Mindful wandelen, heerlijk! Eerder kon je al lezen dat ik een cursus Mindful Walk heb gevolgd bij Koelemaij Coaching, mocht je het niet gelezen hebben? Mindful Walk is een aanrader hoor! Heb je zelf ook plannen om meer uit je wandelingen te halen, volg dan ook een training of lees het Mindful wandelen boek

Mindful wandelen

Mindful Wandelen

Wandelen is zonder twijfel de natuurlijkste sportiviteit en is voor iedereen toegankelijk. Heel regelmatig wandelen is goed voor lichaam en geest. Al je aandacht op het nu richten, je hoofd leegmaken en gevoelens onder controle krijgen. Als je wandelt kun je jouw focus opnieuw vinden en ondertussen ben je heel bewust van wat je doet en waar je bent.

In dit boek “Mindful Wandelen” brengt de schrijfster haar ervaringen in de natuurgeneeskunde, relaxtherapie en meditatie samen. Het nodigt uit om nieuwe wegen te bewandelen op je eigen innerlijke reis. Mindful wandelen staat vol met praktische informatie en biedt hulpmiddelen om anders te leren wandelen.

Mindful Run een momentje voor jezelf

Hoe vond ik het boek Mindful Wandelen

Na dat ik Mindful Walk cursus heb gevolgd vind ik dit boek een mooie aanvulling. Alle dingen die tijdens de cursus aanbod kwamen komen in dit boek terug. Het is wel anders natuurlijk dan dat je er gelijk mee aan de slag gaat. Het boek nodigt uit om zelf aan de slag te gaan. Wat ik leuk vind in dit boek is dat er aandacht is voor verschillende soorten wandelingen. Zo zit er voor iedereen wel een geschikte wandeling bij. Een spirituele wandelingen, meditatie wandelingen of wandelen in de verschillende seizoenen. Elk seizoen heeft wel iets, zelf ben ik echt wel een mooier weer mens en kan dan echt maximaal genieten van de bloemen, de vogels en het weer. Om om je heen te kijken en net zoals ik foto’s te maken is dit van alle seizoenen in de zomer het minst.

Mindful wandelen

Wat ik fijn vond om te lezen waren de ademhalingstechnieken er zijn namelijk verschillende technieken voor onderweg. Je wilt natuurlijk de beste ademhaling om zo optimaal te kunnen genieten tijdens de wandeling.

Daarnaast komen er ook tips naar voren hoe je een wandeling het beste afsluit, een bad doet wonderen maar ook een opgeruimd huis. Wandelen kost inspanning en het advies is om de avond van de wandeling op tijd onder de wol te kruipen.

Overal in het boek is ruimte om er persoonlijk iets bij te schrijven, persoonlijk heb ik dit niet gedaan. Je kan hier je persoonlijke waarnemingen of gevoelens kwijt. Achterin het boek staan verschillende persoonlijke oefeningen. Oefeningen bij de verschillende soorten ademhalingen, oefeningen bij verschillende soorten chakra’s maar ook meditatie over hoe je het beste om kan gaan met boosheid.

Mindful wandelen

Er zitten voor mij wat zweverige dingen in het boek, maar toch heb ik het boek met veel plezier gelezen, doorgebladerd en toegepast. Wandelen is nu eenmaal heerlijk en ontspannen om te doen!

Wandel jij weleens om te ontspannen? Ook een aanrader om te doen is Mindful run, je hebt dan echt een momentje voor jezelf!


Nog meer interessante artikelen