Dieren spotten in Peru! Peru heeft naast zijn verschillende landschappen, ook een enorme diversiteit van dieren. Extra bijzonder is dat een aantal dieren je maar op weinig plaatsen op de wereld kunt zien.

Er is genoeg te doen in Peru, maar dieren spotten heeft altijd iets geweldigs. Dit zijn zeven bijzondere dieren die je in Peru wil spotten en niet wilt missen!

Spotten in Peru: De roze dolfijn

Deze rivierdolfijn komt alleen voor in Latijns-Amerika, waaronder in de Peruaanse Amazone. Het intelligente dier valt op door de lange spitse snuit en de roze kleur, die zich pas openbaart wanneer de dolfijn volwassen is. Eén van de beste plaatsen om de prachtige roze dolfijn te bewonderen (of met ze te zwemmen) is het Pacaya Samiria National Park in de regio Loreto. De roze dolfijn staat op de lijst bedreigde diersoorten.  

Roze dolfijn spotten in Peru

Spot de jaguar op Peru

Spectaculair, wanneer je oog in oog staat met de Peruaanse jaguar. De beste kans hierop heb je in het tropisch regenwoud van Manu Nationaal Park in de regio Madre de Dios in het oosten van Peru. De meeste mensen spotten de jaguar ontspannen liggend op de zanderige oevers van de rivier of op een boomtak. Om het dier op jacht te zien, moet je echt geluk en geduld hebben.  

Jaguar spotten in Peru

De Alpaca, een wollig en zacht dier om te spotten in Peru

Wanneer er een dier kenmerkend is voor Peru, is het wel de alpaca, ook wel berglama genoemd. Ze leven in de hoge Andes en worden vooral gehouden vanwege de warme wollige vacht. Je vindt dit fotogenieke dier vooral in de regio’s Cusco en Puno op een hoogte tussen de 3.500 en 5.000 m. 

Brilbeer spotten in Peru

Spot de Cock-of- the -rock in Peru

Een van de iconische vogels in de Peruaanse Andes is zonder meer de Cock-of-the-Rock (rode rotshaan). Opvallend is de fel oranje verentooi, de grote kuif en zwarte vleugels. Je vindt deze prachtige soort in tropisch en subtropisch regenwoud bij rotsachtige gebieden.  

Cock of the Rock spotten in Peru

Spot de beschermde brilbeer

De beschermde brilbeer is de enige berensoort die van nature in Peru voorkomt. Het dier leeft vooral in bergwouden op 2000m hoogte. Toch kan deze ook voorkomen op de steppes of zelfs in woestijnachtig gebied. In Peru zijn verschillende projecten om deze diersoort te steunen. Om een brilbeer te spotten, die opvalt door de bijzondere tekening van zijn vacht rond de ogen, moet je veel geluk hebben. Een van de plekken waar je het dier kunt tegenkomen, is in de bossen rondom Machupicchu. Maar je kunt hem ook spotten in het droge bos van het Chaparri Ecologisch Reservaat in Lambayeque. 

Brilbeer spotten in Peru

Spot de toch wel indrukwekkende condor In Peru

Wanneer de condor met zijn volledige vleugspanwijdte van 3 meter boven je zweeft, kun je niet anders dan ademloos toekijken. Dè plek om de machtige Andescondor in het wild te zien, is Cruz del Condor in Colca Canyon. Dit ligt 160 km van de stad Arequipa in het zuiden van Peru.  

Condor spotten in Peru

Humboldt pinguïns een beschermde pinguïn die leeft in het warmere water

Voor de kust van Ica, in het Paracas Nationaal Park liggen de Islas Ballestas. Dit is een beschermde eilandengroep in de Stille Oceaan. Een uniek stukje natuur. Op deze ruige rotsformaties in zee hebben talrijke zeevogels, zeehonden en zeeleeuwen zich verzameld, waaronder ook een kolonie Humboldt-pinguïns. Deze bedreigde diersoort leeft in warmere wateren, en is het hele jaar door op de Ballestas Eilanden te zien. Vanaf Lima is het zo’n 3,5 rijden tot het haventje van Paracas, waar de boottours starten.

humboldt pinguïn spotten in Peru

5 dingen die je echt niet mag missen in Peru!

Reis boeken naar Peru!

Nog meer interessante artikelen