Matzes

Bij Pasen horen Matzes!

Morgen is het Pasen en ondanks dat ik er niet zo heel veel mee heb, maken we er altijd iets gezelligs van. De jongens kijken uit naar het eitjes zoeken bij de opa’s en oma’s en zijn we als familie ook gezellig bij elkaar. Hier thuis gaan we gezellig ontbijten met een eitje en Matzes, want deze horen net als een eitje er gewoon bij met Pasen. Ook in de winkel krijgen de Matzes rond Pasen een speciale plek, want hier in de Jumbo hebben ze er een schap voor vrij gemaakt. Staan de Matzes ook bij jullie op tafel met Pasen?

Matzes

Matzes

Voor Pasen kopen zo’n 1,5 miljoen huishoudens Matzes voor het ontbijt, de lunch of brunch. Ik vind het begrijpelijk want het is net een taartje met een beetje roomboter en bruine suiker. De Matzes in het zeshoekige doosje kun je het hele kopen en deze worden dan ook het hele jaar gegeten. Ik koop ze ook wel eens, ze zijn lekker en hebben nauwelijks calorieën. Ze passen dus heel mooi in de trend van nu met de gezonde en (h) eerlijke voeding. Er zit naast fijne tarwebloem en wat drinkwater verder niks in deze cracker.

Matzes zijn er in verschillende soorten

  • Matzes Original in de grote zak zowel volkoren  als naturel
  • MatzeCrackers, die in het zeshoekige doosje zowel de volkoren, de naturel variant en biologische/spelt variant
  • MatzeToast.

Niks is zo lekker

Er zit heel weinig in deze cracker en dat maakt het ook dat de smaak van beleg veel beter uit komt. Als je de Matzes voor gebruik even verwarm dan komt de smaak nog beter uit!

Hoe eet je de Matzes nou eigenlijk?

Een Matze met bruine suikerwe kregen van Hollandia een heel leuk pakket met heel veel Matzes en bruine suiker. Eerlijk is eerlijk, vroeger had ik deze combinatie al weleens op maar eigenlijk eet ik nu vaker een Matzes met gewone suikerSuiker heb ik altijd wel in huis en bruine suiker niet. Nu ik weer bruine suiker in huis had moet ik zeggen dat deze variant toch wel heel erg lekker is! Mijn zoontje vroeg gelijk om een tweede!

Matzes zijn ook lekker met ander zoet beleg, hier in huis beleggen we deze cracker ook met jam of hagelslag. Kaas vind ik ook er lekker op deze cracker, vleeswaren eten wij hier in huis eigenlijk niet maar dit is vast ook heel lekker. Ik denk dat je de Matzes met alles kan beleggen wat jij lekker vind. De smaak van de cracker is heel neutraal dat het bij alles past.

Andere recepten met Matzes

Omdat  deze crackers nauwelijks calorieën bevatten kun je het ook gebruiken voor andere recepten.

Pizza van Matzes

Zo maakte ik laatst een pizza met een Matzes. Je kan de cracker met tomatenpuree/ ketchup in smeren en beleggen naar keuze. Ik heb er wat paprika en tomaatjes op gedaan en mozzarella. Even in de oven en klaar is jouw lichte pizza.

Chocolade Matzes 

Het is dat het mij deze week ontbrak in tijd maar ik was van plan om deze chocolade Matzes te maken. Ze lijken me heerlijk (wel wat ongezond) en super makkelijk om te maken . Klik hier voor een lekker recept.

Pannenkoeken Matzes

Tijdens mijn speurwerk wat je allemaal met een Matzes kon doen kwam ik ook deze pannenkoek tegen. Ik heb deze gelijk gemaakt. Hij was super lekker met een beetje jam en poedersuiker. (bron)

  • Laat de cracker even weken in warm water
  • Knijp de cracker uit zodat al het water weg is
  • Klop 1 ei
  • Meng de cracker en het ei samen en meng het geheel
  • Even bakken en klaar!

Matzes

Andere recepten

Er zijn met deze Matzes nog tal van andere recepten te maken en te bedenken. Zo kun je een flamkuchen maken of een hartige taart. genoeg mogelijkheden dus!

Wil je meer weten over deze beroemde cracker in de oranje zak? Neem dan eens een kijkje op www.hollandiamatzes.nl.

Waar beleg jij een Matzes het liefst mee?

Een vrolijk Pasen en eet smaklijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.