Jo Frost Killer Kids

“Jo Frost: Killer kids”

Jo Frost, wie kent haar niet. Ik denk dat iedereen deze naam wel kent, zeker als je kinderen hebt. Jo Frost staat bekend als opvoedkundige en heeft gewerkt als “nanny” bij verschillende gezinnen en met succes. Ze is in Nederland vooral bekend van het programma : “Eerste Hulp Bij Opvoeden” en ” Nanny On Tour”. Daarnaast heeft ze ook verschillende opvoedboeken geschreven. Eerlijk is eerlijk ook ik heb de programma’s weleens gezien en als ik aan haar denk dan denk ik eigenlijk gelijk aan de “Naughty chair“.

Gebruik jij de “Naughty Chair”?

Killer Kids

Jo frost komt terug op tv en hoe? Toen ik de titel zag van dit bericht, schrok ik eigenlijk wel. Als mama van 3 kinderen is dit toch wel een grote nachtmerrie een kind dat zal gaan moorden. Ik kan me er (gelukkig) niks bij voorstellen. Maar het is blijkbaar toch echt keiharde werkelijkheid.

Jo Frost heeft een vierdelige documentaire gemaakt ‘Jo Frost: Killer Kids’. Jo Frost duikt in het leven van kinderen die een moord gepleegd hebben. Met meer dan 25 jaar ervaring als kindergedragsexpert heeft Jo zeer veel kennis van koters met (extreme) gedragsproblemen, maar geen van hen heeft ooit iemand vermoord. Als een kind niet als killer wordt geboren, wat maakt een kind dan zo kwaad en gefrustreerd dat het compleet over de schreef gaat en in staat is om iemand van het leven te beroven? Met diverse experts maar ook met familieleden van de daders, gaat Jo terug naar die ene fatale dag. De dag waarop iemand werd vermoord door een kind en dit kind een moordenaar werd. 

Killer kids: de cases

Jo verdiept zich in de moordzaak van Daniel Bartlam. In april 2011 vermoordt hij als veertienjarig jochie zijn eigen moeder. Hij slaat haar dood met een hamer en steekt vervolgens het huis in brand. Om niet verdacht te lijken, besluit hij als een ware hero het brandende huis uit te lopen met zijn jongere broertje in zijn armen. Stiefvader Simon Matters neemt Jo mee naar die afschuwelijke dag, waarop hij nietsvermoedend tijdens zijn werk werd gebeld over dit drama.

Ook het verhaal van James Fairweather komt voorbij. Hij steekt op zijn vijftiende een 33-jarige man met 102 messteken dood. Tien weken later wordt een 31-jarige student zijn slachtoffer.

De veertienjarige Michael Hamer wordt vaak gepest op school. Op een dag lokt hij de populaire elfjarige Joe Geeling naar zijn huis en slaat hem meerdere malen met een pan en steekt hem vervolgens dood. Naast de hulptroepen die naar Joe hebben gezocht, praat Jo ook met een klasgenoot die op de dag van de moord nog met hem richting huis liep.

De achttienjarige kapster Katie Rackliff wordt in 1992 vermoord door de op dat moment twaalfjarige Sharon Carr. In eerste instantie wordt Sharon niet gezien als verdachte. Enkele jaren later steekt ze een schoolgenoot neer op het toilet. Als ze vanwege deze daad in een speciaal opvoedkundig instituut wordt geplaatst, doet ze een boekje open over haar eerdere moordactie.

Ben jij van plan om deze documentaire te gaan kijken?

Op TV

De aangrijpende reeks ‘Jo Frost: Killer Kids’is vanaf vrijdag 23 februari om 21:30 te zien bij RTL 5. Kun je niet wachten? Dan kun je de documentaire nu al zien bij Videoland!

groetjes Xenia

Volg je mij al?  Doe je al mee met de winactie?

 Facebook| InstagramTwitterPinterest

⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗

De afbeelding in deze blog is eigendom van RTL. Fotograaf is iemand van RTL en in overleg mocht ik deze gebruiken.

9 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.