Woerden wat een geweldig stad! Super leuk om een dag of weekend door te brengen! Maar wat moet je nu echt doen als je in Woerden bent?

Jurgen deelt vandaag de 5 dingen die je echt moet doen als je naar Woerden gaat!

Ben jij al weleens in Woerden geweest?

Woerden

Dagje weg naar Woerden: deze 5 dingen moet je doen

Woerden is leuk en perfect voor een dagje weg. Bijvoorbeeld met de familie of alleen met de kinderen. Er is genoeg te doen. Of je nu voor de geschiedenis gaat of alleen voor de winkeltjes. Hieronder lees je vijf hotspots waar je geweest moet zijn in Woerden. En ook leuk: alles is in de buurt als je eenmaal in de stad bent.

Als je met de auto komt, dan kun je parkeren in parkeergarage Castellum aan de Meulmansweg. Kom je met de trein? Dan ligt de binnenstad op loopafstand (ongeveer vijf minuten). Loop je gelijk langs het prachtige Kasteel Woerden.

Woerden

Molen de Windhond

De molen uit 1755 zie je al van ver. Er wordt nog steeds meel gemaakt en die kun je daar gewoon kopen. Ze hebben trouwens ook appeltaartmix. Leuk weetje: molenaar Karel Dolman gaat zelf in de molen wonen. Check hier meer info over Molen de Windhond

Adres: Wilhelminaweg 1, Woerden

Woerden

Kaaspakhuis en Kaasboerderij Janmaat

Als je van kaas houdt, dan moet je natuurlijk bij de Cheese Experience in het Kaaspakhuis zijn geweest aan de Emmakade. Dat is echt geweldig om mee te maken. Maar voor een nog leukere ervaring moet je bij een echte kaasboerderij zijn. Een van deze boerderijen is Kaasboerderij Janmaat. Je kunt hier een rondleiding krijgen en een kaasproeverij doen. Het is wel buiten de binnenstad, dus een OV-fiets is aan te raden als je met de trein komt.

Adres Kaaspakhuis: Emmakade 6a, Woerden

Adres Kaasboerderij Janmaat: Barwoutswaarder 57, Woerden

Woerden

Rondje met Romeins schip

Woerden is bekend om zijn Romeinse geschiedenis. En daar is in de stad veel van terug te vinden. Bij de oude haven in Woerden liggen twee Romeinse schepen. En daar kun je (onder begeleiding van een gids) een rondje mee varen. Van te boren boeken is wel aan te raden. 

Tip: boot gemist? Beklim dan de toren van de Petruskerk aan het Kerkplein. Prachtig uitzicht over de stad!

Shoppen en terrasje pakken

Laten we gelijk eerlijk zijn. Voor de grote winkelketens moet je niet naar Woerden komen. Er zijn er wel een paar, maar wat nog veel leuker is, dat zijn de boetiekjes in de stad. Onder andere in de Voorstraat en Rijnstraat. In deze winkeltjes vind je spulletjes die je nergens anders vindt. 

Je kunt natuurlijk niet met lege handen thuiskomen. Een aanrader is de Groene Hart Winkel. Hier vind je streekproducten en typische Woerdense lekkernijen.

En ben je na het shoppen helemaal uitgeput. Een lekker terrasje is niet ver weg. Je kunt hiervoor naar de Rijnstraat, het Kerkplein of het Kazerneplein. 

Woerden

Picknick op het stadsstrand

Je leest het goed, Woerden heeft een stadsstrand. Hier kun je met je voeten in het zand zitten of lekker picknicken. Een gezellige plek met gekleurde prullenbakken en veel bloemen en planten. Er groeien ook groente bij het stadsstrand. Als ze rijp zijn, dan mag je ze gewoon plukken. Jawel, gratis!

Woerden

Veel plezier in Woerden!

Tip: wil je Woerden op zijn best meemaken? Bezoek dan de jaarlijkse Koeiemart.Een groot feest waar iedere Woerdenaar bij is.

Veel plezier in Woerden!

Jurgen Rupschus

indebuurt Woerden

Wellicht ook interessant om te lezen

Nog meer interessante artikelen

19 reacties

  1. Ik woon in de buurt en jaren in Woerden gewerkt, maar deze mooie plekken ken ik helemaal niet. De volgende keer ga ik beter opletten ????

  2. Ik ben er nog nooit geweest! Maar als ik ga, ga ik deze top 5 zeker ter harte nemen. Ik heb trouwens ook een topic zoals deze: de stadsfavorietjes heet die.

  3. Te leuk! Nog nooit geweest maar zo te lezen dus echt de moeite waard. Dit soort plekjes bezoeken vind ik zelf erg leuk!

  4. Ik ben nog nooit in Woerden geweest. Het lijkt me wel leuk om met deze top 5 rekening te houden als ik er nog eens heen ga

  5. Ik ben hier nog nooit eerder geweest. Lijkt me een leuke stad om in het voorjaar straks een keertje te bezoeken. Mooie foto inderdaad!

  6. Kasteel! Ik ben meteen verkocht, haha. Ik vind het leuk om zulke bouwwerken te bezoeken. Heel handig, zo dicht bij de binnenstad.

  7. Leuk! Die kaasboerderij is echt een leuk ideetje als je daar bent! Ik ben zelf nog nooit in Woerden geweest, maar een leuk idee voor een volgende trip!

  8. Wat leuk zeg! Ik ben nooit in Woerden geweest! Ben er wel altijd langsgereden…toch maar een keer die afslag nemen als ik in de buurt ben. Die kaasboerderij lijkt me leuk om te bezoeken! Leuke post!

Reacties zijn gesloten.