De Puddle Jumpers van Sevylor brengen de beste elementen van een zwemvest en zwembandjes samen. Ga zorgeloos met kleine kinderen naar de zee of het zwembad, want de Puddle Jumper is het perfecte hulpmiddel om een kind zowel bewegingsvrijheid als veiligheid te bieden in en rondom het water.

Weet je wat zo leuk is? Wij mogen een aantal Sevylor Puddle Jumpers weggeven..

De Sevylor Puddle Jumper

De Puddle Jumper is een drijver voor kinderen tussen de 15 en 30 kg. De drijver bestaat uit zwembandjes om de armen en uit een borstdrijver. In tegenstelling tot vele andere drijvers is de Puddle Jumper geen drijver op basis van lucht. De drijfelementen bestaan uit schuim welke een sterke drijf kracht hebben. Dit schuim is mooi verpakt met polyester. (Uiteraard verkrijgbaar in meerdere leuke printjes). Het borst stuk heeft een sluiting aan de achterzijde. De sluiting is
voorzien van een veiligheidssluiting. De sluiting kan je aan de achterzijde verstellen zodat hij goed
passend is voor elk kind.

Sluiting Sevylor Puddle Jumper

Met zwemmen kom je ogen te kort

Zwemmen is bij ons thuis een uitje waar elk kind – ongeacht de leeftijd – naar uit kijkt. Wij gaan er graag zwemmen met ons gezin en het zal je dan ook niks verbazen dat we blij zijn dat de zomer weer begonnen is. Met een groot gezin moeten we onze ogen overal hebben, zeker als je bedenkt dat 2 van de 5 kinderen nog geen zwemdiploma hebben. Het mee nemen van zwemhulpmiddelen in dan ook een vereiste. In de afgelopen 15 jaar hebben wij met onze kinderen heel wat afgezwommen en heel wat hulpmiddelen gebruikt. Dit keer mochten we de enige echte Sevylor Puddle Jumper eens uitproberen.

Sevylor Puddle Jumper

De eerste indruk van de Sevylor Puddle Jumper

Onze pipp (4) mocht zelf een Puddle Jumper uitzoeken. Er zijn 4 verschillende printjes en hij koos voor de schildpad. Ik vond het zelf moeilijk kiezen, want ze zijn allemaal zo leuk, maar Pipp wist het gelijk, de schildpad moest het zijn! De Puddle jumper maakte gelijk indruk, want Pipp vroeg dagelijks of zijn zwemvriendje er al was. Kortom, het ontwerp is goed gekeurd! Eenmaal binnen wilde Pipp hem gelijk uit testen. Helaas waren de zwembaden op dat moment (ivm corona) hier in Duitsland nog niet geopend. Maar met het zomerse weer op komst kon het zwembad in de tuin ook prima.

De Sevylor Puddle Jumper in de praktijk

Precies zoals verwacht, noemde Pipp het echt zijn zwemvriendje en ging samen met zijn vriendje het water in. In het kleine badje kan Pipp zelf staan, maar het was gelijk de perfecte manier om even aan te voelen wat de drijver allemaal kon. Nou dat duurde maar heel even… Het effect van de Puddle Jumper was gelijk positief! Pipp voelde zich zeker in het water en liet zich hangen om te kijken of hij bleef drijven. Ja hoor! Dat werkt prima. Het duurde maar even voordat hij vroeg of hij dan ook in het grote bad mocht. Ons grote zwembad is 135 cm diep dus daar kan Pipp niet in staan. Wij waren dan ook heel erg benieuwd of hij zich dan ook zo zeker zou voelen, gezien het grotere bad voor hem nog wel een beetje en drempel was. Als Pipp mee ging dan wou hij alleen mee als hij in een opblaasbootje mocht zitten. We besloten dan ook maar om daar mee te beginnen. Maar eenmaal in het bad wou hij zelf in het water en al snel zei hij mama die boot hoeft niet meer hoor, ik kan het zelf!. Inmiddels zwemt Pipp samen met de andere kinderen en met papa en mama in het grote bad en oefent hij ook echt met zelf zwemmen. Kortom, niet alleen ons ouders geeft het een fijn gevoel, het kind zelf voelt zich ook een stuk zekerder.

Zwemmen zonder zorgen met de Sevylor Puddle Jumper

De voordelen van de Sevylor Puddle Jumper

  • Door de drijvers op de buik kan het kind niet met zijn hoofdje in het water raken. Deze extra veiligheid zorgt er voor dat je kindje, ook wanneer deze in het water springt of valt, niet kopje onder zal gaan. Een ander groot voordeel is dat hij drijft op basis van schuim, dus je hebt geen lekke bandjes meer! Wat een genot is dat!
  • Het materiaal van de Puddle Jumper is zo fijn dat het geen sporen achter laat. Wie kent het niet, schaaf plekken onder de armen van de zwembandjes. Wij hebben echt alles geprobeerd bij onze kinderen, van normale bandjes tot aan de ronde bandjes, maar de schaaf plekken bleven komen. We hebben dit met de Puddle jumper nog niet ervaren.
  • Wat voor ons het grootste pluspunt is : ‘ Pipp voelde zich safe met zijn vriendje’ . Dit betekent niet dat je als ouder niet meer de plicht hebt om toezicht te houden, er gaat immers niks boven de ogen van ouders als het gaat om zwemmen met kinderen. Maar het gevoel dat hij zich zekerder voelt is veel waard.
  • De verschillende leuke printjes maken het zwemvest natuurlijk compleet!
  • Het droogt snel

Of er ook nadelen zijn? Het enige nadeel wat er kan zijn is dat hij iets minder compact is. (Met de nadruk op kan) Gezien hij al volledig voorgevormd is, kan je hem niet zo makkelijk mee nemen als opblaasbare bandjes. Echter, als je dit afweegt tegenover het genot die zowel jij als ouder en je kind er van hebben, dan is er wat ons betreft geen nadeel te bekennen.

>> De Sevylor Puddle Jumper is onder andere te koop bij bol.com

No shortCode found

Misschien ook interessant om te lezen

Nog meer interessante artikelen