De jongen, de mol, de vos en het paard is een prachtig, ontroerend en verbindend boek. Charlie Mackesy de schrijver en illustrator van dit toch wel filosofische boek weet met zijn bijzondere tekenstijl prachtige tekeningen neer te zetten en zijn teksten zetten je aan tot nadenken!

De jongen, de mol, de vos en het paard

Dit boek gaat over een jongen, een mol, een vos en een paard. De jongen is eenzaam als hij de mol voor het eerst ontmoet. Samen brengen ze tijd door en staren naar de wildernis. De wildernis is net als het leven, mooi maar soms een beetje eng.

Onderweg ontmoeten ze ook de vos en het paard. Ze zijn net als iedereen en iedereen heeft zijn eigen zwaktes. De avonturen die ze beleven laten ze nadenken over het leven, onbevreesder en met meer liefde voor jezelf en voor anderen.

Inspirerende tekst

Wat vonden wij van de jongen, de mol, de vos en het paard

De jongen, de mol, de vos en paard is een prachtig boek. Een boek dat je iedereen als cadeau zou geven. Een boek voor iedereen en je kunt uit het boek halen wat voor jou belangrijk is. Het is een boek wat thuis hoort in de klas, een coachpraktijk of gewoon thuis op tafel.

Elke bladzijde is heel mooi vorm gegeven met een soort van pentekeningen. De tekeningen en de uitspraken doen mij een beetje denken aan Winnie de Poeh. Hierin was honing een sleutelwoord en in dit boek brengt de mol heel veel humor en zijn taartjes voor hem het belangrijkste.

De jongen, de mol, de vos en het paard staat vol met wijsheden wat je aan het nadenken zet. De belangrijkste boodschap die het boek voor je heeft is datje goed bent zoals je bent. Gewoon jij dat is genoeg!

De jongen,de mol, de vos en het paard Charlie Mackesy

Wat vind jij een prachtige spreuk , die je altijd aan het nadenken zet?

Nog meer interessante artikelen