La Mer de Sable

Eigenlijk gingen we naar de camping in Varreddes om naar Disneyland te gaan, we hadden geboekt en niet gekeken naar de blokdagen. Je snapt hem natuurlijk al, uitgerekend tijdens het Hemelvaart weekend waren er blokdagen. Wij balen, maar hebben toch een heerlijk relaxed weekend gehad. Zaterdag moesten we vroeg uitchecken en we wilden graag nog wat ondernemen. Bij de receptie zagen we een foldertje voor La Mer de Sable. De eerste indruk deed me een beetje denken aan attractiepark Slagharen en de Julianatoren. We waren benieuwd !

Als je het park binnenloopt geeft het je het gevoel van het Wilde Westen. Indianen en Cowboys staan je op te wachten en als je wilt kun je er op de foto. Mijn jongens doen daar niet aan haha, maar er waren er genoeg die dat wel wilden doen. Ook liepen er geregeld paarden voorbij, is toch een leuk gezicht.

Er was heel veel zand wat natuurlijk heel leuk is voor kinderen en het ziet er ook heel leuk uit. Het was best warm, maar er is genoeg plek om in de schaduw te zitten. Bij de attracties hadden ze de rij zo gemaakt dat je niet in de zon hoefde te staan. Ideaal!

Wat ik echt een plus vind van dit park is dat de meeste attracties vanaf 80/90 cm zijn en dan wel onder begeleiding maar ze mogen erin. Voor onze kleuter van 4 en zijn 110 cm is dit natuurlijk fantastisch. De oudste van 7 ook helemaal trots want omdat hij boven de 120 cm groot is mag hij zo goed als overal in zonder begeleiding. Voor ons prettig want met een klein mannetje van 70 cm die (bijna) nergens mee in gaat kon je met 1 ouder op stap met beide kinderen.

Het was niet heel druk in het park en hoefde niet lang te wachten. Alleen de boomstammen en soort van piranha (Efteling) was de wachttijd aanzienlijk hoog, een half uur. Iedereen wilde met deze temperaturen natuurlijk graag even afkoelen.

Het park heeft ongeveer 30 attracties en nog wat leuke speeltuinen. Vooral de waterspeeltuin was favoriet, heerlijk afkoelen en spelen met water. Wat minder voor de ouders, om bij deze speeltuin te komen moest je door het zand. Water en zand samen is leuk maar als je dan valt…. Of je schoenen vergeet uit te doen is dat toch even iets minder. Naast de attracties en de speeltuinen zijn er verschillende shows te zien. Wij hebben deze door de hitte even overgeslagen, maar zagen mensen lachend weer naar buiten komen. Er zijn genoeg eetgelegenheden, maar je kan ook heerlijk picknicken onder de bomen in de schaduw. Wij kozen voor het laatste en zijn op weg naar huis langs de grote gele M gereden.

Mocht je op de camping staan nabij Parijs en zin hebben om erop uit te gaan , ga hier dan zeker een kijkje nemen. Ik weet zeker dat de kinderen en dus ook de ouders hier plezier zullen beleven, succes gegarandeerd! En een leuk weetje: 1 van de 8banen heeft eerst hier in Nederland gestaan (Walibi).

Neem eens een kijkje op www.merdesable.fr om nog meer indrukken te krijgen van dit leuke en niet te grote park.

 

Een avontuurlijke groet,

Xenia

19 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.