Klein jongens worden groot, te snel maar goed daar hebben we het maar niet over. Maar bij een verjaardag hoort natuurlijk een traktatie. En als je op Valentijnsdag trakteert hoort daar een liefdevolle traktatie bij. Wij kozen voor een Oreo lolly met een Valentijns touch.

Het is niet altijd makkelijk om een traktatie te maken voor Fynn in verband met zijn allergieën, maar een Oreo is altijd een goede basis. Vorig jaar trakteerde Fynn spinnetjes gemaakt van een Oreo en we maken ook geregeld een Oreo cupcake

Oreo traktatie valentijn

Deze Oreo lolly kun je natuurlijk helemaal aanpassen naar eigen wens en smaak. Wij kozen voor een Valentijns variant, het fijne is dat het niet moeilijk is om te maken en kinderen kunnen gemakkelijk meehelpen. Toch ben je met 35 kinderen in een klas en wat juffen wel even bezig:)

Dit heb je nodig voor een Oreo Lolly

  • Oreo koekjes ( zorg zeker voor een aantal extra, want ik kan uit ervaring vertellen dat er altijd een paar breken)
  • Lolly stokjes of cakepop stokjes
  • Pure chocolade. (maar je kan ook kiezen voor wit, of gekleurde chocola)
  • Sprinkles
  • Bakpapier om de Oreo op te leggen of zet ze in een cakepop bakvorm zoals wij hebben gedaan
  • Wij hebben er omdat het Valentijn is een Haribo hart opgeplakt

Zo maak je de Oreo Lolly

Een Oreo Lolly is makkelijk om te maken, je bent in principe ook zo klaar. Je hebt alleen wat ” wachttijd” tot de chocolade hard geworden is. Het leuke van deze Oreo Lolly is dat je ze ook makkelijk samen met kinderen kan maken. Handig maar ook heel gezellig! En hoe trots kun je zijn als je op school kan vertellen dat je zelf de traktatie hebt gemaakt.

Oreo traktatie valentijn lolly

Je kan de chocolade au bain marie laten smelten of in de magnetron. Wij kozen voor het laatste let dan wel op dat je tussendoor ook doorroert omdat anders de kans bestaat dat het kan verbranden.

Leg al je spullen klaar en doop je stokje even snel in de gesmolten chocolade en dan prik je het heel voorzichtig in het witte van de Oreo. En voila je Lolly is voor zover klaar. Doop nu deze Oreo Lolly in de chocolade en bestrooi het dan met sprinkles

Oreo traktatie valentijn lolly

Wij hebben daarna een beetje chocola op het hartje gesmeerd en deze op de lolly ” geplakt” .

We waren bang dat onze mooie creatie al kapot zou zijn voor we op school aan zouden komen (en het zag er ook feestelijk uit), dus we hebben de Oreo Lolly per stuk in gepakt!

Voor de juffen hebben we er ook een zelfgemaakte kaart bij gedaan, met een klein kadootje voor Valentijnsdag!

Kinderen reageerde allemaal heel erg enthousiast en vonden het zonde om op te eten! Missie geslaagd dus:)

Nog meer interessante artikelen