De Airfryer is inmiddels niet meer weg te denken hier in huis. Ik maak en probeer er altijd van alles in te maken. Bakken in de Airfryer is wel mijn favoriet, maar ook andere gerechten komen er voorbij. De gezondere pannenkoek met ei en banaan maken wij hier geregeld, maar ik was benieuwd of je dit ook kon bereiden in de Airfryer. Benieuwd of de Airfryerpannenkoek gelukt is? Lees dan zeker verder

Airfryer pannenkoek

Benodigdheden

 • Airfryer
 • Ovenvast schaaltje
 • Pan
 • 1 ei
 • 1 banaan
 • (Handje kokos)
 • (Kaneel)
 • Handje frambozen (bevroren)
 • Handje blauwe bessen (bevroren)
 • Yoghurt (Soya, Griekse)

Hoe maak je deze gezonde pannenkoek

 1. Verwarm de Airfryer voor op 200 graden
 2. pureer de banaan
 3. Klop het ei
 4. Meng deze 2 goed met elkaar
 5. Ik heb bij het ei- banaan mengsel ook wat kokos toegevoegd. Ik ben gek op kokos!
 6. Giet het mengsel in een ovenschaaltje en zet het voor 12 minuten in de Airfryer. Mijn bakje was klein en daardoor goed gevuld. Heb je een grotere schaal dan kun je het een stuk korter doen!
 7. Verwarm ondertussen het fruit en prak dit zodat je een “sausje” krijgt.
 8. Als het klaar is kun je de Airfryerpannenkoek “beleggen”met een snufje kaneel, wat yoghurt, het warme fruit en eventueel zoals ik gedaan heb met een beetje kokos op de top!

Airfryer pannenkoek

Ik was heel erg benieuwd naar het resultaat, zou wel aan het einde van de baktijd (zeker bij een klein schaaltje) kijken of het goed gaar is. Eventueel kun je het een beetje omscheppen en nog even terug zetten. Ik vond het een lekkere gerechtje voor een laat ontbijt! Het heeft wel iets weg van een mugcake!

 Eet smakelijk!

 

Tips om een vakantie te boeken

Nog meer interessante artikelen

4 reacties

 1. Hoi

  Als ik pannenkoeken in de airfryer wil maken dan verzameld zich alles in het midden en de randen zijn dan hard. niet echt de pannenkoek die ik voor ogen had 😉

  1. Hi! Heb je het ook zo gemaakt in een pannetje?
   Mijn pannenkoek heet niet voor niks anders:)
   Deze is in ieder geval heel lekker

Reacties zijn gesloten.