Cinque Terre is een prachtige regio in het noorden van Italië, gelegen aan de kust van de Middellandse Zee. Het gebied staat bekend om zijn vijf dorpen, die elk een unieke charme en sfeer hebben.

Ben je op zoek naar een ontspannen vakantie in een prachtige omgeving? Dan is Cinque Terre zeker een bezoek waard. Elk dorp heeft zijn eigen charme en biedt een unieke ervaring. Of je nu van wandelen houdt, van lekker eten en drinken, of gewoon van ontspannen aan het strand, Cinque Terre heeft voor ieder wat wils. Vergeet niet om je camera mee te nemen en te genieten van het prachtige uitzicht op de Italiaanse kustlijn

Dit zijn de 5 dorpen van Cinque Terre!

Monterosso al Mare

Monterosso al Mare is het grootste van de vijf dorpen en wordt vaak beschouwd als het meest toeristische. Het dorp is verdeeld in twee delen: het oude centrum en het nieuwe centrum. Het oude centrum is de oudste nederzetting en heeft een middeleeuwse charme. Hier vind je smalle straatjes, stenen trappen en oude gebouwen. Het nieuwe centrum heeft meer moderne gebouwen en hotels.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Monterosso al Mare is het strand. Het dorp heeft een groot strand dat zich uitstrekt over twee kilometer en is perfect om te zwemmen en te zonnebaden. Er zijn ook tal van restaurants en bars aan het strand waar je kunt genieten van heerlijk eten en drankjes terwijl je uitkijkt over de zee.

Een andere must-see attractie in Monterosso al Mare is de kerk van San Giovanni Battista. Deze kerk dateert uit de 13e eeuw en heeft een prachtige roosvenster en een interessante collectie schilderijen en beelden.

Monterosso al Mare, grootste dorp van Cinque Terre

Vernazza

Vernazza is een pittoresk vissersdorpje en wordt vaak beschouwd als het meest charmante van de vijf dorpen. Het dorp heeft een kleine haven met kleurrijke boten en smalle straatjes die omhoog lopen vanaf de kustlijn. Het is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de unieke sfeer.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Vernazza is het middeleeuwse kasteel dat dateert uit de 15e eeuw. Het kasteel werd gebouwd om het dorp te beschermen tegen piraten en heeft een prachtig uitzicht over de kustlijn. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer de kerk van Santa Margherita di Antiochia en de Doria-toren.

Vernazza is ook bekend om zijn heerlijke eten en wijn. Het dorp heeft tal van restaurants en bars waar je kunt genieten van verse visgerechten en lokale wijnen.

Vernazza, 1 van de dorpen van Cinque Terre

Corniglia

Corniglia is het kleinste van de vijf dorpen en ligt hoog boven de zee, op een klif. Het dorp heeft een unieke charme en is minder druk dan de andere dorpen. Corniglia heeft geen directe toegang tot de zee, dus je moet een trap van 382 treden beklimmen om er te komen. Maar het uitzicht vanaf de top is adembenemend en de moeite waard.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Corniglia is het Largo Taraglia-plein, waar je een prachtig uitzicht hebt op de zee en de omliggende heuvels. Hier vind je ook de kerk van San Pietro, die uit de 14e eeuw dateert en een prachtige fresco heeft van de Hemelvaart van Maria.

Een andere bezienswaardigheid in Corniglia is de wijngaarden die zich langs de klif uitstrekken. Dit is een van de weinige plaatsen in Europa waar wijn op steile hellingen wordt geproduceerd. De lokale wijn, Vernaccia, is een droge witte wijn die heerlijk is om te proeven.

Corniglia, 1 van de mooiste dorpen in Cinque Terre

Manarola

Manarola is een van de meest gefotografeerde dorpen van Cinque Terre en is beroemd om zijn kleurrijke huizen die tegen de klif zijn gebouwd. Het dorp heeft een kleine haven en een promenade langs de zee, waar je kunt wandelen en genieten van het prachtige uitzicht.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Manarola is het kerkje van San Lorenzo, dat uit de 14e eeuw dateert. Dit is een prachtig voorbeeld van de gotische architectuur en heeft een mooi roosvenster en fresco’s.

Manarola is ook beroemd om zijn wijn. De lokale wijn, Sciacchetrà, is een zoete wijn die heerlijk is om te proeven. Het dorp heeft ook tal van restaurants waar je kunt genieten van verse visgerechten en andere lokale gerechten.

manarola, 1 van de mooiste dorpen van Cinque Terre

Riomaggiore

Riomaggiore is het meest zuidelijke dorp van Cinque Terre en heeft een unieke charme. Het dorp is gebouwd op een steile helling en heeft smalle straatjes en steegjes die omhoog lopen vanaf de zee. Riomaggiore heeft een kleine haven en een promenade langs de zee, waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Riomaggiore is de kerk van San Giovanni Battista, die uit de 14e eeuw dateert. Deze kerk heeft een prachtig roosvenster en een interessante collectie schilderijen en beelden.

Riomaggiore is ook beroemd om zijn wijn. De lokale wijn, Sciachetrà, is een zoete wijn die heerlijk is om te proeven. Het dorp heeft ook tal van restaurants waar je kunt genieten van verse visgerechten en andere lokale gerechten.

Riomaggiore, 1 van de mooiste dorpen van Cinque Terre

Cinque Terre is geweldig en zeker een bezoekje waard!

Cinque Terre is een prachtige regio met vijf dorpen die elk een unieke charme en sfeer hebben. Monterosso al Mare is het grootste en meest toeristische dorp, Vernazza is het meest charmante, Corniglia is het kleinste en ligt hoog boven de zee, Manarola is beroemd om zijn kleurrijke huizen en Riomaggiore heeft een unieke charme met smalle straatjes en steegjes. Elk dorp heeft zijn eigen bezienswaardigheden en attracties, waaronder kerken, kastelen, stranden, wijngaarden en restaurants. Als je Cinque Terre bezoekt, zorg dan dat je de tijd neemt om elk dorp te verkennen en te genieten van de lokale cultuur en keuken.

De mooiste dorpen van Cinque Terre

Verken de dorpen van Cinque Terre per voet

Een van de beste manieren om de dorpen te verkennen is door te wandelen langs de beroemde wandelpaden die Cinque Terre verbinden. De meest bekende route is de Sentiero Azzurro (Blauwe Route), die de vijf dorpen verbindt en langs de kustlijn loopt. De route biedt adembenemende uitzichten op de zee en de dorpen, en is een populaire wandeling onder toeristen.


Verken de dorpen van Cinque Terre per boot

Een andere manier om de dorpen te verkennen is per boot. Er zijn boten die elk uur tussen de dorpen varen en zo een prachtig uitzicht bieden op de kliffen en de zee. Dit is een leuke en ontspannen manier om de dorpen te verkennen, vooral op een warme zomerdag.

Cinque Terre per boot

Regel je reis naar Cinque Terre


Meer lezen over Italië

Nog meer interessante artikelen