Shampoo Bar
Praktische tips

Shampoo bar, een stuk zeep voor je haar

Een stuk zeep voor je haar, dat is eigenlijk het eerste waar ik aan moet denken als ik de shampoo bar voorbij zie komen. Toch was ik heel benieuwd naar deze manier van haren wassen. Niet alleen vanwege de andere verpakking, maar ook omdat de Shampoo bar een milieu vriendelijkere shampoo is.

Beter voor het milieu

Het is goed om als persoon op het milieu te letten. Een ieder doet dit op zijn of haar eigen manier. Wij thuis letten er best goed op en zo scheiden wij bijvoorbeeld al het afval hier in huis. Ook heb ik mezelf onlangs een Sodastream kado gedaan. Ik kocht deze omdat er zoveel plastic flessen werden gebruikt en op deze manier blijft het bij een herbruikbare fles.

Door Shampoo Bars werd ik me nog meer bewust van het aantal plastic dat we als persoon gebruiken. Dit blijkt per persoon 165 kilo aan verpakkingen te zijn. En 50% hiervan is een plastic verpakking dat we maar 1 keer gebruiken zoals bijvoorbeeld een shampoo verpakking. Met 1 Shampoo Bar bespaar je zo ongeveer 3 plastic flessen. Dat is best een hele hoop! Ook worden hier de bestellingen verstuurd in 100% recyclebare verpakkingen, wat ook heel milieu vriendelijk is.

100% Recyclebare verpakkingen

Shampoo Bar

Bij Shampoo Bars hebben ze verschillende bars in het assortiment. Voor ieder haartype is er een Shampoo Bar te vinden. Ze hebben hier ook verschillende geuren, dus voor iedereen is er wel een juist product met een lekkere geur.

De Shampoo Bar is een vaste shampoo in de vorm van een stuk zeep. Het wordt dan ook vaak haarzeep genoemd. Het grootste verschil tussen shampoo uit een fles of deze haarzeep is de vaste vorm. Dit heeft te maken met de(natuurlijke) ingrediënten en het al dan niet toevoegen van water.

Voordelen van een Shampoo Bar

Aan een ieder product dat je gebruikt zitten vaak een hele hoop voordelen en soms ook wat nadelen. Het enige nadeel dat ik tot nu toe ben tegen gekomen bij het gebruik van deze haarzeep is het opbergen daarvan. Als deze zo in de douchecabine laat liggen dan zal deze “smelten” tijdens elke douchebeurt. Nu hebben ze hier zeker oplossingen voor zoals een handig ophangzakje of een opbergblikje.

Kokos Shampoo BAr

De voordelen die ik tot nu toe ben tegengekomen zijn er wat meer

  • Deze shampoo is gemaakt met natuurlijke ingrediënten
  • Ze zijn beter voor het milieu. Deze Shampoo Bars worden plastic vrij verpakt en verstuurd
  • Ze zijn duurzamer. Als je deze shampoo gebruikt zoals het hoort staat het gebruik gelijk aan ongeveer 3 vloeibare flessen shampoo
  • Het is goedkoper. De eerste aanschaf lijkt duur, maar als je weet dat je er net zolang mee kan doen als 3 gewone flessen is het uiteindelijk goedkoper
  • Voor vakantie heb ik ze niet gebruikt, maar ze zijn enorm reisvriendelijk. Ze zijn niet vloeibaar en je kan ze dus ook gewoon in de handbagage meenemen.

Shampoo Bar kokos

Ik hou van kokos en eigenlijk de meeste dingen waar het in zit. Het doet me denken aan de zomer en een heerlijke zomerse cocktail of ander lekker verfrissend drankje. Ook gebruik ik kokos vaak in een bakrecept om een lekker twist er aan te geven. Deze worteltaart is een grote favoriet van vele mensen en ook hier is kokos gebruikt.

Van Shampoobars mocht een Shampoo Bar uitzoeken en deze keus was snel gemaakt. Ik ging voor kokos! Bij het openen van de doos kwam de heerlijke kokos geur je al tegemoet en als ik mijn ogen sloot waande ik me weer even lekker op een strandbed in een mooi en tropisch oord.

Kokosshampoo

Eerste oordeel is dus zeker positief! Een vakantiegevoel is altijd fijn om te hebben. Bij het zien van de bar, was ik heel benieuwd naar het gebruik. Al jaren maak ik gebruik van een shampoo fles en dat is makkelijk, even knijpen in de haren en klaar. Dit leek me erg lastig, maar niets is minder waar. Het is helemaal niet moeilijk..

  • Je hebt natte handen nodig
  • Je wrijft de Shampoo Bar tussen je handen. Je zou ook rechtstreeks met de bar over je haar kunnen wrijven.
  • Masseer het schuim door je haren
  • Spoel het eruit
  • wat zeker belangrijk is om het daarna op een droge plek te bewaren.

Eenmaal in gebruik is het heel handig, je hebt inderdaad maar heel weinig nodig en genoeg schuim om je haren te wassen. Het haar is naderhand heel zacht en het glanst. Ik ben enthousiast en ga zeker vaker een Shampoo Bar gebruiken, ben namelijk ook wel heel benieuwd naar de body variant

Heb jij wel eens een Shampoo bar gebruikt? Wat was jouw ervaring? Welke variant heb jij gekocht?

Pinterest afbeelding Shampoo Bar

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.