Ik ga de wereld rond
Reizen,  Uitjes

Ik ga de wereld rond!

Around the world in ….

Reizen dat is een droom een passie, dit heb ik altijd gehad. Een wereldreis stond altijd hoog op mijn lijstje,  toch is dit er nooit van gekomen om dit in 1 keer te doen. Wel heb ik al heel veel mooie plekjes in de wereld mogen zien en ontdekken. Zo was mijn eerste verre reis naar Thailand, werd ik ten huwelijk gevraagd op Cuba, trouwde ik op Curacao en heeft Nieuw Zeeland mijn hart gestolen.  Ook in Europa zagen we veel mooie dingen zoals afgelopen zomer het eiland Noirmoitier bijvoorbeeld of de wens van mijn zoon om de Eiffeltoren te zien . Nog jaarlijks komen daar weer nieuwe plekjes bij, zowel in Nederland als daarbuiten. Eerder deden we dit samen en nu doen we dit als gezin!

Toch ben ik super blij met deze reeks die van start gaat! Wil je weten waarom ik zo happy ben?

trouwen op curacao

Wij gingen in Frankrijk naar een onbekend pretpark bijvoorbeeld en werd ik verrast door Woerden

Jules Verne

Iedereen kent wel het boek van Jules Verne, “een reis om de wereld in 80 dagen”. In dit boek gaat de hoofdpersoon (Phileas Fogg) en weddenschap aan dat hij in 80 dagen om de wereld kan reizen. Hij beleeft dit avontuur samen met zijn knecht Passepartout.
 
 

Toen

Het verhaal speelt zich af aan het einde van de 19e eeuw. Toendertijd waren er natuurlijk geen snelle vervoermiddelen zoals we deze tegenwoordig hebben. Wanneer je kijkt naar de middelen die ze in die tijd hadden is het een grote uitdaging om de reis te maken binnen deze 80 dagen.
 

Nu

Hoe anders is het tegenwoordig. Nederlanders staan bekend als een behoorlijk reislustig volkje, wij zijn werkelijk op alle plekken in de wereld geweest. Toen ik hier zo over na dacht en dit ook naast een van mijn grootste hobbies (REIZEN) legde, ontstond eigenlijk snel het idee om dit te gebruiken voor mijn blog. Hiermee is de blogserie “Een reis om de wereld in 80 blogs (of meer)” ontstaan! Graag wil ik jullie (samen met jullie) meenemen naar de mooiste plekken die deze wereld ons kan laten zien.
 

Veel gezien

Hoewel ik best al wat van de wereld heb gezien, ben ik nog op veel meer plekken nog niet geweest. Daarom lijkt het mij leuk om dit samen met jullie te doen. Ik zal de komende periode de aftrap doen met een paar prachtige plekken waar ik ben geweest. Daarnaast wil ik je uitnodigen om, als je echt een plek (stad of zelfs land) hebt welke je echt wil laten zien aan mijn lezers, zelf een artikel hierover te schrijven!
 
 
Eerder deed ik een oproep in blogger gezocht en heb zoveel leuke reacties gekregen, waar ik enorm dankbaar voor ben. Komende tijd zullen jullie verhalen van mij maar ook van andere lezen om op deze manier elkaar zo veel mogelijk van de wereld te laten zien!
 
Lijkt het je leuk? Neem dan even contact met mij op. Heel veel leesplezier met deze blogserie, ik heb er zin in! Jullie ook?
 

Facebookgroep en kaartjes!

Ik word helemaal blij van deze nieuwe serie en het lijkt me super leuk om elkaar iets te laten zien van de wereld. Dit kan een leuke Hotspot zijn in jouw woonplaats of een leuke overnachtingsplek in de rimboe. Met deze serie heb ik ook gelijk een Facebook groep opgezet om op deze manier elkaar tips te geven maar ook dingen te laten zien! Ik zou het super vinden als je daar een kijkje komt nemen en natuurlijk lid wilt worden!

Een ander idee dat is ontstaan is dat ik het super leuk zou vinden om waar dan ook vandaan kaartjes te ontvangen. Dit kan zijn uit je woonplaats of je vakantie adres. Elke kaart zal ik via de blog laten zien en over de plek zal ik wat schrijven! Help jij mee?

Lieve groetjes Xenia 

13 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.