Pulau Macan ligt in het mooie Azie. Het is een heel klein privé eiland dat behoort tot een van de 1000 eilanden van Indonesië, liggend boven Jakarta. Pulau Macan staat ook wel bekend als Tiger Island. Ik heb zo’n waanzinnig relaxte, unieke, luxe en rustgevende ervaring op dit eiland gehad, dat ik daarom graag deze bestemming wil uitlichten. Naast dat Pulau Macan een droomplek is om te mogen doorbrengen, met zijn er nog meer redenen om naar dit kleine eilandje vlakbij Jakarta te gaan. Ik heb maar liefst vijf goede redenen om hier naartoe te reizen!

Pulau Macan is geen standaard plek in Indonesië die je bezoekt

Veel mensen ‘vergeten’ de 1000 eilanden, omdat Jakarta een stad is die vaak wordt overgeslagen door toeristen. In de stad zelf is ook wat minder te doen, maar het is echt de moeite waard om de boot te nemen naar het kleine eilandje Pulau Macan.

Pulau Macan is een ontzettend goed onderhouden eiland, waardoor het er erg schoon is

En dat kun je niet zeggen van de meeste plekken in Indonesië! Pulau Macan is een heel milieubewust en zelfvoorzienend eiland en daarvoor kan ik het eiland alleen maar prijzen.

Op het eiland Pulau Macan kom je volledig tot rust

Je komt op dit eiland volledig tot rust! Dit komt vooral omdat er niet meer dan 8 hutjes op dit eiland staan en je dus totaal geen last hebt van andere toeristen. Je bent in the middle of nowhere met alleen maar zee om je heen. Heerlijk toch?

Bij Pulau Macan is een heerlijke plek om te duiken

Er zijn wel meer plaatsen waar je mooi kunt duiken natuurlijk, maar het is een absoluut pluspunt aan dit mooie eilandje! Je kunt zo de zee in stappen en beginnen met snorkelen, maar je kunt jezelf ook wat verder op zee laten brengen met een bootje.

Het bezoeken van Pulau Macan is een unieke ervaring!

Deze plek is uniek! Je slaapt hier in een hut volledig van hout en bamboe. De afscheiding met de buitenwereld is door wat gordijnen. Je kon ’s nachts de bladeren horen ritselen en de golven van zee horen ruizen. Verder hoor je af en toe een plons van een grote leguaan die het water in springt. Dichter bij jezelf en de natuur kun je niet zijn dan op deze plek!

hutje Pulau Macan

Het enige minpunt is dat dit privé eiland wel behoorlijk duur is, maar tegelijkertijd is dit minpuntje verwaarloosbaar, want de prijs is all inclusive en het is je geld absoluut dubbel en dwars waard

Regel je reis naar Indonesië