Wij gaan ontzettend graag kamperen en als het even kan gaan wij met de camper op pad. Kamperen is lekker ontsnappen van de dagelijkse sleur en lekker genieten van het buitenleven. Thuis is koken soms iets dat echt moet na een lange werkdag, op de camping tijdens het kamperen is dit anders.

Vaak heb je voor koken op de camping veel meer tijd en rust. Het is dan echt onderdeel van het kamperen en soms een gezellig momentje samen. Koken op de camping vind ik in ieder geval heerlijk om te doen! Toch is het handig om rekening te houden met een aantal dingen als je gaat koken op de camping!

Koken op de camping: zorg voor een goede voorbereiding

Koken op de camping is zo ontzettend leuk, maar soms is een voorbereiding wel heel makkelijk. Wij gaan met de camper op pad en reizen dan vaak van camping naar camping

Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Maak een lijst van alle benodigdheden voor het koken en zorg ervoor dat je alles hebt ingepakt. Dit omvat kookgerei zoals potten, pannen, een draagbare kookplaat of kampvuurgrill, bestek, borden en bekers. Vergeet ook niet de basisvoorzieningen zoals een aansteker, lucifers, een snijplank en een scherp mes.

Wat wij zeker ook altijd meenemen in de camper is een voorraadje met etenswaren. We zorgen dat we wat pastasaus hebben , pasta en rijst. Daarnaast hebben we ook altijd knakworsten mee en soep. Pannekoeken mix mag ook zeker niet ontbreken. Ook beleg zoals hagelslag nemen we mee. Het is fijn dat als er een keer geen winkel in de buurt is, we wel wat kunnen maken.

Koken op de camping de Camping Kitchen 2 Grill & Go

Kies eenvoudige recepten als je gaat koken op de camping

Tijdens het kamperen is het vaak het beste om eenvoudige recepten te kiezen. Denk aan éénpansgerechten, zoals roerbakgerechten of stoofschotels, die minimale voorbereiding en afwas vereisen. Ook kun je kiezen voor gerechten die je van tevoren kunt voorbereiden en inpakken, zoals sandwiches, wraps en salades.

Koken op de camping de Camping Kitchen 2 Grill & Go

Verschillende manieren van koken op de camping

Afhankelijk van je kampeerlocatie en -uitrusting zijn er verschillende kookmethoden beschikbaar. Wij koken sinds kort graag op de Camping Kitchen 2 Grill & Go. Maar er zijn meerdere populaire populaire opties:

  • Koken op een kampvuur: Als je op een camping bent waar open vuur is toegestaan, kun je genieten van de charme van koken boven een knapperig kampvuur. Zorg voor voldoende brandhout en een rooster om potten en pannen boven het vuur te plaatsen.
  • Gebruik van een draagbare kookplaat: Als open vuur niet mogelijk is, is een draagbare kookplaat of gasbrander een handige optie. Deze zijn compact en gemakkelijk mee te nemen, en je kunt er een breed scala aan gerechten op bereiden.
  • Kampeergrills: Sommige campings bieden speciale kampeergrills of barbecuefaciliteiten. Deze zijn geweldig voor het grillen van vlees, vis en groenten.
koken op de camping
Koken op de camping

Maar geniet vooral van het buiten koken en het buiten eten!

Het campingleven is heerlijk en vooral het buiten zijn! Je doet alles buiten, relaxen, een boekje lezen en ook het koken hoort daarbij. Het zijn heerlijke momenten om te koken op de camping. Dit doe ik op de camping in veel meer rust dan dat ik thuis kook.Thuis zit je in je gehaaste week en is koken soms een moeten. Op de camping is het een manier van ontspannen en genieten van het samen zijn. He tis natuurlijk fijn om te eten voor de camper, tent of je huisje maar eten in de buitenlucht kan een echte traktatie zijn. Kies een mooie plek om te eten, zoals aan het meer, bij een kabbelende beek of gewoon aan een picknicktafel op de camping. Neem de tijd om van je maaltijd te genieten terwijl je de natuur om je heen bewondert.

koken op de camping kampvuur

Nog meer interessante artikelen