Miljoenen artikelen

Van kleine spruit tot toffe peer is een vrolijk, kook, kijk, leer en doe boek voor papa’s en mama’s. Ook voor de zwangeren onder ons is dit boek zeker een leuke aanrader. Dit kookboek verteld en leert de kinderen maar ook de ouders hoe leuk, gezond en lekker groente en fruit nu eigenlijk zijn. Van kleine spruit tot toffe peer is ook een ideaal kookboek voor drukke ouders want elk recept is gemaakt voor het hele gezin. Yep het hele gezin dus ook voor de baby die er nu (nog) in huis is.

van kleine spruit tot toffe peer

Van kleine spruit tot toffe peer

Van kleine spruit tot toffe peer is een familiekookboek en geeft antwoorden op vragen die de meeste ouders zullen hebben als het gaat om eten en kinderen. Eet mijn kind wel voldoende groente en fruit is een veel gestelde vraag.

Wist je dat kinderen tot 4 jaar beter aan de aanbevolen groente en fruit komen als de ouders daarvan? Kinderen staan in die leeftijd open voor nieuwe dingen en willen graag proeven. Het zijn vaak de ouders waar de uitdaging ligt om de kinderen genoeg groente en fruit voor te schotelen.

Van kleine spruit tot toffe peer is een prachtige kookboek met mooie foto’s, die je zeker aanzet om het zelf ook te maken.

van kleine spruit tot toffe peer

Het boek begint informatief over zwanger zijn, dan komen de eerste hapjes aan bod en hier staat een handig schema om voeding bij de allerkleinsten te introduceren. Ook de peuterfase komt aanbod, want dit is een bijzondere fase als het om eten gaat. Want het woordje nee is er een die veel gebruikt zal worden. Een leuke maar zeker ook lastige periode, de kunst in deze fase is de peuter zelf laten kiezen en deze het gevoel te geven dat hij/zij toch de macht heeft. Als laatste komt het basisschoolkind aanbod en dan beginnen de recepten. In het boek zijn verschillende eet en drinkrecepten te vinden. Ook staan er leuke traktaties is en zelfs een masker dat je samen met je kind kunt maken en daarna samen jullie beautymoment kunt beleven.

van kleine spruit tot toffe peer

Gees van Asperen

Mede oprichter van GoodBabyFood waarmee ze zich richt  op gezonde voeding voor aanstaande en kersverse ouders en hun spruitjes. Ze geeft ouders tips hoe je het eten van groente en fruit leuk, lekker en vanzelfsprekend maakt binnen het gezin. Niet alleen voor de fysieke maar ook voor de geestelijke groei van de toekomstige generatie

Van kleine spruit tot toffe peer onze ervaring

Ik werd helemaal blij toen ik dit boek in handen kreeg, het ziet er degelijk uit maar de vormgeving en de foto’s zijn heel mooi en zetten je aan het werk om zelf aan de slag te gaan en dat hebben we uiteraard ook gedaan. Zelf sta ik graag in de keuken en vind het heerlijk als de jongens komen helpen een ieder op zijn eigen manier.

Wat zou handig en leuk is aan dit boek is dat tijdens het koken van het gerecht er ook aan de baby is gedacht. Als je al grotere kinderen hebt is dit deel overbodig. Wat ik wel mis in dit boek is een stukje structuur. Eten bij eten, drinken bij drinken en traktaties bij traktaties. Wat aan de andere kant wel leuk is daardoordat er per groente zoals bijvoorbeeld de biet verschillende recepten worden uitgeschreven en je hierdoor een ander overzicht hebt. Het boek is zeker de moeite waard om te hebben en zelf met je kinderen aan de slag te gaan! Recepten zijn makkelijk geschreven en dus goed te volgen, zeker ook een pluspunt. Zo maakte ik onder andere dit heerlijke groentetaartje

groentetaartje

Van kleine spruit tot toffe peer is uitgegeven door Kosmos en kost €20,-. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en online

 

Klik hier voor het inkijkexemplaar en word ook enthousiast!

Veel kookplezier!

Xenia

Van kleine spruit tot toffe peer

#spon

Nog meer interessante artikelen