Airfryer,  Eten en drinken

Cake van chocolade, bananen en walnoten

Afgelopen weekend heb ik heb echt een top cake gemaakt, namelijk een cake van chocolade, bananen en walnoten.  Ik wilde graag een cake maken die zoet proeft zoals ‘gewone’ cake ( met suiker), zacht is en heerlijk smaakt. Maar dan een gezonde verantwoordelijke variant zonder suiker.

Cake van chocolade, bananen en walnoten

Een cake met heerlijke ingrediënten die je meestal wel in huis heb. Daarbij mogen de bananen lekker rijp en bruin zijn, dan zijn ze heerlijk zoet voor in de cake namelijk.

De cake van chocolade, bananen en walnoten is goedgekeurd door visite die gezellig het weekend op bezoek kwamen en niet te vergeten door mijn kieskeurige man en kind!

Mijn kleine man kan ik, dit als een lekker en gezond tussendoortje meegeven in zijn broodtrommeltje naar school! Lekker en het is echt makkelijk te maken is en staat zo op tafel staat!

Ik heb deze cake gevonden op de website van Francesca kookt. Een erg leuke site, die zeker de moeite waard is om een kijkje te nemen.

Wat heb je nodig:

  • 175 bloem (spelt)
  • 25 gram Cacao
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • snuf zout
  • 3 bananen (rijp)
  • 3 dadels (medjoul)
  • 25 ml ( amandel) melk
  • Hand vol walnoten in stukken
  • Stukjes pure chocolade (optie)
  • Geraspte kokos naar smaak (optie)

Ook lekker uit de airfryer -> hartige taart!

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de airfryer op 160 graden/  oven  op 175 graden
  2. Vet een cakeblik in, mocht je geen silicone hebben. Of leg een stuk bakpapier in het cakeblik
  3. Doe de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een kom en meng goed door elkaar.
  4. Roer daarna de eieren, geprakte bananen, dadels, (deze heb ik in de hakmachine gegooid) walnoten en melk erdoor totdat alles goed gemengd is.
  5. Je houdt een stevig cakebeslag over. Schep dit in het cakeblik.
  6. Zet het blik in de oven en bak de cake in 35-40 minuten gaar. In de Airfryer is de cake binnen 25 minuten klaar
  7. Steek een satéprikker in het midden om de gaarheid te testen. Komt deze er droog uit dan is je cake gaar.
  8. Laat afkoelen op een rek.

De cake kun je ingepakt in folie zeker 5 dagen bewaren in de koelkast. Maar meestal is ‘ie dan al op bij ons thuis.

Geniet ervan!

Greetzzz Peggy

Eet smakelijk en doe jij al mee met het feestje? Wil jij ook mee feesten, klik dan hier

Volg je mij al? Facebook| Instagram| TwitterPinterest

Ook leuk om te lezen

  • Romige pompoensoep met kerrie
  • Appelroosjes
  • Courgette soep
  • Vijgenbrood met hazelnoten en cacao
  • Dadelrepen met pure chocolade, noten en kokos
  • Ontbijtkoek

15 reacties

  • Rory

    Leuk! Maar hoeveel melk moet er dan in? Het staat wel in het recept vermeld, maar niet bovenaan. Toevallig kreeg ik een ‘verantwoord’ recept door zojuist van mijn mondhygiëniste. Maar met amandelmeel. Was ik net bij de AH. Kost het gewoon 4,99. Vind ik best veel geld. Zeker voor een keukenprinses (not) die dit voor de eerste keer gaat proberen. Ik heb dus gewoon zelfrijzend bakmeel gekocht. Minder verantwoord, maar hopelijk net zo lekker. Ik doe er trouwens als extraatje blauwe bessen en walnoten in. Ik ben benieuwd!

    • Peggy

      O nee dat staat er idd niet bij (nu wel hoor) Er moet 25 ml (amandel) melk bij! Klopt Amandelmeel is heel duur. Soms doe ik de helft erdoor en dan de helft bloem of ander meel. Je kan gewoon variëren hoor. Goed idee wat meer fruit erdoor! Blauwe bessen zijn zo lekker! Laat je het weten hoe het smaakte!?

  • Susan

    Ik vind het altijd zo jammer dat er in gezonde cakes enzo altijd noten zitten! Ben ziek allergisch, haha. Zou ‘m dan ook zelf niet maken… Wel goed dat je suikervervangers zoekt!

  • Merel

    Handig als je je kinderen inderdaad geen suiker wil geven. Zelf zou ik de banaan geloof ik weglaten, vind die niet zo lekker in combinatie met chocola. Verder klinkt hij heerlijk!