Grapefruitsalade wat ontzettend lekker! Ik ben gek op fruit, maar grapefruits eet ik eigenlijk maar heel af en toe omdat deze toch wel een bittere smaak hebben. Ik was dan ook blij verrast dat in deze grapefruitsalade de bittere smaak niet aanwezig is. De heerlijke dressing van honing en limoensap, de cashewnoten en de kokosrasp maken dit tot een heerlijk gezond gerecht! Deze lekkere salade komt uit het boek Gezond Fastfood van Nora French .
Wist je dat er genoeg redenen zijn om vaker grapefruit te eten?
- weinig calorieën, veel voedingsstoffen
- Goed voor je immuunsysteem
- Langer een vol gevoel
- Helpt bij het afvallen
- Goed voor het hart
- Voorkomt een insuline- weerstand
- Belangrijke antioxidanten
- verminderd de kans op nierstenen
Nadelen:
- Het zuur kan je gebit aantasten
- Kan invloed hebben op de werking van bepaalde medicijnen
bron: body and mind rubriek.nl
Grapfruitsalade, de ingrediënten voor 2 personen
- 2 grapefruits
- 50 gram cashewnoten
- 3 el kokosrasp
Voor de dressing:
- 1,5 eetlepel honing
- sap van 1 limoen
Grapefruitsalade, hoe maak je dat?
- Rooster op middelhoogvuur in een koekenpan de kokosrasp en de cashewnoten tot ze bruinkleuren. Of rooster ze in de oven of Airfryer. Zoals misschien wel bekend gebruik ik de Airfryer regelmatig en ik heb de cashewnootjes dan ook hierin geroosterd. 160 graden en in 10 minuten. Na 5 minuten heb ik de kokosrasp hier bij gedaan.. Let wel op want zeker de kokosrasp kan snel verbranden. Je kan het ook zonder te roosteren over de salade heen doen.
- Meng voor de dressing de honing en de limoensap in een kom.
- Pel de grapefruits en snij de witte stukjes en vliesjes weg. Voeg het vruchtvlees toe aan de kom met de dressing en meng deze!
- Garneer de salade met de cashewnoten en de (geroosterde) kokosrasp..
Eet smakelijk!