Dit weekend opent het Franse non-mainstream themapark Puy du Fou weer de deuren voor een bijzonder seizoen. Dit jaar is het namelijk 45 jaar geleden dat het artistieke avontuur van Puy du Fou begon. Geïnspireerd door de geschiedenis en legendes, heeft het park van zijn unieke concept een immens succes en universeel exportmodel gemaakt.

Over Puy du Fou

Puy du Fou kaapt regelmatig internationale prijzen weg en staat bekend voor zijn artistieke lef. Puy du Fou verrast dan ook met zijn creativiteit en innovatiekracht. De toeschouwers belanden als het ware op een filmset. Met twee prijzen als ‘Beste Park ter wereld’ op zak is Puy du Fou meer dan ooit nummer 1 in het hart van de Fransen die het op de eerste plaats in de rankings (Google, Facebook en TripAdvisor) plaatsen (alle categorieën samen)

puy du Fou 45 jaar
Le Signe du Triomphe                                                                                                     Credits: Puy du Fou

Puy du Fou bestaat 45 jaar!

In 2022 is het welgeteld 45 jaar geleden dat het buitengewone artistieke avontuur van Puy du Fou begon.
Geïnspireerd door de geschiedenis en legendes, heeft het eerste Franse park van zijn unieke concept een immens succes en universeel exportmodel gemaakt.

Dit jaar viert Puy du Fou zijn 45e verjaardag met tal van nieuwigheden en grote evenementen. Een topper in het seizoen 2022 is de nieuwe versie van het legendarische spektakel ‘Le Signe du Triomphe’, dat volledig herwerkt is om de toeschouwers op sleeptouw te nemen in een spannend episch verhaal vol nieuwe plots en verrassingen, dat zich afspeelt in een echte Romeinse arena.

De arena in Puy du Fou krijgt een metamorfose

In 2022 stelt Puy du Fou het nieuwe ‘Signe du Triomphe’ voor met een splinternieuw theater!

Het ondertussen mythische Gallo-Romeinse stadion met zijn Romeinse bogen en 7 000 zitplaatsen kreeg een facelift. Het ondergaat tijdens de show een grondige transformatie met als hoogtepunt de metamorfose van het hoofddecor in het midden van het podium. Meer dan 110 decorelementen komen in beweging en creëren in nauwelijks enkele seconden een reusachtig keizerlijk zeilschip (40 meter lang en 15 meter hoog).


In het hartje van de arena zullen de toeschouwers intense emoties beleven bij de Circusspelen. Na de gevechten van de gladiatoren en de legendarische wagenrennen veroordeelt de Romeinse gouverneur de gevangenen tot een nieuwe beproeving. Hij zorgt voor de metamorfose van de arena zelf. In een overweldigend slotstuk wordt het Gallo-Romeinse stadion het toneel van een spectaculaire zeeslag tussen het gigantische keizerlijke zeilschip dat ineens opduikt. De vlotten van de Gallische gevangenen, gedoemd om te zinken.

Puy du Fou 45 jaar
La Nuit des Feux Follets                                                                                                 Credits: Puy du Fou

Grote evenementen voor de 45e verjaardag van Puy du Fou

Voor zijn 45e verjaardag organiseert Puy du Fou twee grote evenementen in 2022!

  • La Nuit des Feux Follets : vrijdag 16 september 2022.

De drie grootste vuurwerkmeesters ter wereld zijn uitgenodigd in Puy du Fou om hun krachten en talenten te bundelen voor een uniek spektakel. Deze echte ‘hemelschilders’ afkomstig van 3 continenten nemen het tegen elkaar op en zullen wedijveren in creativiteit, originaliteit en poëzie om de trofee ‘La Nuit des Feux Follets’ in de wacht te slepen. Deze buitengewone avond wordt afgesloten met een groot spektakel van het vuurwerkteam van Puy du Fou.

Bestel nu hier je tickets voor de tickets op zijn
  • La Foulée des Géants : 8 en 9 oktober 2022

Beeld je een avondloopwedstrijd in, die alleen verlicht is met fakkels, in een grandioos decor, waarbij je de ene na de andere verrassing wacht! Welkom op de Foulée des Géants, een uniek evenement in Frankrijk! Voor sportievelingen die zich graag laten verrassen, heeft Puy du Fou verschillende parcours uitgestippeld in het hartje van zijn shows, tuinen en bos. Te midden van de shows en helden van Puy du Fou zullen ruim 4 000 lopers zich een weg banen door het park, langs een parcours van 10 km of 19 km. Een loopwedstrijd voor kinderen vindt plaats op zondag 9 oktober.
Reserveer de laatste rugnummers op www.fouleedesgeants.fr en beleef een onvergetelijk gezinsmoment!

Puy du Fou 45 jaar
Foulée des Géants                                                                                                         Credits: Puy du Fou

Nog meer nieuwigheden in Puy du Fou in 2022

In 2022 heeft Puy du Fou nog andere emoties in petto voor zijn bezoekers.

  • Twee nieuwe soundtracks

Niet alleen voor ‘Signe du Triomphe’ maar ook voor twee andere shows zijn er nieuwe soundtracks:
‘Le Bal des Oiseaux Fantômes’ en ‘Vikings’. Nieuwe stemmen en muziek begeleiden de herwerkte, almaar levendigere producties.

  • Ontdek de unieke knowhow van Puy du Fou in workshops

De gasten van de Cité Nocturne hebben keuze uit 5 workshops om de knowhow van Puy du Fou te ontdekken. Het is dus mogelijk om een kijkje te nemen achter de schermen van de valkeniersacademie, de ruitersacademie of het kostuumatelier onder begeleiding van de experts van Puy du Fou, of om zelf acteur te worden door je enkele uren aan te sluiten bij de stuntmannen van Puy du Fou, die een volleerde acteur van je maken.

Puy du Fou geeft voorrang aan korte ketens

Korte ketens zijn sinds lang een prioriteit voor de restaurants van Puy du Fou. Je vindt er overal verse, lokale producten die afkomstig zijn van de eigen groentetuin of van partnerships met lokale boeren. Zo wordt Village XV IIIème de referentie van de gastronomie van de Vendée. Heerlijke boterhammen, knoflookbrood ‘préfou’, terrines en charcuterie uit de Vendée zorgen samen met de typische streekwijnen voor een unieke smaakbeleving.

In heel Puy du Fou nemen de korte ketens een almaar belangrijkere plaats in, aangezien 70% van de voedselleveranciers gevestigd is op minder dan 100 km van Puy du Fou en 50% ervan in de Vendée.

Les meer: 5 redenen om naar de Vendée in Frankrijk te gaan

Nog meer pretparken nieuws om te lezen

Nog meer interessante artikelen