Movie Park Germany is een pretpark dat gelegen is in Bottrop-Kirchhellen, Duitsland. Het Movie Park heeft als thema de wereld van film en televisie en biedt attracties en shows aan die geïnspireerd zijn op bekende films en televisieseries. Het park is opgericht in 1996 en is sindsdien uitgegroeid tot een populaire bestemming voor filmfans.

Movie Park Germany

Geschiedenis van Movie Park Germany

Movie Park Germany werd opgericht in 1996. In de eerste jaren stonden de attracties in het teken van de Looney Tunes, bekende tekenfilmfiguren uit de Warner Bros-stal. In 2004 werd de samenwerking tussen Warner Bros en Bavaria Film Group beëindigd en nam de Spaanse pretparkgroep Parques Reunidos het park over. Sindsdien is het park flink uitgebreid en zijn er nieuwe attracties en shows toegevoegd.

Movie Park Germany

Attracties in Movie Park Germany

Movie Park Germany biedt attracties voor jong en oud. Het park heeft attracties voor de hele familie, maar ook attracties voor echte thrillseekers. Een van de populairste attracties in het park is de achtbaan The Bandit, een houten achtbaan die geïnspireerd is op de westerns van Hollywood. De achtbaan heeft een lengte van 1,2 kilometer en een maximale snelheid van 75 kilometer per uur.

Een andere populaire attractie is de achtbaan Star Trek: Operation Enterprise, die in 2017 werd geopend. Deze achtbaan heeft als thema de bekende sciencefictionserie Star Trek en biedt een unieke ervaring voor fans van de serie.

Voor de jongere bezoekers van het park zijn er ook diverse attracties te vinden. Zo is er bijvoorbeeld de attractie Ice Age Adventure, waarbij je in een bootje door het ijslandschap van de film Ice Age vaart. Ook de attractie Van Helsing’s Factory is een aanrader voor kinderen. In deze attractie maak je een spannende rit door een verlaten fabriek, waarbij je het opneemt tegen vampiers en andere monsters.

Movie Park Germany

Nickland in Movie Park Germany

Nickland is een van de meest populaire delen van Movie Park Germany en is volledig gewijd aan de bekende personages van de kinderzender Nickelodeon. Het gebied biedt talloze attracties en shows die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Een van de bekendste attracties in Nickland is de “Avatar Air Glider”. Dit is een vliegende attractie waarbij bezoekers plaatsnemen in een zwevend vliegtuig en door de lucht zweven, terwijl ze genieten van het prachtige uitzicht over het park. Een andere populaire attractie is de “SpongeBob Splash Bash”. Dit is een interactieve waterattractie waarbij bezoekers plaatsnemen in boten en elkaar nat spuiten met waterkanonnen. Ook de “Dora’s Big River Adventure” is een populaire attractie, de zogeheten attractie met de boomstam.

Movie Park Germany

Ook Paw Patrol fans kunnen hier optimaal genieten. Er zijn verschillende attractie met de populaire hondjes in de hoofdrol. Ga vliegen zoals skye, bestuur een auto zoals Chase of zoef het water over net als Zuma.

Movie Park Germany

Naast attracties biedt Nickland ook verschillende shows aan. En niet geheel onbelangrijk is dat je jouw favoriete Nick personages kunt ontmoeten!

Nickland biedt ook verschillende eetgelegenheden aan, waar bezoekers kunnen genieten van snacks en drankjes. Zo is er bijvoorbeeld de “Nick Snack”, waar bezoekers terecht kunnen voor frietjes, hotdogs en andere snacks. Ook is er de “SpongeBob Café”, waar bezoekers terecht kunnen voor hamburgers, ijsjes en andere lekkernijen.

Movie Park Germany

Shows in Movie Park Germany

Naast attracties biedt Movie Park Germany ook diverse shows aan. Een van de populairste shows is de stuntshow. De shows kunnen variëren per seizoen, dus kijk zeker even online of op de app m te kijken van welke shows jij kunt genieten tijdens je bezoek.

Movie Park Germany

Praktische informatie

Movie Park Germany is geopend van eind maart tot begin november. De openingstijden variëren per seizoen, dus het is verstandig om de website van het park te raadplegen voor de actuele openingstijden. De toegangsprijzen zijn afhankelijk van het seizoen en de dag van de week. Een dagticket voor volwassenen kost gemiddeld € 40, terwijl kinderen en senioren korting krijgen. Het park biedt ook speciale arrangementen aan, zoals combinatietickets met overnachtingen in de buurt of VIP-tickets voor snelle toegang tot de attracties.

Om optimaal te kunnen genieten van Movie Park Germany, is het handig om een plattegrond van het park te raadplegen en van tevoren te bedenken welke attracties en shows je wilt bezoeken.

Movie Park Germany

Overnachten in de buurt van Movie Park Germany

Voor bezoekers die van verder weg komen, is het aan te raden om een hotel in de buurt te boeken. Het park biedt zelf geen accommodaties aan, maar er zijn diverse hotels en vakantieparken in de buurt van het park te vinden. Het is ook mogelijk om het park te bereiken met het openbaar vervoer. Het treinstation van Bottrop-Kirchhellen ligt op 15 minuten loopafstand van het park en er rijden bussen vanaf het station naar het park.


Movie Park Germany is een aanrader voor groot en klein!

Movie Park Germany is een pretpark dat uniek is in zijn thema en attracties. Het park biedt een unieke ervaring voor filmfans van alle leeftijden en heeft attracties en shows die geïnspireerd zijn op bekende films en televisieseries. Met een divers aanbod aan attracties en shows is er voor ieder wat wils en is het park zowel geschikt voor een daguitstapje als voor een langere vakantie. Met praktische informatie over openingstijden, toegangsprijzen en bereikbaarheid, is het gemakkelijk om een bezoek aan Movie Park Germany te plannen. Of je nu een fan bent van achtbanen, stunts of Hollywoodsterren, in Movie Park Germany kom je zeker aan je trekken.

Movie Park Germany

Boek je pretpark met korting!

Nog meer interessante artikelen