Ik vraag me soms wekelijks maar vaak dagelijks af wat we nou weer eens moeten eten. Met dit recept heb je in 1 keer heel veel groente binnen. Ik maak er vaak genoeg van zodat we er 2 keer van kunnen eten.

Ik heb er lasagne van gemaakt met speltbladen, maar je kan dit ook eten over de pasta, bij rijst of quinoa. Mijn inspiratie heb ik bij Barbara eet vandaan.

Je moet er even de tijd voor hebben , maar het resultaat is heerlijk en heel erg gezond!

Doen jullie dagelijks boodschappen of gelijk voor een hele week?

Verstopte groentesaus

  • 1 fles of pak passata (gezeefde tomaten) Je kan de passata ook zelf maken ik zag bij Piens keuken een makkelijk en gezond recept voorbij komen.
  • Wat verse tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 4 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 aubergines
  • Paprika of groente soort naar keuze
  • Champignons evt courgette
  • 400 gr rundergehakt of tartaar
  • Olijf olie of koksolie
  • Hüttenkäse of geraspte kaas
  • Organo en evt. kurkuma en verse kruiden.

Verstopte groentesaus

  • Zet de oven op 180 graden.
  • Was de aubergines en wikkel ze in aluminiumfolie. Je kunt de aubergines ook al eerder maken en een dag of 2 in de koelkast bewaren.
  • Leg de aubergines in een ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal ongeveer 2 uur in de oven, totdat de aubergines door en door zacht zijn.
  • Laat ze afkoelen.
  • Verwijder de schil van de aubergines en gooi ze in de keukenmachine en maal ze tot moes.

Als de aubergines in de oven staan kun je aan de slag met onderstaande.

  • Verwarm in een stevige braadpan wat olijfolie of koksolie op  laag vuur.
  • Pel de ui en de knoflook.
  • Was de wortels en snijd in grove stukken.
  • Maak de bleekselderij schoon.
  • Doe alle groenten in een keer of in meerdere keren in een keukenmachine en maal fijn. Mocht je geen keukenmachine hebben, snijd de groente dan heel fijn.
  • Doe de gemalen groente in de pan en roer even om.
  • Voeg het gehakt erbij en meng het door de groenten heen,totdat het helemaal rul is.
  • Voeg de aubergine, oregano, kurkuma en passata toe.
  • Roer alles een laatste keer om en zet de pan op de kleinste pit op het laagste vuur.
  • Laat dit met de deksel op de pan 2 uurtjes stoven.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Bak in een koekenpan de champignons en de courgette bruin en voeg deze toe aan de saus.
  • Hüttenkäse of geraspte kaas erover.

Lekker met een frisse salade.

Verstopte groentesaus

Nog meer interessante artikelen

24 reacties

  1. Dit moet ik, met mijn 2 linkerhanden, ook wel kunnen zou je zeggen. Bedankt voor het delen!

  2. Dat klinkt heerlijk en inderdaad lekker veel groenten. Handig voor kinderen die dat niet willen eten.

  3. Ik verstop ook vaak de groenten voor de kinderen. Lasagna lusten ze altijd, maar bij gewone pasta, willen ze liever ook geen saus

    1. Jaa zeker doen, en ik vind eigenlijk dat het niet veel werk kost, de keukenmachine doet het werk om te malen en de oven de aubergine {die maak ik vaak al eerder} alles in de pan en laten pruttelen!

  4. Ik woon op het platteland dus dan is het handiger om 1 keer per week groots in te slaan. Dit recept klinkt goed. Als ik een keertje tijd heb lijkt me dit wel wat om te maken.

    1. Jaa zeker doen, en ik vind eigenlijk dat het niet veel werk kost, de keukenmachine doet het werk om te malen en de oven de aubergine {die maak ik vaak al eerder} alles in de pan en laten pruttelen! Heerlijk zeg wonen op het platteland!!

Reacties zijn gesloten.