoge snelheid fijn
- Doe dit in een grote schaal met een kuiltje in het midden
- Zet dit even weg
- Breek de eieren en voeg de rest van de natte ingrediënten toe
- Mix op hoge snelheid alles door elkaar
- Schenk de natte ingrediënten in het kuiltje bij de droge ingrediënten
- Doe ze met een spatel beetje husselen
- Doe de groentevulling erbij en mix kort anders kunnen de muffins taai worden
- Verdeel het beslag over de bakvormen
- strooi de pompoen pitjes erover
- Bak de muffins in 20 minuten tot ze goudkleurig zijn
- Laat ze afkoelen
Ook leuk om te lezen
- Courgette soep, de lekkerste die er is!
- Ontbijtcake met appelmoes, havermout en granola
- Gezonde ontbijtkoek met rozijntjes, kokos en pure chocola
- Ontbijtkoek, maar dan een gezonde variant!
- Havermoutkoekjes! Lekker, gezond en makkelijk om te maken.
- Speltbroodjes met zadenmix
- Warme appel met noten
Dat kan ik wel eens proberen bij de kinderen… bedankt voor het delen.
Hopelijk vinden de kids het lekker! Graag gedaan hoor!
En? Smaakt het ook een beetje? Het klinkt wel heel gezond en ze zien er ook prachtig uit!
Dank je! Ja waren lekker hoor, ook als lunch! Ik heb er zelf wel gehakt aan toe gevoegd, je kan je eigen draai eraan geven heerlijk hoor!
Jippie het recept heb vorige week stukje mogen proeven en het was echt lekker !
Boodschappen gaan doen en gaan maken ????
O echt wat toevallig! Wel de tijd ervoor nemen heb ik begrepen
Jaaa was lekker he! Ook als lunch heerlijk! Je kan je eigen draai eraan maken, ben benieuwd!
Ik hou van verborgen groente. Ik hoop morgen even terug te komen.
Zou gezellig zijn! Tot morgen 🙂
Echt heel bijzonder. Zou er nooit opkomen maar na het lezen van dit artikel denk ik…mmm misschien toch eens maken.
Kan heel handig zijn!
Leuk, zeker doen met je eigen twist eraan..
Oh, dit is apart! Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden, maar je hebt in ieder geval je groentes binnen!!!
Gewoon een “ echte “ muffin met chocola:)
Precies haha die je zelf het lekkerst vind..
Klinkt lekker en wie weet helpt verborgen groente. Het proberen waard.
Bij ons thuis werkt dat zeker..
Jaa zijn lekker!!! Je kan ook andere groentes erin doen hé, ideaal verborgen groentes 😉
Oehh dat ziet er heerlijk uit! Die ga ik ook eens proberen te maken.
Heerlijk! Neem wel je tijd hoor, uurtje nodig:)
Jaa zijn lekker!!! en je kan je eigen draai eraan geven, andere groentes wat kaas, of vlees?