Europa-Park heeft met meer dan 100 attracties het grootste aanbod van alle attractieparken in Europa. Ook voor kleine bezoekers is heel veel te beleven. Europa-Park heeft ook nog eens diverse zaken geregeld om een dagje attractiepark voor ouders en kind optimaal te laten verlopen.

Europa-Park, heeft het grootste aanbod

Europa-Park is niet alleen Duitslands grootste attractiepark maar heeft ook van alle parken in Europa het grootste aanbod. Je kan er meer dan 100 attracties ontdekken: van een Sprookjesbos tot en met snelle achtbanen, van shows tot en met familieattracties. Op de website van het park kunnen ouders de leeftijd en lengte van hun kind instellen en meteen zien welke attracties voor hun kroost geschikt zijn. Voor elke leeftijd en lengte is er keuze te over.

Europa-Park

Europa-Park heeft 15 verschillende themagebieden

In de 15 themagebieden van het Europa-Park zijn naast grote attracties overal attracties voor de kleine bezoekers te vinden. Op verschillende plaatsen zijn ook speeltuintjes en waterspeelplaatsen aangelegd. En er zijn terrassen waar ouders hun spruiten in de gaten kunnen houden. Een ideaal themagebied is Ierland. Hier zijn diverse attracties voor koters en er is een indoor speelpaleis. Ouders hoeven zich hier niet te vervelen: er is een restaurant met Ierse specialiteiten en een heuse Guinness-pub.

lees ook: Waterpark Rulantica, het zwemparadijs van Europa-park in Duitsland!

Heel veel entertainment in het Europa-Park

Iedere dag staat er 23 uur aan entertainment op het programma. Vanwege het minimale taalgebruik zijn de shows uitermate geschikt voor kinderen. De stoere kids zijn dol op de stuntshow met paarden, (knuffel-)beerliefhebbers gaan naar de ijsshow ‘Paddington on Ice’ en voor de allerkleinsten zijn er poppenshows en natuurlijk de shows met parkmascotte Ed Euromaus en zijn vrienden. Bij de JUNIOR CLUB STUDIOS kunnen kinderen kunnen hier ervaren hoe film gemaakt wordt en er zelf een rol in spelen.

Europa-Park Duitsland

Baby switch regeling in het Europa-Park

Voor ouders met jonge kinderen die graag zelf een achtbaan willen doen heeft Europa-Park een baby-switch-regeling. Een van de ouders sluit aan in de wachtrij en doet de attractie. De andere ouder wacht bij het kind en kan met een babyswitchkaart de attractie daarna doen zonder nog eens in de wachtrij aan te sluiten. In alle restaurants zijn er gerechten voor onze kleine gasten, ook als er sprake is van een voedselintolerantie. Zo zijn er glutenvrije pizza’s en pasta’s. Ook voor andere diëten hebben de koks van Europa-Park een oplossing. In het Italiaanse parkdeel staat restaurant ‘glückskind’. Een speciale plek voor ouders met baby’s en peuters met ruimte om in alle rust te voeden of te verschonen. De oppervlakte van Europa-Park telt 150 voetbalvelden. Dat is heel groot voor kinderbeentjes en daarom zijn er bij de ingangen ook kinderwagens te huur.

Overnachten in Europa-Park in de 6 themahotels

De zes themahotels zijn helemaal ingericht op families. De kamers zijn geschikt voor gezinnen tot en met 6 personen. Ieder hotel kent een speelhoek en bij de zwembaden is telkens een waterspeelplaats. Ook ’s avonds hoeft men zich niet te vervelen want voor de kinderen is er een kinderdisco of een speurtocht. Kinderen die in het Camp Resort verblijven voelen zich in hun tipitent, huifkar of blokhut meteen indiaan of cowboy. Voor het slapengaan is er op het Camp Resort nog een indianenshow.

Themakamer Europa-Park

Meer Europa-Park

Je vakantie naar het Europa-Park boeken

Nog meer interessante artikelen