Frankrijk is een populaire reisbestemming, en terecht. Het land heeft alles wat je nodig hebt voor een ontspannen vakantie: mooie natuur, een rijke cultuur, lekker eten en wijn, en natuurlijk prachtige steden om te bezoeken.

Als je naar Frankrijk gaat, is Parijs natuurlijk een must-see. De stad is een echte wereldstad, met veel bezienswaardigheden om te bezoeken, zoals de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame. Je kunt er ook lekker shoppen en eten, en ‘s avonds genieten van de stad in het licht van de straatlantaarns.

Als je meer van de natuur houdt, is de Provence een aanrader. Het gebied is bekend om zijn lavendelvelden, die in de zomer helemaal blauw kleuren. Er zijn ook veel mooie stadjes om te bezoeken, zoals Avignon, Arles en Aix-en-Provence.

Wil je liever aan het strand liggen? Dan moet je naar de Cote d’Azur, in het zuiden van Frankrijk. De kustlijn is hier prachtig, met pittoreske steden als Nice, Cannes en Saint-Tropez. Verder naar het westen ligt Bordeaux, een stad die vooral bekend is om zijn wijn. Maar je kunt er ook heerlijk eten, en er is genoeg te zien en te doen.

Of je nu naar Frankrijk gaat voor de steden, de natuur of het strand, je zult zeker genieten van je vakantie. Dit land heeft namelijk alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke reis.