Frankfurt skyline
Duitsland,  Reizen

13 dingen die zeker de moeite waard zijn als je in Frankfurt bent (deel 1)

Essma van Little Origin  neemt je vandaag mee naar haar woonplaats Frankfurt In deze blog, de eerste 6  van de 13 dingen die zeker de moeite waard zijn als je in Frankfurt bent! Lees je mee?

Misschien heb je het gemist, maar ik wil de wereld rond. Mijn oproep “gezocht” heeft zoveel leuke reacties opgeleverd dat ik helemaal enthousiast ben. Vorige week ging ik van start mijn mijn blog over de wereld rond heb je die gemist? Zeker de moeite waard om even te lezen – > Ik ga de wereld rond

Ben jij wel eens in Frankfurt geweest?

Essma

Hallo, Ik ben Essma en woon met mijn man en twee kinderen van 5 en 1 jaar in Frankfurt. We wonen hier
omdat mijn man hier zijn werk heeft. Voordat we hier kwamen wonen, kende ik dit stukje Duitsland eerlijk
gezegd helemaal niet. Ik kende het alleen uit ‘Heidi’ haha..Verder dacht ik dat New York veel verschillende
nationaliteiten per vierkante meter kende, maar deze stad is ook een aardige melting pot. Dat maakt deze stad zo interessant en leuk! Om nog een vergelijking met NY te noemen: Wist je dat Frankfurt am Main
(Frankfurt aan de Main) ook wel “Mainhattan” genoemd wordt? Dat is vanwege de  hoeveelheid
wolkenkrabbers die deze stad kent en de vele banken die hier gesitueerd zijn. De skyline van de stad heeft wat weg van die van New York, maar dan kleinschaliger. Enerzijds is de stad heel zakelijk en turbulent maaranderzijds heel groen en gezellig en heeft het voor gezinnen met jonge kinderen veel te bieden. In dit artikel heb ik wat bezienswaardigheden en inside information voor je samengesteld waarvan ik weet dat de meeste mensen ze wel waarderen.

Deze lijst is gebaseerd op onze eigen ervaringen.  Deze bezienswaardigheden en activiteiten hebben we dus ook echt bezocht met de kinderen en hebben het ‘geprüft’ en ‘sehr gut’ bevonden!  😉

Enjoy!

1. Opel zoo

Deze prachtige dierentuin bevindt zich in Kronberg im Taunus en is heel groot. De dieren hebben er heel veel ruimte in tegenstelling tot de Frankfurt Zoo. De dierentuin is heuvelachtig en dat geeft je soms het gevoel dat je op safari bent of in ieder geval een soort vakantiegevoel. Vooral in de herfst wordt je omringd met de meest prachtige bomen en kleuren die moeder natuur hier laat zien. In deze dierentuin zijn kinderen in tegenstelling tot andere dierentuinen, meer betrokken bij de dieren. De dieren mogen hier namelijk wél gevoerd worden (wortels) en is er de mogelijkheid tot pony rijden. Verder is hier een grote speeltuin te vinden waar de kinderen zich net zo goed kunnen vermaken. Ophelia vindt het hier geweldig! In het restaurant wat gedeeltelijk uitkijkt op de dieren en zich dus een stuk hoger bevindt, kun je heerlijk eten. Voor meer info over deze zoo klik je hier.

 

 

Opel zoo Frankfurt uitzicht restaurant
Uitzicht vanaf het restaurant
Opel zoo giraffenverblijf
Giraffenverblijf

2. Holzhausenpark

Midden in de stad, in de wijk Nordend West, ligt dit prachtige park waar ik in ieder geval echt helemaal weg van ben. Hoe kort we hier ook wonen (3 jaar) betekent dit park veel voor mij. Hier kwam ik als eerst met Ophelia en brachten we de dagdelen door (dat kan echt in dit park!) om zo aan de omgeving te wennen en te ‘ontwennen’ van Nederland. Omdat dit park zo dicht bij ons vorige huis lag, konden we er altijd lopend heen.Voor kinderen is er een heus ‘mini-bos’ aangelegd waar ze verstoppertje kunnen spelen en lekker in de natuur kunnen ontdekken en bezig zijn. Verder staan er prachtige bomen, verschillende speelplaatsen en een grote zandbak met daarin een waterbaan en nog wat speeltoestellen.

In het voorjaar en zomer stroomt het hier altijd vol met jonge gezinnen en zelfs baby’s vinden het hier heerlijk. Ik heb hier ook altijd hardgelopen, gepicknickt met Ophelia en ’s zomers kon ze in de zandbak zandkastelen bouwen en haar emmertje steeds met water van de waterpomp vullen. Alle seizoenen komen zo mooi tot hun recht in dit park. De prachtige herenhuizen uit 1800 (en sommige zelfs uit 1500) en villa’s die er omheen staan maken dit stukje Frankfurt echt idyllisch! Gewoon wauw! Wil je in de buitenlucht je boek lezen of gewoon genieten in de natuur op ene bank, dan is dit park echt ideaal. Er is ook een vijver met fontein en daarin staat een schattig barokstijl ‘slotje’. Voor meer prachtige foto’s van dit park klik je hier.

Frankfurt Holhausenpark

3. Museum voor communicatie

Klinkt stoffig en saai misschien, maar is het absoluut niet! Op de eerste verdieping van het museum bevindt zich een mini postkantoor van Deutsche Post. Kinderen kunnen hier knutselen, brieven stempelen of schrijven en die naar elkaar verzenden middels een luchtpijp die door het postkantoor loopt. Kind doet de gemaakte brief in een koker, sluit deze en plaatst ‘em in de  luchtpijp. Drukt vervolgens op een knop en door de doorzichtige buizen kan het kind ‘de post’ zo ‘verstuurd’ zien worden. Ophelia kreeg geen genoeg van dit museum, of eigenlijk ‘Kinderwerkstatte’ en is hier dus echt best vaak geweest. Klik hier voor meer informatie. Ze heeft er ook haar vierde verjaardag gevierd en ze was het gelukkigste kind! Aan de Main (Musemsufer) liggen de meeste musea in Frankfurt. Qua architectuur ook zeker de moeite waard om te bezoeken, want stuk voor stuk heel mooi om te zien.

4. Palmengarten

Als je een natuurliefhebber bent, moet je echt hier geweest zijn. Dit is een enorm grote botanische tuin en kent duizenden verschillende soorten planten, bomen, bloemen en struiken. Het heeft twee grote speeltuinen en kinderen kunnen hier uren spelen. Toen Ophelia nog naar Kindergarten ging, ging ze vaak hier heen met de groep. De tuin heeft ook een kindertheater die allemaal leuke voorstellingen verzorgt. Van roodkapje tot Dr.Seuss! Naast natuur bezichtigen vinden hier ook van tijd tot tijd ‘lichtshows’ (in de winter) plaats en gebruiken kunstenaars deze tuin ook als live decor voor hun werken. Mocht je na al het zien en het wandelen trek hebben gekregen, dan is er in Palmengarten restaurant/cafe Siesmayer waar je heerlijk kunt lunchen en super lekkere taartjes kan eten! Klik hier voor meer info.

5. Senckenberg Museum

Dit natuurmuseum is waarschijnlijk wel de leukste van Frankfurt.  Er is een grote collectie aan (opgezette) diersoorten, fossielen, info over verschillende planten en boomsoorten en nog veel meer. Er is ook een wisselende tentoonstelling voor zowel jong als oud. In het begin kwamen wij hier heel vaak omdat we een abonnement hadden op zowel Senckenberg Museum, Frankfurt Zoo en Palmengarten. Met een jaarabonnement konden we hier onbeperkt naar toe. Ophelia vond de trappen in het museum het leukste!:) Sommige dieren die opgezet of nagemaakt zijn, kunnen voor de allerkleinste wel wat overweldigend zijn. Op de benedenverdieping kunnen de kleintjes o.a dino “puzzelen”middels een draaiding aan de muur. Boven is er een cafe die heerlijke koffie serveert met wat lekkers. Klik hier voor meer info

6. Dippemess (oftewel een nostalgische kermis)

Het is dat Ophelia draaimolens zo leuk vindt (welk kind niet?), anders zou ik hier niet ieder jaar heen hoeven wat mij betreft. Het reuzenrad is voor kinderen natuurlijk heel leuk en spannend! Naast kermisachtige attracties kun je er ook kraampjes afstruinen waar verschillende (handgemaakte) waren verkocht worden. De bekende lebküchen vind je hier in allerlei soorten en maten. Ook voor volwassenen een super leuke belevenis uiteraard! De kermis is er 2x per jaar (voorjaar en herfst) en staat er zo’n 9 dagen.

 

Essma, heel erg bedankt voor jouw bijdrage over Frankfurt. Essma  heeft zelf ook een hele leuke blog neem zeker eens een kijkje. Ook kun je Essma volgen op social media!

Blog | Facebook | Instagram | 

Het 2e deel komt snel, dus hou de blog zeker in de gaten!

 

12 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.