Dit recept van het vijgenbrood is erg gezond. Je kunt dit eten als ontbijt, lunch maar is ook heerlijk als tussendoortje! Het is vooral lekker met (room)boter en (zelfgemaakte) jam

Ik vind het vooral leuk om een ingrediënt te gebruiken die ik niet vaak eet, maar wel ontzettend gezond is. Vandaar dat dit receptje mij aansprak!

Gedroogde vijgen zijn niet alleen lekker, maar ook erg gezond. Ze zijn rijk aan vezels en hebben een bloeddruk verlagende werking.

De website van Hapjesprinces heeft me geholpen aan de basis van het recept maar de rest is echt een a la Peggy! Ik heb het recept meerdere malen aangepast en deze viel bij mijn mannen het beste in de smaak!

Vijgenbrood

Dit vijgenbrood heeft een lekkere, zachte structuur en samen met de zoete smaak van de vijgen is dit een perfecte combinatie.

  • 250 gr  Speltmeel (of ander soort meel)
  • 250 gr Volle biologische Yoghurt of Griekse Yoghurt
  • 3 stuks (120 gr) Vijgen
  • 1 ei
  • 1tl baksoda
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl koek kruiden
  • 25 gr appel of peren stroop
  • 2 tl Honing (naar smaak en optioneel)
  • 1 el rauwe cacao
  • Handje vol hazelnoten (noten naar keuze)
  • Handje vol pecan noten (of walnoot)

Vijgenbrood

  • Mix het meel, yoghurt, ei, baksoda, appel/peren stroop en koek kruiden, kaneel, honing, cacao tot een soepel beslag.
  • Snijdt de vijgen in kleine stukjes, en hak de noten grof.
  • Spatel de stukjes vijg en wat noten door het beslag ( bewaar wat voor de garneren)
  • Gooi alles in een cakeblik.
  • En strooi wat nootjes over het beslag.
  • Zet dit in een voorverwarmde oven/ airfryer
  • Oven -> 200 graden zo’n 45 minuten (check het even met een saté prikken, komt deze er droog uit is hij goed!)
  • Airfryer-> 160 graden

Vijgenbrood

 

 

Ook lekker om te maken



Nog meer interessante artikelen

29 reacties

  1. We hadden vroeger een vijgenboom in de tuin met veel vijgen, maar ik wist eigenlijk nooit zo goed wat ik er mee moest maken. Dit lijkt mij wel erg lekker brood

  2. Zeker iets dat ik zou proberen te maken. Ik hou van gezonde dingen die je op allerlei manieren kunt eten. Handige van dit recept vind ik dat het geschikt is voor ontbijt, lunch en avondeten. You made my day!

  3. Ik heb nu een aantal verschillende bananenbroden gemaakt, maar dit vijgenbrood ga ik zeker ook een keer maken, klinkt goed!!

    1. Jaaa heerlijk he! Zeker iets om dan een ste maken, je zou het echt lekker vinden! Je kan het met alle soorten noten maken!

    1. Het is echt heeeel lekker idd! Het blijft uiteraard, vanwege de aanwezigheid van vezels, vitaminen en mineralen altijd een betere keuze als gewone suiker.

Reacties zijn gesloten.