
Dadelrepen met pure chocolade, noten en kokos
In de winkel kun je allerlei soorten repen kopen, lekker makkelijk natuurlijk. Wat veel leuker is om deze dadelrepen zelf te maken. veel gezonder, minder suiker en geen e- nummers. Ze zijn net zo lekker en misschien wel een stuk lekkerder.
Voor een lekker en gezond recept struin ik Pinterest af en kom zo op de leukste, lekkerste en gezondste websites terecht zo ook op die van zoetrecepten waar ik aan de hand van haar recept dit lekkere en gezonde recept heb gemaakt.
Wat heb je nodig om deze dadelrepen te maken?
- 250 gram ontpitte dadels (liefst Medjoul dadels deze zijn onbewerkt en zonder toevoegingen en suikers, te koop bij bijv. Lidl)
- 100 gram noten bijvoorbeeld walnoot en/of pecannoten (liefst rauw en zonder zout)
- 50 gram geraspte kokos
- 2 eetlepels kokosolie (liefst koudgeperst en niet-ontgeurd)
- Chocoladereep Puur (liefst meer dan 75 procent cacao)
- (mag ook beetje honing om het zoeter te maken)
Optie:
- Goji bessen
- Rozijnen
- Blauwe bessen
- Gedroogd fruit (stukjes)
- Cacao (rauw)
Hoe maak je deze dadelrepen?
- Wel de rozijnen en dadels 10 min in lauw warm water.
- Giet ze af. Je kan deze stap ook overslaan als je keukenmachine krachtig genoeg is.
- Pureer in een keukenmachine de dadels, rozijnen, noten, chocolade,cacao en kokosolie.
- Meng er vervolgens gedroogd fruit en bessen door met een lepel. Gebruik eventueel een beetje honing totdat er een gladde massa ontstaat.
- Neem een vierkante of rechthoekige schaal (ik gebruikte laatst een vleeswaren doos) waar je het mengsel inschept. Druk stevig aan en bestrooi met kokos.
- Zet dit minimaal 2 uur in de vriezer. Of in de koelkast. Je kan ze echt een paar weken bewaren in de koelkast
Greetzz Peggy
Deze blog is geschreven door gastblogger Peggy, wil je meer recepten van haar lezen klik dan hier.



48 reacties
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Lia den Heijer
Zo gaaf dat je dit kan doen.Ziet er heel lekker uit lieverd ben ook benieuwd naar hoe het smaakt.Wens je heel veel succes toe met je blog met heerlijke verse recepten!.xxx.Li.
Xenia
Wat lief! Dank je wel ????
Peggy
Dank je wel schat!! Ik maak het best vaak, steeds iets anders erdoor 🙂 aankomende woensdag heb ik ook een heerlijk receptje voor de blog!! 🙂 Xx
Sandra
Oooh heerlijk! Lijkt me leuk om te proberen. Kun je de kokosolie ook vervangen door een andere olie? Ik gebruik nl helemaal geen kokosolie en wil het ook niet speciaal aanschaffen…
Peggy
Jaa dat kan goed hoor, je kan ook alleen honing of klein scheutje sinasappelsap bijvoorbeeld gebruiken.
MC Kleuver
Ze zien er heerlijk uit. Ik zou ze zonder kokos doen, dat vind ik persoonlijk niet zo lekker.
Xenia
Dank je wel! Ze smaken zonder kokos ook vast heerlijk!
Peggy
Je kan ook bijvoorbeeld sesamzaad kiezen.
Peggy
Jaa zeker dat kan je prima laten hoor, je zou ook sesamzaad over kunnen doen?
Maaike
Klinkt erg lekker. Worden ze erg zacht als ze een paar uur uit de koelkast zijn zodat je ze kunt meenemen?
Peggy
Hoi Maaike, ja ze woorden zeker zachter, maar ik neem ze toch gewoon mee in een klein plastic bakje..} Daarna handen wassen! ;)} maar ze smaken nog steeds heelijk hoor! Gewoon doen!
nicole
Dat ziet er goed uit zeg! Heel professioneel. Grappig dat je dit zo zelf kunt maken!
Xenia
Het lijkt soms moeilijker dat het is
Peggy
Dank je wel! Ja is heel makkelijk te maken haha daar ben ik wel van!
mirteblogt
oe het ziet er heel erg lekker uit! dit recept wil ik misschien wel een keer maken voor mijn moeder:)
Xenia
Leuk, ik ben benieuwd
Peggy
Laat je weten hoe of je moeder het lekker vond 🙂 je zou er ook leuke {hartjes} vormpjes uit kunnen halen..
Fleur
Klinkt als een heerlijk en toch ook gezond tussendoortje. Ik ga het zeker eens maken
Xenia
Leuk ik ben benieuwd!
Peggy
Laat je het weten hoe je het vind smaken? 🙂
Manon
Oeh lekker . Ik hou wel van deze combinatie, vooral met die kokos
Xenia
Ik ben ook gek op kokos
MamaPlaneet
Heaven on earth dit! Heerlijk! Ik ben dol op chocola en ga je recept binnenkort eens uitproberen.
Xenia
Dank je wel ???? Ben benieuwd hoe je het gaat vinden
Peggy
Laat je het weten of het lekker was…
Chantal - Capital Monday
Ooo wat heerlijk zeg! Ik zou er dan een noten vrije variant van maken. Dan zou ik bessen gebruiken denk ik. Maar ziet er fantastisch uit!
Xenia
Klinkt ook heel lekker!
Peggy
Je kan er zoveel varianten van maken, laat je weten hoe die is geworden..
Pingback: