Kraamcadeaus! Je hebt ze in alle soorten en maten, maar hoe zorg je nu dat jij als kraambezoek niet aankomt met het zoveelste pakje in maat 56? Je bent vast opzoek naar het kraamcadeau wat origineel, uniek en leuk is om te geven en wat zeker in de smaak valt. Zoek niet verder, wij delen de leukste en origineelste kraamcadeaus hieronder.


1. Een geboortebord

Als er een baby is geboren, wil je dit natuurlijk aan iedereen laten weten. Je kunt kiezen voor een geboortebord in de tuin, een vlag , een sticker of een geboortebord voor het raam.

Krijg jij zelf een baby, komt er een nichtje of neefje of wil je als buurt of vriendengroep een origineel kraamcadeau geven, dan is dit zeker iets waar je mee kunt aankomen.

Meer informatie vind je via Geboorteplein

2. Een mooi gepersonaliseerd sieraad

Je kunt denken aan een sieraad voor het pasgeboren kindje, zoals een mooi armbandje wat ze kan dragen, maar je kunt ook denken aan een sieraad voor de moeder. Zo kun je bij Made with love bijvoorbeeld een ketting met de eerste letter van je kindje bestellen

Hier vind je meer informatie over een ketting met initialen

3. Een spaarpot

Kinderen kosten nu eenmaal geld, dat hoort erbij. De meeste ouders nemen zich voor om vanaf kleins af aan te gaan sparen. Geef een leuke spaarpot en stop er ook vast een spaarcentje in zodat er zelf iets gekocht kan worden voor de baby. Je hebt hele leuke spaarpotten bij de HEMA of de Prenatal. Maar ook via bol.com vind je hele leuke spaarpotten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verzilverde nijntje spaarpot?

Meer informatie vind je hier

4. Een boek met naam

Boeken zijn altijd een goed idee om te geven. Door een boek te geven waar de naam van de baby in voorkomt maakt het jouw kado origineler en persoonlijker. Je hebt boeken waar het kind de hoofdrol kan spelen in een boekje van bijvoorbeeld Dikkie dik of Woezel en Pip

Meer informatie vind je hier

boek met naam

5. Een dagje oppassen

Een kraamcadeau hoeft niet vele te kosten maar kan toch heel kostbaar zijn. Als verse ouders kom je slaap en tijd tekort hoe fijn is het dan als iemand het zorgen even van je overneemt. Even een paar uurtjes oppas zodat de papa en de mama even lekker er op-uit kunnen.

Je kunt hiervoor zelf een leuke bon ontwerpen en er eventueel een leuk oppasboek bij doen als cadeau

Meer informatie vind je hier

6. Een ontbijtje

Als je net papa en mama bent, of je hebt er al 1 (of meer) rondlopen is het zeker een drukke periode en zeker in de ochtendspits worden ontbijtjes voor jezelf nog wel eens vergeten. Hoe leuk is het om als verrassing een lekker ontbijt te bezorgen. Je kunt dit ontbijtje natuurlijk helemaal zelf regelen en deze op een ochtend even brengen, of je kunt het laten regelen en laten bezorgen

7. Een geboorteposter

Een unieke poster voor de pasgeboren baby. Je kan hier de stand van de sterren op kwijt, exact op het moment dat de baby werd geboren. Je kan voor deze poster kiezen uit verschillende maten en illustraties.

Meer informatie over deze gave poster vind je hier

>> Lees hier kraamvisite tips

8. Een nachtje of weekendje weg

Als er net een nieuw gezinslid is zitten de ouders niet gelijk te wachten om samen weg te gaan en blijven ze het liefste in de eigen babybubbel. Maar op een gegeven maakt de babybubbel plek voor moeheid is het heerlijk voor de ouders om weg te gaan en de baby te laten vertroetelen door opa en oma.

Weet je dat de ouders het spannend vinden kies dan voor een nachtje weg in een leuke stad. Het is al lekker om even samen te lunchen, dineren en gewoon lekker te mogen slapen. De plek is dan helemaal niet belangrijk

Voor informatie voor een leuk verrassingsnachtje weg, klik hier

Kraamcadeau vlissingen

9. Een eerste jaar boek

Geef een leuk boek heel specifiek gericht op het eerste jaar van deze baby. Een eerste jaar is altijd heel speciaal en de ontwikkeling gaat snel. Door een boek bij te houden, kunnen de ouders op elk moment terug kijken naar deze bijzondere tijd.

Je hebt heel veel leuke babyboeken, voor meer informatie klik hier

10. Cadeaubonnen

Eerlijk is eerlijk een cadeaubon als kraamcadeau is niet heel origineel, maar het is wel iets wat zeker in de smaak zal vallen. Je hebt altijd spullen nodig en de ouders hebben toch vaak een eigen smaak. Zelf iets kunnen kopen bij HEMA of Prenatal is super fijn omdat je dan gericht iets kan kopen.

Toch hoef je niet aan bonnen voor de baby te denken, je kan ook denken aan een bon voor de bioscoop, thuisbezorgd of Bol.com

Als je meerdere bonnen hebt gekregen, kunnen de ouders ook een groter iets aanschaffen van iets wat ze nodig hebben.

>> ook leuk om te lezen: 5 keer waarom een luiertaart leuk is als kraamcadeau
Nog meer interessante artikelen

2 reacties

  1. Wat een leuke lijst!!! Mijn favoriete kraamcadeau om weg te geven was altijd een tegeltje met de geboorte gegevens van het kindje. Een heel simpel tegeltje, maar zo leuk! Helaas maakt die persoon ze niet meer.

    1. Wat een leuke en fijne reactie. Wat jammer dat deze niet meer worden gemaakt, is het iets wat jezelf zou kunnen doen? Beetje origineel is toch wel leuk he..

Reacties zijn gesloten.