Wij hebben grote pizzafans hier in huis, volgens mij kunnen ze dit wel elke dag eten. En dat snap ik natuurlijk ook wel, maar gezond is anders. Vandaar deze gezondere variant pizza, een naanpizza! Ideaal om kinderen extra groentes te laten eten door er verstopte groente saus aan toe te voegen. Deze naanpizza is nog lekkerder door een zelfgemaakte naan te gebruiken.

Naanpizza zelf maken

Naanpizza, wat heb je allemaal nodig

Soms heb je even een recept nodig om zelf op ideetjes te komen. Ik zag op HelloFresh een naanpizza voorbij komen en daar heb ik mijn inspiratie vandaan.

Ik maakte 6 verschillende varianten en gebruikte deze ingeredienten. Je kan deze pizza natuurlijk helemaal naar je eigen wens maken. Bij mij zijn de kinderen namelijk gek op een pizza met Salami. Zelf eet ik geen vlees, maar geniet ik van veel groenten.

Naanpizza-voorbereidingen
  • Naanbrood, zelfgemaakt natuurlijk het lekkerste en zo gemaakt
  • verstopte groentensaus
  • Italiaanse kruiden
  • 1 paprika in stukjes of repen gesneden
  • 1/3 gele courgette
  • 1/3 groene courgette
  • 6 cherry tomaatjes in vieren gesneden
  • 6 kleine plakjes salami
  • 8 kleine mozzarella bolletjes
  • halve zak geraspte kaas
  • Halve zak rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden voor en de Airfryer op 150 graden.
  • Maak je eigen naanbrood (of koop het kant en klaar)
  • De verstopte groente saus heb je waarschijnlijk al eerder gemaakt en die is zo klaar voor gebruik
  • Besmeer de naan flink met de groentesaus
  • Beleg het verder naar wens
  • Zet de naanpizza’s in de oven en bak deze voor 20 minuutjes af.
  • Zet de naampizza (helaas maar 1 per keer) in de Airfryer en bak ze maximaal 9 minuten. Kijk tussendoor of hij al klaar is, zou zonde zijn als hij de donker is.

Deze naanpizza is heerlijk als lunch, of bij het avond eten . Bij een lekker kopje courgette soep zal deze pizza heerlijk smaken

Eet smakelijk!

Ook lekker om te maken is een Flammkuchen met knoflook champignons

Nog meer interessante artikelen