In de winkel kun je allerlei soorten repen kopen, lekker makkelijk natuurlijk. Wat veel leuker is om deze dadelrepen zelf te maken. veel gezonder, minder suiker en geen e- nummers. Ze zijn net zo lekker en misschien wel een stuk lekkerder.
Voor een lekker en gezond recept struin ik Pinterest af en kom zo op de leukste, lekkerste en gezondste websites terecht zo ook op die van zoetrecepten  waar ik aan de hand van haar recept dit lekkere en gezonde recept heb gemaakt.
Wat heb je nodig om deze dadelrepen te maken?
- 250 gram ontpitte dadels (liefst Medjoul dadels deze zijn onbewerkt en zonder toevoegingen en suikers, te koop bij bijv. Lidl)
- 100 gram noten bijvoorbeeld walnoot en/of pecannoten  (liefst rauw en zonder zout)
- 50 gram geraspte kokos
- 2 eetlepels kokosolie (liefst koudgeperst en niet-ontgeurd)
- Chocoladereep Puur (liefst meer dan 75 procent cacao)
- (mag ook beetje honing om het zoeter te maken)
Optie:
- Goji bessen
- Rozijnen
- Blauwe bessen
- Gedroogd fruit (stukjes)
- Cacao (rauw)
Hoe maak je deze dadelrepen?
- Wel de rozijnen en dadels 10 min in lauw warm water.
- Giet ze af. Je kan deze stap ook overslaan als je keukenmachine krachtig genoeg is.
- Pureer in een keukenmachine de dadels, rozijnen, noten, chocolade,cacao en kokosolie.
- Meng er vervolgens gedroogd fruit en bessen door met een lepel. Â Gebruik eventueel een beetje honing totdat er een gladde massa ontstaat.
- Neem een vierkante of rechthoekige schaal (ik gebruikte laatst een vleeswaren doos) waar je het mengsel inschept. Druk stevig aan en bestrooi met kokos.
- Zet dit minimaal 2 uur in de vriezer. Of in de koelkast. Je kan ze echt een paar weken bewaren in de koelkast
Â
Â
Â
Zo gaaf dat je dit kan doen.Ziet er heel lekker uit lieverd ben ook benieuwd naar hoe het smaakt.Wens je heel veel succes toe met je blog met heerlijke verse recepten!.xxx.Li.
Wat lief! Dank je wel ????
Dank je wel schat!! Ik maak het best vaak, steeds iets anders erdoor 🙂 aankomende woensdag heb ik ook een heerlijk receptje voor de blog!! 🙂 Xx
Oooh heerlijk! Lijkt me leuk om te proberen. Kun je de kokosolie ook vervangen door een andere olie? Ik gebruik nl helemaal geen kokosolie en wil het ook niet speciaal aanschaffen…
Jaa dat kan goed hoor, je kan ook alleen honing of klein scheutje sinasappelsap bijvoorbeeld gebruiken.
Ze zien er heerlijk uit. Ik zou ze zonder kokos doen, dat vind ik persoonlijk niet zo lekker.
Dank je wel! Ze smaken zonder kokos ook vast heerlijk!
Je kan ook bijvoorbeeld sesamzaad kiezen.
Jaa zeker dat kan je prima laten hoor, je zou ook sesamzaad over kunnen doen?
Klinkt erg lekker. Worden ze erg zacht als ze een paar uur uit de koelkast zijn zodat je ze kunt meenemen?
Hoi Maaike, ja ze woorden zeker zachter, maar ik neem ze toch gewoon mee in een klein plastic bakje..} Daarna handen wassen! ;)} maar ze smaken nog steeds heelijk hoor! Gewoon doen!
Dat ziet er goed uit zeg! Heel professioneel. Grappig dat je dit zo zelf kunt maken!
Het lijkt soms moeilijker dat het is
Dank je wel! Ja is heel makkelijk te maken haha daar ben ik wel van!
oe het ziet er heel erg lekker uit! dit recept wil ik misschien wel een keer maken voor mijn moeder:)
Leuk, ik ben benieuwd
Laat je weten hoe of je moeder het lekker vond 🙂 je zou er ook leuke {hartjes} vormpjes uit kunnen halen..
Klinkt als een heerlijk en toch ook gezond tussendoortje. Ik ga het zeker eens maken
Leuk ik ben benieuwd!
Laat je het weten hoe je het vind smaken? 🙂
Oeh lekker . Ik hou wel van deze combinatie, vooral met die kokos
Ik ben ook gek op kokos
Heaven on earth dit! Heerlijk! Ik ben dol op chocola en ga je recept binnenkort eens uitproberen.
Dank je wel ???? Ben benieuwd hoe je het gaat vinden
Laat je het weten of het lekker was…
Ooo wat heerlijk zeg! Ik zou er dan een noten vrije variant van maken. Dan zou ik bessen gebruiken denk ik. Maar ziet er fantastisch uit!
Klinkt ook heel lekker!
Je kan er zoveel varianten van maken, laat je weten hoe die is geworden..