Wij zijn hier thuis altijd dol op appels. De kinderen nemen ook altijd graag een appel mee naar school. Soms is een beetje variatie voor het 10- uurtje zeker leuk, maar de appel zit regelmatig in de trommel.

Heb jij een leuk idee voor een 10- uurtje? Laat je dat dan weten in de reactie hieronder

Een appel mee naar school is natuurlijk altijd een goed idee. Maar door dit fruit in een brood te verwerken, wordt het geheel nog eens extra voedzaam en smakelijk. Van Marlene® appels uit Zuid-Tirol kun je nu gemakkelijk dit appelbrood maken, boordevol appels en rozijnen.

Marlene® Royal Gala.

In Zuid-Tirol ligt het grootste appel aanbouwgebied van Europa. Door de geografische ligging aan de zuidkant van de Alpen in combinatie met het Mediterrane klimaat hebben Marlene® appels een unieke smaak. De oogst begint er traditiegetrouw eind augustus. De eerste appel van het seizoen die geoogst wordt is de Royal Gala Marlene®

Marlene® is het symbool voor top kwaliteitsfruit uit Zuid Tirol en het grootste Italiaanse merk voor de productie van appels met het breedste assortiment. 

Zowel zoet als sappig en rood, geel of groen van kleur: Marlene® appels zijn er voor iedere smaak!

Ingrediënten voor 1 appelbrood

    • 250 gram cottage cheese

    • 150 gram bruine suiker

    • 3 eieren, scheutje melk

    • 75 gram rozijnen

    • 3 theelepels kaneel

    • 2 Marlene® Royal Gala appels

    • 250 gram volkorenmeel

    • Klontje zachte boter en stukje bakpapier

    • 2 theelepels bakpoeder

Bereiding

    • Verwarm de over voor op 170 °C.

    • Zeef het bakpoeder door het volkorenmeel.

    • Vet het cakeblik in met boter en bekleed deze met bakpapier

    • Vermeng de cottage cheese met de suiker en voeg één voor één de eieren toe. Roer alles tot een romig mengsel.

    • Schil de appels en hou een kwart van de appels apart. Snij dit deel in dunne plakjes. De overige delen van de appel in kleine stukjes snijden.

    • Voeg de kaneel, de rozijnen met appelblokjes en het volkorenmeel toe aan het cottage cheese mengel en doe het geheel in het cakeblik.

    • Steek ter decoratie de schijfjes appel aan de bovenkant van het broodbeslag.

    • Bak het appelbrood 45 minuten in de voorverwarmde oven van 170 °C.

    • Eet smakelijk!

Waar te koop?

Marlene® appels zijn te koop in bij de groente- en fruitspecialist.

Kook of bak jij wel eens met appel?

Ook leuk om te lezen?

Nog meer interessante artikelen

16 reacties

  1. Ziet er heerlijk uit, krijg er meteen trek van! Kende deze appelsoort nog niet, maar ziet er echt goed uit.

    1. Lekker! Appels kun je overal voor inzetten.. Wat is jouw favoriete bakrecept als het om appels gaat?

  2. Appelbrood, ik heb er nog nooit van gehoord. Maar het lijkt me heel lekker. Appel op een vuurtje met een beetje rozijnen en suiker bij, lekker!

  3. Ik ben zelf helaas allergisch voor appels door de zuren die er in zitten. Jammer want vond het vroeger altijdbheerlijk!

  4. Ik kende wel suikerbrood, maar nog geen appelbrood. Ik vind het een beetje veel ingrediënten, maar afgezien daarvan een leuk recept!

  5. Ik kende deze appel niet, leuke ontdekking. En een appeltaart is er heel snel en lekker mee gemaakt. Het is nu ook appelseizoen dus kunnen we weer optimaal experimenteren, nice!

  6. Nog nooit met appel gekookt eigenlijk. Het lijkt me wel een keer leuk en lekker om te doen!
    Liefs,
    Elles

    1. Ik ben benieuwd! Wel leuk en lekker om te doen een keer:) Als je keer wat maakt, laat je het dan weten?

Reacties zijn gesloten.