Als je aan Maleisië denkt denk je niet gelijk aan slapen in een tent. Wij in ieder geval niet. The Lost World of Tambun is een erg leuk themapark (waarover later zeker meer) waar je kunt overnachten. Je kunt hier slapen in het hotel of overnachten in een tent. Wij gingen voor Glamping in The Lost World of Tambun en voor ons was dit 1 van de hoogtepunten van onze reis door Maleisië.

Glamping in Lost World of Tambun

In een tent slapen in Maleisië? Toen we dit wisten waren we het er over eens dit is echt iets voor ons als liefhebbers van natuur en kamperen. Ik was wel heel benieuwd hoe het met de beestjes zou zijn en of we wel konden slapen door de warmte. De temperatuur blijft hier ’s nachts ruim boven de 20 en in Frankrijk zweet je dan echt je tent uit, toch waren we het er over eens dit zou 1 groot avontuur worden. Overdag (en in de avond) het park in en ’s nachts slapen tussen de rotsen, het groen en de apen.

De Glamping tenten kun je vinden in een rustiger deel van het park. Tussen de rotsen en al het groen vind je een stuk of 8 tenten bij een heerlijk meer.

Het meer geeft een prachtig gezicht zo met de reflectie in het water. Je kan er kanoën en met de zip-line overheen. Zeker de zip-line was een geweldig iets, mijn zoontje heeft het samen met de toch in de grot als zijn hoogtepunt van de vakantie omschreven. Je zou er ook een duik kunnen nemen, al gaf de kleur van het meer niet zo de uitnodiging. Na het zien van een grote alligator die we ook tegenkwamen heb ik hiervoor vriendelijk bedankt. In het meer zwemmen heel veel vissen, je kan ze uit je hand laten eten. Dit is geweldig om te doen voor kinderen en zeker ook een unieke ervaring. Bij ons kregen de jongens er geen genoeg van.

De Glamping tenten in de Lost World of Tambun

De tenten waren ruim en voorzien van alle gemakken die je nodig hebt. Er stond een 2 persoonsbed in en 2 1-persoonsbedden. 2 grote ventilatoren en een airco om de beestje op afstand te houden en te zorgen dat je geen last hebt van de warmte. Er is een kastje waar je wat spullen in kan opbergen, wat ik als erg prettig heb ervaren. Toch even de kleine dingen die je kan kwijtraken in een kastje of iets van etenswaren achter een de deurtjes. De bedden zijn voor je opgemaakt en iedereen is voorzien van een handdoek om te douchen. Je hoeft je eigen badspullen niet mee te nemen want deze staan voor je klaar.

Kamperen betekent over het algemeen geen eigen wc en douche. Dat weet je als je gaat kamperen en dat vinden wij ook niet erg, wat we altijd wel hopen is dat het schoon is! Het sanitair gebouw ligt net als veel in dit park verscholen in de rotsen. Het is bijna aangenaam om te douchen of naar de wc te gaan. Het ziet er aan de buitenkant super uit en binnen is het heel erg schoon en de douchejes zijn echt heerlijk!

Glamping Lost World of Tambun

Onze ervaring met dit Glamping avontuur!

Wij vonden het geweldig, we kunnen niet vergelijken met het hotel maar wij hadden hier graag nog wat langer gebleven. We hadden het geluk dat het nog niet druk was op de camping en we heel leuk in gesprek konden met de harde werkers van daar. Hele vriendelijke en behulpzame mensen en we hebben erg veel plezier met ze gehad. Leuk om met ze in gesprek te gaan en de verschillen met Nederland te ontdekken.

We willen de medewerkers dan ook ontzettend bedanken voor dit gave avontuur! De jongens raken er niet over uit gesproken en wij raden het iedereen aan. Mochten wij nog eens naar Maleisië gaan, dan komen we zeker weer naar de Lost World of Tambun!

Je kan het verblijf rechtstreeks via de site van de Lost World of Tambun boeken of online via Booking.com..

Wat ook heel prettig is, is dat het ontbijt inbegrepen is bij de prijs. Als je Glamping verblijft, dan word je met een golfkarretje naar het ontbijt gebracht.

Heb jij nog leuke tips voor parken waar we echt naar toe moeten?

Meer lezen over Maleisië

Nog meer interessante artikelen