De jongen, de mol, de vos en het paard is een prachtig, ontroerend en verbindend boek. Charlie Mackesy de schrijver en illustrator van dit toch wel filosofische boek weet met zijn bijzondere tekenstijl prachtige tekeningen neer te zetten en zijn teksten zetten je aan tot nadenken!

De jongen, de mol, de vos en het paard

Dit boek gaat over een jongen, een mol, een vos en een paard. De jongen is eenzaam als hij de mol voor het eerst ontmoet. Samen brengen ze tijd door en staren naar de wildernis. De wildernis is net als het leven, mooi maar soms een beetje eng.

Onderweg ontmoeten ze ook de vos en het paard. Ze zijn net als iedereen en iedereen heeft zijn eigen zwaktes. De avonturen die ze beleven laten ze nadenken over het leven, onbevreesder en met meer liefde voor jezelf en voor anderen.

Inspirerende tekst

Wat vonden wij van de jongen, de mol, de vos en het paard

De jongen, de mol, de vos en paard is een prachtig boek. Een boek dat je iedereen als cadeau zou geven. Een boek voor iedereen en je kunt uit het boek halen wat voor jou belangrijk is. Het is een boek wat thuis hoort in de klas, een coachpraktijk of gewoon thuis op tafel.

Elke bladzijde is heel mooi vorm gegeven met een soort van pentekeningen. De tekeningen en de uitspraken doen mij een beetje denken aan Winnie de Poeh. Hierin was honing een sleutelwoord en in dit boek brengt de mol heel veel humor en zijn taartjes voor hem het belangrijkste.

De jongen, de mol, de vos en het paard staat vol met wijsheden wat je aan het nadenken zet. De belangrijkste boodschap die het boek voor je heeft is datje goed bent zoals je bent. Gewoon jij dat is genoeg!

De jongen,de mol, de vos en het paard Charlie Mackesy

Wat vind jij een prachtige spreuk , die je altijd aan het nadenken zet?

Nog meer interessante artikelen

69 reacties

 1. Ik zou het boek heel graag krijgen, omdat ik drie kleinkinderen heb van 6 en 2 van 8 jaar.

  Zo hoop ik ook dat ze meer begrijpend gaan lezen en dat ze dan meer tot nadenken komen.

  Hg Johanna van os

 2. Prachtig… Ik hou van zulke boeken! Om uit voor te lezen, maar zeker ook om zelf uit de kast te pakken!

 3. Welke ik ook mooi vind:

  Er moeten mensen zijn die zonnen aansteken voordat de wereld verregent

  Ik doe heel graag mee voor dit mooie boek
  (Had al eerder gereageerd, maar zie mijn reactie niet terug hier, dus vandaar nogmaals)

 4. Het lijkt me zo’n mooi boek. En ook heel geschikt voor mij. Door de chemokuren kan ik niet lange stukken tekst lezen. Maar wil zo graag weer een boek lezen. Dit boek staat bovenaan mijn lijstje na dit artikel, wat een bijzonder boek lijkt me dit.

 5. Heel graag een kansje, al zoveel positiefs over dit boek gehoord, dat ik heel benieuwd ben geworden! <3

 6. Een mooie vind ik:

  Er moeten mensen zijn die zonnen aansteken voordat de wereld verregent

  Ik zou heel graag kans maken op dit prachtige boek.

 7. Dit boek staat op mijn verlanglijstje als voorleesboek voor mijn dochter. Ik doe graag mee om dit boek te winnen.
  Dit is echt een mooi boek dat je laat zien Dat jij perfect bent zoals je bent 😍

 8. WOH dit boek van De jongen, de mol, de vos en het paard wil ik maar wat graag in mijn kast hebben staan. Heb er al veel over gehoord en dat heeft mij erg nieuwsgierig gemaakt , naar dit prachtige boek vol met wijsheden!!

 9. Dit lijkt me echt een supermooi boek!
  Ik heb heel veel favoriete quotes, voor elk moment in mijn leven weer een andere favoriet. Maar dit blijf ik een mooie vinden:

  ‘We don’t see things as they are, we see things as we are’

 10. Wat een prachtig boek om zelf te lezen maar ook om mijn kleinkinderen voor te lezen😍

 11. Wat een heerlijk vooruitzicht dit prachtige boek met elkaar tijdens het thuiswerken te kunnen gaan lezen en bekijken! Ik loot reuze graag mee!

 12. Wat een prachtig verhaal, vanuit het hart geschreven! Mooie wijsheden om mijn kinderen bij te brengen. ❤️

 13. Ik zou dit mooie boek graag willen winnen. De levenslessen met mooie plaatjes, zo mooi.

 14. Stiekem al dit boek ingekeken bij mijn ouders, die het cadeau gekregen hadden. Werkelijk een prachtig boek! Ik zou hem graag willen winnen ^^

 15. Dit prachtige boek staat al een poos op mijn wensenlijst, ik maak dus heel graag een kansje…

 16. Ik vind de spreuk mooi van dezelfde auteur: “Those are dark clouds,” said the boy. “Yes, but they will move on,” said the horse, “the blue sky above never leaves.”

 17. Wat bijzonder lijkt me dit boek, naast de schitterende illustraties ook echt inhoud! Daar zou ik mijn dochtertjes graag blij mee maken. We lezen elke avond samen & juist in deze onzekere tijd van Corona is angst een thema dat ons drietjes erg bezig houdt. Ik doe ook mee, veel geluk iedereen 😀

 18. Dit lijkt mij een ontzettend mooi boek voor onze leesgierige dochter! Kortom, ik maak graag kans.

 19. super leuk! Mn kinderen zijn er dol op om voorgelezen te worden en naar prachtige plaatjes te kijken

 20. Ooooo wat enig boek is dat , de tekening zijn zo liefelijk . Dit wil ik heel graag aan mijn buurmeisje geven zodat zij kan leren lezen en genieten van de tekeningen en dat doe ik met groot plezier.

 21. Dit boek ziet er prachtig uit! Ik maak graag kans. Wat mij altijd aan het denken zet, is niet zozeer een spreuk, wel een uitspraak of uitgangspunt: je bepaalt niet wat er op je pad komt in het leven, wel hoe je ermee omgaat.

 22. Wat een leuke winactie! Ik ben heel benieuwd naar dit boek en loot graag mee. Ik volg je via Facebook (Mooie rooie) en Instagram (Truusje26).

  1. Ik leen eigenlijk altijd boeken van de bieb. Ik heb echt geen plek om zoveel boeken ergens op te slaan maar sommige pareltjes maak ik graag een uitzondering. Dit is echt een prachtig boek.

 23. Ik hoorde van een collega dat dit ook wel “het troostboek” van het jaar genoemd wordt. En dat dit boek voor jong en oud is; mede daarom doe ik graag mee.

 24. Wat een bijzonder boek lijkt me dat en ik loot dan ook graag mee.
  Ik heb geen Facebook of Instagram account, maar vind deze website ook zonder dat leuk 😉

 25. Oh dit boek staat op mijn verlanglijstje!

  “Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien” (Ghandi)

  Bedankt voor deze actie en succes!

 26. Oh gaaf! Ik heb em al mogen inzien bij mijn ouders, zou hem heel graag zelf hebben…zo prachtig!
  Spreuk die mij aan het denken zet: If it scares you, it might be a good thing to try.

 27. Lijkt me echt een prachtig boek! Met hele mooie tekeningen!!
  Kleine kans dat ik win maar je weet het nooit! ;p

 28. Ik doe graag mee voor dit prachtige boek, ik heb de enthousiaste reviews gelezen en zou dit boek graag willen voorlezen aan mijn neefje en nichtje, vooral de diepgang in het verhaal en de mooie prenten spreken mij erg aan.

  1. Een super mooie spreuk uit dit boek vind ik ‘Wat is het moedigste wat je ooit hebt gezegd? Vroeg de jongen. Help zei het paard.’ Ik ga nog steeds iedere week naar de bibliotheek boeken lenen. Het liefst zou ik iedere week boeken kopen maar dat zou een te grote aanslag zijn op mijn bankrekening en ik heb er ook niet zoveel ruimte voor. Ik koop eigenlijk alleen boeken die ik super mooi vind en dit is absoluut een prentenboek dat ik graag zou willen hebben. De tekeningen en teksten zijn zo mooi.

  2. Ik doe graag mee met de actie om dit interessante boek te lezen. Mijn kinderen vinden het leuk om te lezen, maar dit lijkt mij echt een boek om weer eens voor te lezen. Denk dat er leuke gesprekken uit komen.

 29. Onze hooggevoelige dochter van 8, Muriëlle, doet het heel erg goed onder de omstandigheden van covid/ lockdown. Ze is een ” sociaal diertje” die alle details of gebeurtenissen die anderen aangaat meekrijgt. Erover nadenkt, betrokken is, wil helpen. Haar dagen starten soms lastig op. Textil van kleding kan heel bepalend zijn daarin. Ala iets niet aangenaam voelt, te strak aansluit of een etiquette kriebelt, is dat een moeilijk moment om rustig te blijven en niet de ergenis de overhand te laten nemen. Ze is een doordenker die haar leeftojdsgenoten voor is in besluiten, vele lijnen aan opties al heeft overwogen.
  Wanneer verwachtingen wijzigen is dit lastiger om zich erbij neer te leggen. Ze is volhardend, perfectionistisch, zorgzaam, creatief, een doorzetter en beschikt nu al over zeer veel humor. Een super actief persoon die vrij streng voor zichzelf is maar ook lui kan zijn, wanneer tv of een spelletje op de mobiel haar aandacht absorbeert waardoor ze niets anders meer wenst of hoort.
  Vele uitdagingen zullen haar pad kruisen en ik hoop haar sterk te kunnen maken dat ze trouw en overtuigd is van haar zelf. Dr Seuss heeft een boekje waarin wordt aangegeven tevreden te zijn met wat je hebt. Enig om iedere dag te zien staan op de plank. Kleurrijke kaft met een levensles als boodschap. Daarnaast zou dit boek komen te pronken!! Eentje die een ere plaats verdiend. Andere aantrekt op een prominente plek in huis ( boven de eettafel of in haar slaapkamer als ze dat liever heeft, boven haar bed op de plank). Gek is dat, kan haast niet wachten om het boek open te slaan en onze favoriete pagina’s ieder te ontdekken. Boeken worden meervoudig verslonden.

 30. Doe je best, dan volgt de rest vanzelf vind ik een fijne slogan
  Erg benieuwd naar dit mooie boek!

 31. via Facebook, maak graag kans op het boek. Het spreekt me aan. Benieuwd naar het geheel.

  M.v.g.
  Ineke

 32. Wat een prachtig boek😍eentje die op mijn verlanglijstje staat. Hij zou echt prachtig staan op tafel. Iedere dag een mooie spreuk om over te praten met mijn gezin😊

Reacties zijn gesloten.