Het zonnetje schijn nog steeds af en toe heerlijk en dat zo in oktober. Heerlijk om het zomerse gevoel nog even vast te houden. En het fijne is dat je daar niet ver voor hoeft te reizen. Frankrijk is in oktober een heerlijke maand om naar toe te gaan. Het is de periode om te genieten van de zonnestralen, buitenactiviteiten en de opkomende herfstkleuren. Huttopia heeft dit jaar veel locaties met een verlengde openingstijd tot ver in oktober of zelfs begin november waardoor ook de herfstvakantie mogelijk is. Veel van deze campings en villages hebben een verwarmd én overdekt zwembad. Huttopia maakt glamping in de mooiste natuur toegankelijk.

Huttopia herfstvakantie

Liever op stedentrip? Ga op stedentrip naar de Franse stad Lille.

Huttopia is kamperen tussen de mooiste landschappen

Bergen of meren, bos of zee, de Huttopia Campings liggen altijd in de mooiste landschappen die uitnodigen om erop uit te gaan. Op alle locaties kun je terecht met eigen camper, tent, of caravan, en er is ruime keuze in accommodaties. Velen hiervan beschikken over een eigen badkamer. De herfst geeft nog een extra dimensie aan het Huttopia-verblijf, want dit is bij uitstek het seizoen om optimaal te genieten van de knusse houtkachel, die je bijvoorbeeld in de Trappeur-tent vindt.

Van de Elzas tot de Bourgonje kleuren de met wijngaarden begroeide hellingen in september roodoranje, het is tijd voor de wijnoogst. Bezoek pittoreske wijndorpjes als Riquewihr en Obernai aan de Route des Vins d’Alsace, of maak wandel- en fietstochten door de uitgestrekte bossen van de Vogezen. Verblijf in Camping Huttopia Wattwiller. Kijk uit over de gerenommeerde wijngaarden van de Bourgogne in Meursault of ontdek de historische stad Beaune vanaf Camping Huttopia Meursault.

Voor een echt zomers gevoel zak je af naar de Provence in Zuid-Frankrijk waar in de pijnboombossen tussen Toulon en Bandol de Camping Huttopia de la Forêt de Janas ligt, met het strand van de Côte d’Azur op loopafstand.

De westkust van Frankrijk is niet alleen geliefd vanwege de brede zandstranden, maar ook vanwege de veelzijdigheid. Op maar zes uur rijden van Nederland, ben je in Normandië met kalksteenrotsen, de indrukwekkende invasiestranden en havenstadjes. Maar ook de Mont St. Michel en grillige kliffen van Bretagne liggen niet veel verder. Huttopia heeft verschillende campings in deze regio, waaronder Camping Huttopia Les Falaises (geopend tot begin november).

Huttopia Dieulfit

Ga naar het Toscane van Frankrijk: Het Toscane van Frankrijk vind je in de streek Gers!

Huttopia is heel veel ruimte midden in de natuur in de Villages

Zijn de campings van Huttopia al ruim opgezet, de zes Villages gaan nog een stap verder. Hier voel je je een met de natuur. Alle plaatsen en accommodaties hebben volop privacy, en zijn zo gepositioneerd dat ieder optimaal geniet van het uitzicht. Ze zijn bovendien auto- en wifi-vrij (geen stress!) en bieden het hele seizoen een inbegrepen activiteitenprogramma voor jong en oud. In Villages ontspan je in de bosspa onder de sterren en vind je uitsluitend de voor Huttopia zo kenmerkende accommodaties van canvas en hout, als de Trappeur, Cabane en populaire Cahutte. Allemaal voorzien van eigen badkamer en een gezellige houtkachel voor een frisse avond. Glamping in de natuur ten voeten uit.

Waar moet je zijn? Niet zo ver van Nederland ligt Village Huttopia Senonches, groener dan groen, op een uurtje ten westen van Parijs. Zwoele avonden en geurige pijnbomen kenmerken Village Huttopia Dieulefit in de Provençaalse Drôme, met sfeervolle dorpjes onder handbereik.

Huttopia-Senonches frankrijk

Liever dichter bij huis, ontdek dan Valkenburg en Maastricht

Goed nieuws voor mensen die liever niet ver rijden, maar wel op zoek zijn naar een andere omgeving. Vorig jaar is een eerste CityKamp in Nederland geopend, namelijk CityKamp Valkenburg/Maastricht. In een groene omgeving aan de rand van Valkenburg ligt deze gloednieuwe camping. CityKamp is een apart label van de Huttopia Groep, speciaal voor stadscampings, waar gasten zowel met eigen tent, camper of caravan terecht kunnen of een accommodatie huren. CityKamp Valkenburg/Maastricht is het hele jaar geopend en een ideale uitvalsbasis voor allerlei activiteiten in Zuid-Limburg. Bovendien ben je zo over de grens met Duitsland en België. CityKamp heeft een verwarmd, overdekt zwembad, een speeltuin en een restaurant. Andere CityKamps liggen in Frankrijk: Parijs, Colmar, Straatsburg, Lyon en Angers.

Huttopia Citykamp Valkenburg Maastricht

Nog meer interessante artikelen