Als insider mocht ik voor lekker en simpel aan de slag om een ultiem kickstart ontbijt te maken. Van Quaker kreeg ik producten opgestuurd om een vullend ontbijtje te maken. Ik maak graag een crumble in de ochtend of een lekkere smoothie maar voor deze opdracht besloot ik een ontbijtcake te maken. Lekker gezond en suikervrij!

Ontbijtcake

Wat heb je nodig voor deze heerlijke ontbijtcake

 • 3 eieren
 • 200 gram havermout (of havermeel)
 • 1 pot suikervrije appelmoes (Ik heb gekozen voor de appelmoes met stukjes van HAK
 • 1 appel
 • handje rozijnen
 • hand vol granola
 • eetlepel kaneel
 • eetlepel rauwe cacao
 • theelepel koekkruiden
 • 2 eetlepels bakpoeder
 • je kan naar wens nog andere noten, fruit toevoegen.
Ontbijtbrood

Bereiding

 • Maal de 200 gram havermout in de keukenmachine tot meel
 • Klop de eieren los
 • Maak de granola klein, ik heb dit gedaan door er met een deegroller overheen te rollen
 • Voeg bij de eieren alle ingrediënten (behalve de appel )en meng dit goed
 • Snij de appel in kleine schijfjes
 • Nu kan het in de vorm en kun je de schijfjes appel erin steken
 • Nu voor ongeveer 50 minuten in de oven op 180 graden. In de Airfryer kan natuurlijk ook. Hier gebruik je de bakvorm die past in het mandje ( ik heb een ronde) en bakt hem dan 25/30 minuten op 160 graden.
 • Als de ontbijtcake klaar is heb ik deze laten afkoelen in de vorm.
 • Deze ontbijtcake kan zowel warm als koud worden gegeten
Ontbijtbrood

Eet smakelijk!

Ook lekker om te maken:

Nog meer interessante artikelen

8 reacties

   1. Ik heb hem nog niet ingevroren, maar andere cakes kun je altijd invriezen. Deze blijft 3 dagen zeker lekker, langer blijft hij bij ons niet bestaan:)

Reacties zijn gesloten.