Waterachtbanen in het Europa-Park zijn die er? Jazeker! Europa-Park is een pretpark gelegen in Rust, Duitsland. Het park staat bekend om zijn vele attracties, waaronder twee opvallende waterachtbanen: Poseidon en Atlantica SuperSplash. Beide waterachtbanen bieden een unieke ervaring en zijn zeker een bezoekje waard voor de adrenalinejunkies onder ons.

Waterachtbaan Poseidon

Poseidon is een waterachtbaan die zijn bezoekers meeneemt op een avontuurlijke rit door het water. De achtbaan begint met een steile klim van 22 meter hoog, waarbij de bezoekers een prachtig uitzicht over het park hebben. Vervolgens gaat de achtbaan met hoge snelheid naar beneden, recht het water in. Dit zorgt voor een grote splash, waarbij de bezoekers behoorlijk nat kunnen worden.

Maar dat is nog niet alles. Poseidon heeft namelijk nog meer verrassingen in petto. Tijdens de rit komen de bezoekers langs watervallen, tunnels en draaikolken. Dit alles zorgt voor een spannende en afwisselende ervaring. Naast de sensationele rit, is ook de aankleding van de achtbaan indrukwekkend. Zo is de entree van de attractie gebouwd als een oud Grieks tempelcomplex.

Waterachtbaan poseidon Europa-Park

Waterachtbaan Atlantica SuperSplash

Atlantica SuperSplash is een andere populaire waterachtbaan in Europa-Park. Deze achtbaan heeft een hoogte van 30 meter en een snelheid van 80 km/u. Tijdens de rit worden de bezoekers langs indrukwekkende decors geleid, waaronder een gigantisch schip en een vuurtoren.

Maar de echte sensatie komt pas aan het einde van de rit. Atlantica SuperSplash eindigt namelijk met een spectaculaire val van 30 meter hoog. Dit zorgt voor een enorme splash en een adrenalinekick die nog lang zal blijven hangen. Ook bij deze attractie is er de mogelijkheid om flink nat te worden, dus houd daar rekening mee.

Waterachtbaan atlantica_supersplash Europa-Park

Waterachtbanen in het Europa-Park zijn top!

De waterachtbanen Poseidon en Atlantica SuperSplash zijn de twee waterachtbanen in het Europa-Park. Beide attracties bieden een unieke ervaring en zijn geschikt voor avontuurlijke bezoekers die niet bang zijn om nat te worden. Of je nu gaat voor de spannende rit of de indrukwekkende decors, deze attracties mogen zeker niet ontbreken tijdens een bezoek aan Europa-Park.

Nog meer interessante artikelen