Dune 45 Namibië

Zonsopkomst op Dune 45 in Namibie -> een magisch moment!

Jeetje, wat een klim. Maar oh zo de moeite waard. Eenmaal op de top van Dune 45 aanschouw ik één van de meest bijzondere zonsopkomsten die ik ooit gezien heb. Midden in een ongerepte woestijn komt de zon tevoorschijn vanachter de zandduinen. Deze hoge duinen verkleuren van bruin naar rood en oranje. Een magisch moment!

Dune 45 Namibië

Ga je met mij mee de wereld rond?

Gastblog

De vraag van Xenia was om een gastblog te schrijven over mijn favoriete plek of moment op reis. Best een moeilijke, want wat is de wereld mooi! Bestemmingen en momenten die gelijk bij mij opkwamen waren de schoonheid van de Chinese Muur, de magische zonsopkomst in Namibië, maar ook het waanzinnige bergdorp Pai in Thailand dat onlangs mijn hart heeft gestolen.

Dune 45 Namibië

Reisgek

In 2014 maakte ik mijn eerste reis buiten Europa. Samen met vriend ging ik naar een minder gebruikelijke bestemming: China. Door dit interessante en bijzonder mooie land ben ik helemaal reisgek geworden! Een jaar later maakten we een rondreis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe en nu zijn we net terug van 3 weken backpacken in Thailand. In 2018 gaan we voor enkele maanden naar Azië en Zuid-Amerika. Zoveel zin in!

Dune 45 Namibië

Iedere dag is anders als je op reis bent!

Als je op reis bent, is iedere dag anders. Iedere dag is de moeite waard en maak je iets mee. Iets bijzonders, moois, geks of interessants. Je maakt herinneringen. Tijdens ‘normale weken’ weet je soms niet eens meer wat je gisteren hebt gedaan, maar je reizen blijven je altijd bij. Veel details van onze reis door China van 3 jaar geleden weet ik nog super goed! Die herinneringen zijn zo waardevol voor mij, dat is waarom ik graag reis en de wereld zie.

Dune 45

Dune 45 in Namibië is zo’n bijzondere herinnering. Deze zandduin van 170 meter hoog ligt in het Namib-Naukluft National Park. De beklimming van de duin is echt zwaar, doordat het zand zo los is. Twee stappen vooruit en je zakt één stap terug… Als je eenmaal – nog hijgend – op de duin staat ben je die inspanning direct vergeten. Door de zon veranderen de zandduinen constant van kleur. In zo’n geval zeggen plaatjes zoveel meer dan woorden, dus kijk vooral de foto’s en beleef dit magische moment een beetje mee!

Dromen en plannen maken

Ik hoop nog heel veel van dit soort fantastische bestemmingen te mogen bezoeken. De tempels van Angkor in Cambodja, Halong Bay in Vietnam en het eiland Lombok in Indonesië zijn plekken waar ik heel erg naar uitkijk voor onze volgende reis door Azië. Ook ben ik onwijs benieuwd naar de overweldigende natuur in Nieuw-Zeeland en hoop ik betoverd te worden door de Inca ruïnes in Peru. Een lange wishlist dus!

Dune 45 Namibië

Volg Djura en Ronny tijdens het bezoeken van deze mooie plekken

Djura en Ronny gaan de komende tijd heel veel mooie plekken ontdekken en bezoeken, je kan al deze avonturen volgen via haar website www.travly.nl.

Hier bloggen Djura en Ronny samen  over al het moois op de wereld en delen we handige reistips met je.  Ook kun je ze volgen via Instagram of

Lieve Djura ontzettend bedankt voor jouw bijdrage en wat een super gaaf vooruitzicht hebben jullie, ik ga jullie zeker volgen!

 


Handige sites, tips en weetjes!

  • Op zoek naar een weekje of weekendje weg zonder risico? Bij CenterParcs kun je heel makkelijk jouw boeking annuleren. In deze tijd is dat natuurlijk heel fijn!
  • Wil je een leuk dagje uit? Via VakantieveilingenTripper.nl of de webshop van het AD kun je tot wel 10 euro per kaartje besparen.
  • Geen zin om de deur uit te gaan om een boek, kadootje of iets anders leuks te kopen? Bol.com is altijd een goed idee!
  • De beste deals naar Disney boek je vaak via Oad.nl
  • Wil je jezelf of juist iemand echt verrassen met een nachtje of weekendje weg en moet het een verrassing blijven tot het laatste moment? Bij SRPRS.ME boeken ze een heerlijke verrassingstrip voor je!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.