Voor gezinnen met kinderen is het bezoeken van een pretpark een geweldig dagje uit. Maar ook jongeren of volwassenen zijn vaak in een pretpark te vinden.

Pretparken in Nederland

Voor een dag naar een pretpark hoef je niet ver te rijden. In Nederland hebben we genoeg pretparken voor een ieder wat wils. Het populairste pretpark van Nederland is toch wel de Efteling. Het park zal jaarlijks door duizenden mensen worden bezocht. Het park is al meer dan 70 jaar oud en heeft hele leuke attracties voor jong en oud. Het Sprookjesbos zal groot favoriet zijn onder de kleine kinderen, maar de snellere attracties zijn erg gewild bij de grotere kids.

Ben je meer op zoek naar een pretpark voor tieners, dan zit je bij bij Walibi Holland helemaal goed. Het is een park met veel actie en hierom ook minder geschikt voor kleinere kinderen.

Populaire pretparken in Nederland

Pretparken Duitsland

Ook de pretparken in Duitsland zijn populair. Vlakbij de Duitse grens liggen Phantasialand, Movie Park en Wunderland Kalkar.

Het Europa – Park is een paar uur rijden vanaf Nederland en is een park dat de Nederlanders ook graag bezoeken. Een groot attractiepark met heel veel attracties voor groot en klein. Het Europa – Park heeft ook een tweede park. Dit is het waterpark Rulantica, een echt paradijs voor waterratten.

Populaire pretparken in Duitsland

  • Movie Park Germany
  • Europa Park
  • Phantasialand
  • Wunderland Kalkar
  • Irrland
  • Playmobil Funland
  • Legoland
  • Holidaypark Plopsa
  • Heidepark Resort
  • Hansapark

Pretparken in Duitsland

Halloween pompoenen

Halloween in de Duitse pretparken

De dagen worden korter, het weer kouder en er hangt een herfstige magie in de...

Pretparken in Frankrijk

Ook in Frankrijk zijn verschillende pretparken te vinden. Het bekendste pretpark is toch echt wel Disneyland Parijs. Het is een park waar wij al heel veel mooie momenten hebben meegemaakt en zeker nog wel meer herinneringen zullen maken.

Een dag naar Disneyland Parijs, zou een optie kunnen zijn maar geen aanrader. Het is toch een paar uur rijden en er is zoveel te zien in de parken dat je met maar 1 dag een hoop zult missen. dat zou natuurlijk enorm zonde zijn. Neem de tijd om alles op je gemakje te gaan bekijken! Er is hier namelijk genoeg te zien en te doen!

Vlakbij Disneyland vind je Parc Asterix, een leuk pretpark in het teken van je raad het al Asterix en Obelix. Een minder bekend park, maar ook in de buurt van Disneyland is La Mer de Sable. Dit park staat in het tekenen van indianen.

Puy du Fou is een bekend themapark in Frankrijk. Dit themapark heeft geen attracties maar staat bekend om zijn vele spectaculaire shows

Boek je pretpark met korting