Je herkent het vast wel de ochtenden met kinderen verlopen nooit zoals je zou willen. Het liefst sta ik op ga lekker douchen en begin met het brood voor de jongens en ben helemaal klaar voordat de 3 heren wakker worden. Een mooi droombeeld, maar in de praktijk gaat het meestal anders. De checkpad gaf mij wat meer rust!

De ochtenden verlopen meestal anders dan de planning is

Hier in huis gaat de wekker altijd heel vroeg, mijn man rijdt voor de files weg om toch een beetje op tijd te kunnen beginnen. Heel fijn natuurlijk, maar dat betekend dat ik ’s morgens moet zorgen dat er 3 jongens aangekleed, gegeten en helemaal fris en fruitig (en niet te vergeten op tijd) naar school gaan. Gelukkig zijn de oudste 2 in een leeftijd (9 en 6) dat ze al een hele hoop zelfstandig kunnen doen. Dit doen ze ook zeker, de avond ervoor liggen de kleren klaar zodat ze deze als ze uit bed stappen zo aan kunnen trekken.

De ideale ochtend is dat ik onder de douche kan, mezelf helemaal klaar maak en zorg dat het brood gesmeerd is (eigenlijk kunnen ze dit ook zelf he, maar dit gaat vaak sneller) en de tassen klaar staan voor vertrek. Dan maak ik de heren wakker en gaan ze zelf aankleden, tanden poetsen en eten. Ze moeten hun bed opmaken, de gordijnen open doen en zorgen dat de lamp uit is en de deur dicht (ander ligt Karel de kat lekker te slapen op hun bed) Ik heb dan tijd om de kleinste van het stel (2 jaar) uit bed te halen en te zorgen dat hij ook gewassen en gestreken om de dag te beginnen.

De checkpad

Maar je snapt zo gaat dit niet altijd! De kinderen zijn eerder wakker, willen niet uit bed, maken ruzie en zo kan ik nog wel wat momenten opschrijven waar “mijn ideale ochtendritueel” mis gaat. Huis ontploft als we moeten gaan en meestal moet ik daarna zelf gelijk door om te werken en heb ik mijn eigen ontbijt gemist. De heren merken niet veel van de “stress”die het meebrengt, want ze worden verwend en alles staat klaar en ze hoeven alleen maar aan te schuiven en te zorgen dat ze op tijd uit gegeten zijn.

De checkpad

De checkpad is ontwikkeld door gezinnig en ontwikkeld om de uitvoering van taken te versoepelen. Het bevorderd de zelfstandigheid en dat is altijd goed. Als kinderen naar de middelbare school moeten dan is een beetje zelfstandigheid wel fijn!

De checkpad is een hulpmiddel voor kind maar ook voor ouders om de ochtenden en avonden soepeler te kunnen laten lopen. Als ouder hoef je niet meer tig keer te roepen/ zeggen wat ze moeten doen. De checkpad neemt deze taak over en laat zien wat er van een kind wordt verwacht. Het scheel tijd en stress.

De checkpad is een stevig plankje met 2 kanten waar je magneetjes op kan plakken. De ene kant kun je gebruiken voor de ochtend en de andere voor als de kinderen uit school komen. Je kan de magneetjes op volgorde van de dag plakken. Door het wieltje te draaien naast de taak kun je hem afvinken

Onze ervaring met de Checkpad

Als er iets met knopjes komt in huis dan staan de heren altijd vooraan om het uit te proberen. De oudste heeft veel behoefte aan duidelijkheid en structuur en wilde het graag testen. Samen hebben we de dag doorgenomen en de magneetjes geplakt. De volgende ochtend werd het in gebruik genomen en het werkt! Stap voor stap word er wat er moet worden gedaan en afgevinkt. Het is duidelijk wat je nog moet doen en wat er van je wordt verwacht. In de middag hadden we bijvoorbeeld computertijd geplakt. Leuk natuurlijk maar ook fijn als dan duidelijk is hoelang ze mogen. Je kan dit doen door schermtijdkaartjes of zoals wij dat de computer na een bepaalde tijd gewoon stopt. We hebben de checkpad nu even in gebruikt en ik ben positief verrast. Hij blijft enthousiast en het gaat allemaal een stuk sneller, doel is natuurlijk dat hij het uiteindelijk zelf gaat oppakken. Ben ook benieuwd hoe het zou werken bij zijn jongere broer, gaan we binnenkort uitproberen.

Checkpad gezinnig

Ik denk dat het echt kan werken voor alle kinderen, het kan stress wegnemen en de ochtenden veel rustiger te laten verlopen. Het is dus zeker ook een aanrader voor kinderen met ADD/ADHD die erg op zoek zijn naar structuur en duidelijkheid.

Checkpad gezinnig

Wij zijn al jaren fan van de producten van gezinnig, zo slaapkletsen we ook elke avond om de dag door te nemen en wil ik voor mijn opleiding graag de relaxklets kaartjes uitproberen

Hebben jullie ook een ochtend ritme? Of krijg je hier als moeder ook stress van?


Groetjes Xenia

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking.

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Nog meer interessante artikelen