Als gezin wandelen we wat af, het is heerlijk om te genieten van de omgeving en van elkaar. Wat fijn is van wandelen is dat je ook echt tijd hebt voor elkaar en de leukste gesprekken kunt voeren. Toch doen we als gezin niet alles lopend, gewoonweg omdat bepaalde dingen te ver zijn. Bijvoorbeeld even naar oma en dan is het heerlijk om de fiets te pakken. Sinds ik mijn nieuwe fiets heb, maken we vaker fietstochtjes. We mochten het fietsstoeltje van Qibbel Air reviewen en testen. Benieuwd wat wij ervan vonden? Lees dan zeker verder!

Wat een gekke tijden, ga toch fietsen!

Het is een tijd, waarin we veel rondom huis vertoeven. In huis moesten we geloven aan het thuisonderwijs. Of je nu 1 of meerdere kinderen hebt, je moet ze toch helpen. Met 3 jongens in huis mogen we naast ons werk en studie aan de bak. Vooral voor de (slimme ) kleuter is het soms zoeken, maar we vinden onze weg.

We gaan veel op pad, lekker naar het bos op zoek naar leuke speeltuinen. Hier in de buurt lekker wandelen en de kinderen op de step erachteraan. Maar we zitten ook regelmatig op de fiets. Gewoon even een rondje fietsen! De kleinste man kan al prima fietsen, maar met zijn korte beentjes is een stukje verder fietsen toch net te ver.

Wandelen Park Lingezegen

Zelf heb ik net een nieuwe fiets, een fiets voor luie mensen (een electrische fiets) en was nog op zoek wel stoeltje hier het beste op zou passen. Wilde eerst alleen een zitje, maar hij is nogal klein van stuk en dit zou onveilige situaties opleveren. We waren dan ook heel blij met de Qibbel Air fietstoeltje voor achterop de fiets.

Qibbel Air fietsstoeltje

-> Leuke fietsroutes in de Betuwe, die lees je hier

Het Qibbel Air fietsstoeltje

De Qibbel Air wordt geleverd in een hele grote doos en vaak denk je oke even de tijd zoeken op deze te monteren op de fiets. Maar eerlijk is eerlijk het monteren van deze Qibbel Air is bijna een feestje om te doen. Ook de minst handige mensen kunnen hiermee uit de voeten. Binnen 10 minuten en dan rekenen we het uitpakken ook mee, zit het stoeltje op de fiets.

Meer informatie over de Qibbel Air lees je hier

Het allerlichtste fietsstoeltje

De Qibbel Air is zelfs het allerlichtste fietsstoeltje De van Nederland. De rugleuning is gemaakt van mesh, een zeer licht materiaal dat ook wordt gebruikt voor de zitting van bureaustoelen. Hierdoor weegt het fietsstoeltje slechts 2,5 kilogram. Het materiaal is slijtvast, ademend en goed schoon te houden. Praktisch en comfortabel. Wat ook een voordeel is dat het niet gaat zweten in de zomer en mocht je fiets in de regen hebben gestaan de leuning zo droog is!

Qibbel Air het lichtste fiets stoeltje

Veiligheid staat voorop

Iets wat wellicht in je ogen te makkelijk te installeren is, lijkt niet veilig. Toch is dit bij dit fietsstoeltje niet het geval, hartstikke veilig. De fietsstoeltjes voldoen aan de Europese Normen en de extra veiligheidstrap zorg voor een backup, mocht het nodig zijn. Als het fietsstoeltje eenmaal vastzit dan krijg je er geen beweging meer in.

De gordel waar je jouw kind mee vastzet in de Qibbel Air is een 5 punts- gordel. Het kind zit beter vast, maar het is even wennen. Als je eenmaal weet hoe het werkt is het prima te doen.

Qibbel Air fietsstoeltje heerlijke zit

Het oog wil ook wat!

Dan heb ik eindelijk mijn lang gewenste e- bike , eentje die ik zorgvuldig heb uit gekozen en waar ik ook vele kilometers te mogen maken. Hij is nog niet helemaal af, want er ontbreekt nog een leuke mand of krat voorop, maar ik kan niet kiezen!

Maar ja dan moet er ook nog een fietsstoeltje op, best zonde dacht ik eerst. We dachten we doen een zitje achterop, maar mijn zoon is niet zo groot en zwaar dus dit zou niet veilig genoeg zijn. Een fietsstoeltje moest het worden, eentje die er leuk uit ziet. Niet alleen leuk maar ook voldoet aan de veiligheid en de wensen. De Qibbel Air past hier perfect in, ze hebben verschillende kleuren en hij ziet er cool uit. Wat ik handig vind is de luchtdoorlatende hoge rugleuning. Mijn zoon vindt het hem heerlijk zitten en hij vindt het geweldig om op de snelle fiets achterop te gaan! Het liefst wil hij dan met 100 km per uur een rondje maken:). Het achterzitje is voor kinderen tot en met 6 jaar, met een max van 22 kilo.

Voor de opvolger van deze stoel, hoeven we in ieder geval geen onderzoek te doen, want wij zijn fan van de Qibbel en gaan dan zeker voor de opvolger de Qibbel junior

Wandelen vs fietsen

Daar zijn de meningen hier in huis zeker over verdeeld, zelf trek ik het liefst de wandelschoenen aan en ga een eind wandelen. Gezellig met elkaar of alleen. Samen gaan we op zoek naar een geocache, worden er Pokemons gevangen of stenen gezocht. Een ieder komt thuis met heel wat schatten. Ga ik alleen , dan zet ik een heerlijk muziekje op en wandel ik een eind weg en kijk ik wat de omgeving te bieden heeft. Wandelen is ontzettend mindful en goed voor lichaam en geest! En niet onbelangrijk is het behalen van de stappen elke dag!

Mijn nieuwe fiets wordt regelmatig gepakt en dan fietsen we een eind weg. Naar de speeltuin, de dieren, door de landerijen of gewoon naar opa en oma. De oudste 2 fietsen dan zelf mee en de kleinste man zit dan prinsheerlijk achterop.

Het pakken van de fiets en zeker nu het mooie weer eraan komt, is met kinderen net zo makkelijk! Ze zijn buiten, in beweging en we gaan ergens heen!

Ben jij liever aan de wandel of zit je liever op de fiets?

Nog meer interessante artikelen