Koken, maar vooral bakken vind ik heerlijk! Het ontbreekt me vaak aan de tijd en dan is het kant en klaar kopen in de winkel soms wel heel makkelijk. Zo ook met naanbrood, dit is in de winkel zo gekocht en vonden wij wel prima. Nu ik dit naanbrood zelf heb gemaakt, wil ik niks anders meer. Het is heel makkelijk om te maken en je kan er zelf heel veel variaties aan aanbrengen.

Naanbrood gebakken

Naanbrood met maar 2 ingrediënten

Naanbrood stond al even op mijn wensen lijstje, zeker nadat ik zelf wraps had gemaakt. Dit was zo makkelijk, maar toch heeft het even geduurd voor ik aan het naanbrood ben begonnen. Ik heb dit basisrecept gevonden bij uit Pauline’s keuken. Zelf heb ik mijn eigen draai hieraan gegeven, mede omdat wij hier in huis rekening houden met een melk allergie.

Wat heb je nodig?

 • 400 gram zelfrijzend bakmeel
 • 300 gram yoghurt. Wij gebruikten de soja variant, maar je kan ook kiezen voor volle of halfvolle yoghurt
 • 2 theelepels zout

Bereidingswijze voor de basis van dit naanbrood

 • Meng de ingredienten in een kom
 • Kneed met je handen tot een soepel deeg, bij mij plakte het deeg uiteindelijk nog een beetje.
 • Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken (of meer natuurlijk, ligt eraan hoe groot je de naambroodjes wilt hebben.
 • Rol ieder stuk goed uit. Ik gebruik hier altijd een stuk bakpapier voor. Omdat het deeg best plakte heb ik wat meel gebruikt om het plakken tegen te gaan.
 • Laat een pan met olie heel warm worden
 • (Nu kun je hem insmeren/ bestrijken met jouw keuze qua smaak, eerst de ene kant dan de andere kant)
 • Bak het naanbrood ongeveer 2 minuten aan beide zijden.

Het naanbrood kun je helemaal naar eigen wens aanpassen

 • Zo maakte ik met een teentje knoflook, olie en wat zout een kruidenolie
 • Voor een pizzanaan kun je olie mengen met Italiaanse kruiden
 • Je kan de naan ook bestrijken voor het bakken met wat pesto
 • Een van mijn favorieten is om een kruidenolie te maken met rozemarijn en zeezout.

Heb jij wel eens zelf naanbrood gemaakt?

Groetjes Xenia

Nog meer interessante artikelen