Wraps zelf maken is een stuk lekkerder en goedkoper.  Er zitten geen rare e- nummers in en er zijn geen  houdbaarheidsproducten aan toegevoegd.  Het is leuk om te maken en ik weet zeker, als je ze eenmaal zelf hebt gemaakt wil je ze niet meer uit de winkel!

Iedereen kent ze wel ze lijken op pannenkoeken en je kan er eindeloos mee uit de voeten.

Heb jij wel eens zelf wraps gemaakt?

Wat heb je nodig om zelf wraps te maken?

Op de website van 10xgezonder kwam ik dit recept tegen.

Benodigdheden:

  • 250gr (spelt)bloem (250gr kant-en-klaar zelfrijzend bakmeel)
  • 8gr bakpoeder (niet nodig als je kant-en-klaar bakmeel gebruikt)
  • 150gr lauw water
  • 50gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 snufje zout

Hoe maak je de wraps?

  1. Roomboter op kamertemperatuur
  2. Meng deze vervolgens met de bloem en de bakpoeder. Zout mag ook toegevoegd worden.
  3. Meng dit in zijn geheel goed door elkaar, totdat het kruimelig is.
  4. Doe dan het water erbij en meng dit alles goed door elkaar.
  5. Strooi wat bloem op je keukenblad en kneed met wat bloem het deeg door elkaar.
  6. Verdeel daarna het deeg in balletjes
  7. Leg dan een theedoek over de deegballetjes en laat dit ongeveer 10-15 minuten liggen.
  8. Na 10-15 minuten wordt het tijd om de deegbolletjes plat te gaan rollen met een deegroller.
  9. Zorg voor voldoende bloem op de keukenblad en doe ook telkens wat bloem over de Tortilla wraps anders blijft die plakken aan de deegroller.
  10. De Tortilla wraps zullen waarschijnlijk niet perfect rond zijn, zoals je ze in de winkel koopt. Maar het gaat tenslotte om de smaak
  11. Nadat je er één hebt gemaakt, zet je de koekenpan met anti-aanbak op hoog vuur.
  12. Laat de pan goed heet worden!
  13. Doe de net gemaakte wrap in de koekenpan zonder boter of olijfolie.
  14. Binnen een paar seconden zijn ze gaar dus let goed op. Wanneer je bubbels aan de bovenkant ziet draai je ze om. Check even of de onderkant mooie bruine vlekjes heeft.
  15. Maak tussendoor de pan schoon met een droge theedoek en zorg ervoor dat de pan goed heet blijft.
  16. Tussendoor rol je telkens nieuwe wraps. In het begin is dit best lastig, want het bakken van de wraps gaat erg snel.
  17. Eventueel kun je ze ook eerst allemaal uitrollen en met wat bloem er tussen op elkaar leggen. Dan kun je je helemaal concentreren op het bakken.

Wraps doen het eigenlijk altijd goed bij kinderen, Miriam deelt een fijn recept

Tips voor de vulling

Ik experimenteer altijd graag met eten en zo ook met wraps. Het makkelijke van wraps is dat je ze op elk moment van de dag kan inzetten. Je kan er een heerlijke lunch van maken of gebruiken bij het avondeten. Wraps zijn ook makkelijk om mee te nemen voor onderweg of voor in de broodtrommel. Ze stop ik ik in de broodtrommel wel eens een wrap met banaan en chocolade pasta. Wraps kun je ook goed inzetten als hapjes op een verjaardag.

Wat is jouw favoriete vulling? Welke vulling gebruik jij regelmatig?

Eet smakelijk

Ook leuk om te lezen

    • Romige pompoensoep met kerrie
    • Appelroosjes
    • Courgette soep
    • Vijgenbrood met hazelnoten en cacao
    • Dadelrepen met pure chocolade, noten en kokos
    • Ontbijtkoek

Nog meer interessante artikelen

26 reacties

  1. Deze ga ik onthouden. Ben dol op wraps en vind het vaak een nadeel dat je in de supermarkt nooit het juiste aantal kan kopen voor een gezin met 5.

  2. Oe, ziet er wel beter en gezonder uit! Er is 1 nadeel: ik ben alles behalve een keukenprinses, dus ik ben bang dat dit al te hoog gegrepen is voor mij ????

    1. haha, dat hoef je ook niet te zijn hoor;) Als je ze maar snel omdraait en uit de pan haalt, en zorgt dat ze dun zijn komt het helemaal goed!!!

  3. Het klinkt niet echt moeilijk en vast lekkerder als de kant en klaar wraps, eens proberen binnenkort!

  4. O dank je wel voor het recept. Dit is echt veel gezonder dan die kant-en-klaar in de winkel liggen. Top, dit ga ik zeker een keertje uitproberen.

  5. Oh dat is inderdaad wel makkelijk, die ga ik ook eens maken. Soms vraag ik me wel eens af waarom ik dat soort dingen nooit zelf bedenk haha. Handig dit recept!

  6. Lijkt me heerlijk! Helaas eet ik glutenvrij, meestal. In het weekend wil ik nog wel eens smokkelen. Dan is dit recept een goeie, lijkt me 😉

Reacties zijn gesloten.