Als je denkt aan Orlando dan denk je aan Disney. Orlando is speciaal ontworpen om families helemaal onder te dompelen in de magische wereld van Disney. Joep en Sanne hebben in 2019 een wereldreis gemaakt met dochter Sophie (toen 4 jaar). Tijdens deze prachtige reis waren ze ook een aantal weken in Florida en hebben ze verschillende parken van Disney World bezocht. In 11 dagen hebben ze maar liefst 6 parken aangedaan en ze hebben zich geen moment verveeld! Zeker met kinderen is het fijn om deze dagen goed voor te bereiden. In deze blog 5 tips voor een toptijd in Disney World Orlando!

Disney World Magic Kingdom

Tip 1: De beste reisperiode voor Disney World Orlando

Florida heeft een tropisch klimaat en zeker in de zomermaanden juli en augustus, wanneer de meeste Nederlandse toeristen de parken bezoeken kan het erg warm zijn (en kan het ook soms stormen). De beste reistijd om de parken te bezoeken is van half november tot half mei. Joep en Sanne waren er in juli en toen was het inderdaad heel erg warm, maar ze vonden het goed doen! Wat Joep en Sanne betreft kun je dus gedurende het hele jaar wel naar de parken in Orlando gaan met je kinderen.

Dombo attractie

Tip 2: De reis naar Disney World Orlando

Het is ongeveer tien uur vliegen van Amsterdam naar Orlando toe en zeker met kleine kinderen is dit uiteraard een behoorlijke vlucht. Een tip is dan ook, boek een nachtvlucht. Over het algemeen slapen kinderen dan het merendeel van de vlucht en met heel veel geluk worden ze pas wakker als je in Orlando aan komt:) Wat erg handig is voor kinderen in het vliegtuig is een vliegtuigbedje. Dit is een kussen die je in het voetgedeelte kunt plaatsen, waardoor je kinderen languit kunnen liggen op de vliegtuigstoel. De maakt de kans een stuk groter om ze lekker te laten slapen.

Handig om wel rekening te houden dat het in Florida 6 uur vroeger is in Nederland. Je komt dan in de vroege ochtend aan. Kom lekker eerst bij om te “landen” en ga niet gelijk pretparken bezoeken. Neem een duik in het zwembad en relax! Een pretpark met vermoeiende kinderen is geen succes! Ga uitgerust op pad want de dagen in de parken zullen vermoeiend genoeg zijn door alle indrukken, de drukte in de parken en de warmte.

Voor de beste vliegtickets klik je hier

Tip 3: de tickets

De tickets voor de parken van Disney World zijn niet goedkoop. Wel is het zo dat als je meerdere dagen gaat, de tickets per dag een stuk goedkoper worden. Er zit niet heel veel verschil in prijs voor een driedaagse pas of een tiendaagse pas.

Je hebt bij het aanschaffen van de tickets verschillende opties voor de pretparken van Disney in Orlando. Je hebt een basisticket, een parkhopper ticket (dan mag je meerdere parken per dag bezoeken) en een parkhopper plus ticket. Bij dit laatste ticket kun je naast de pretparken ook de waterparken van Disney World bezoeken. Wij kozen voor de laatste variant en konden zo optimaal genieten!

Ontmoeting Donald Duck Disney World Orlando

Tip 4: Zoek een hotel buiten de Disneyparken van Orlando

Slapen in een Disney hotel is natuurlijk ontzettend gaaf. Het zit dicht bij de parken of het staat zo ongeveer op het terrein van het park. Het is vaak heel mooi aangekleed en je waant je helemaal in de Disney sferen. Super tof natuurlijk , maar zo dichtbij en met al de Disney extra’s hangt er vaak ook een extra groot prijskaartje aan. Je kunt beter kiezen voor een hotel 10 minuten tot een kwartier van de parken af. Met een huurauto en soms zelfs een shuttle bus ben je er zo en betaald stukken minder. Voor dit geld kun je weer een leuk souvenirtje kopen:)

Voor hotel inspiratie klik dan hier

Walt Disney World Orlando Parade

Tip 5: Maak een planning voor je bezoek aan Disney World Orlando

Wel is het belangrijk dat je goed voorbereid naar het pretpark gaat. Het klinkt misschien een beetje raar, maar wil je veel zien dan zul je vooraf een beetje een plan moeten maken wat je allemaal wil zien. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar bijvoorbeeld de ‘crowd kalender’ van de verschillende parken. Dit is een kalender die aangeeft op welke dagen het meest en minst druk is in de verschillende parken van Orlando.
Zo gaan de meeste mensen als ze een park bezoeken naar het hoofdpark Magic Kingdom en de vakantie van de meeste mensen begint of op zaterdag of op maandag. Je ziet dat dit dan ook de meest drukke dagen zijn van dit pretpark. Het is dus beter om op één van de andere dagen dit park te bezoeken.

Disney World Orlando

Daarnaast kun je vooraf opzoeken hoe lang de gemiddelde wachtrij per attractie per park is, zodat je weet waar je een fastpass (met een fastpass krijg je voorrang bij een bepaalde attractie) voor moesten reserveren en waar we als eerste heen moesten gaan in de ochtend.

Maak per dag een globale planning voor de parken waar je naar toe gaat.Van de planning kun je altijd afwijken. Plan je helemaal niks, dan heb je kans dat je maar in weinig attracties kunt. Dat zou natuurlijk een enorme teleurstelling zijn.
Maak een globale planning, regel dingen van te voren en op deze manier haal je het optimale uit je bezoek aan 1 van de Disney parken!

Deze blog is geschreven door Joep ! Joep heeft een eigen blog Reiskoe, hier zijn verschillende blogs geschreven over de parken van Disney World. De blog over een fastpass in Disney Orlando geeft je super veel tips om nooit lang in de rij te hoeven staan!

Op vakantie naar Disney World Orlando